به گزارش خبرگزاری دانشجو از اصفهان، مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در برنامه سکوت فریاد که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، بیان داشت: تبدیل به بنگاه سخن پراکنی شدهایم و دانشجویان هم انتظار دارند همه مشکلات به سرعت حل شود، ما هم دانشجو بودهایم و ایده آلهایی داشتیم.
وی با بیان اینکه همه فکر و ذکر دانشجویان در گذشته اصلاح و آبادانی جامعه بوده است، بیان کرد: قبل از انقلاب خوانندهها جرأت ورود به دانشگاه را نداشتند؛ چرا که دانشجو در شأن خود نمیدانست چنین افرادی وارد دانشگاه شوند.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در هیچ دانشگاهی در کل کشور قبل از انقلاب حتی یک کنسرت هم برگزار نشد، عنوان کرد: دانشجویان قبل از انقلاب اندیشه ظلمستیزی و آبادانی کشور را داشتند و اگر کشور توانست در برابر هجمههای آمریکا و دنیا بایستد به خاطر دانشجویان بوده است.
وی با بیان اینکه در قبل از انقلاب دانشجویان اعم از چپ و راست با قلدری و ظلم آمریکا مخالف بودند، مطرح کرد: باید به فکر فردای کشور باشیم که دانشجویان سازندگان این آینده هستند و نقدهایی که دانشجویان انجام میدهند نباید در آینده به خودشان وارد شود.
پزشکیان با اشاره به این موضوع که اگر درست خدمت کنیم کسی نمیتواند جلوی ما را بگیرد، تأکید کرد: کسانی که خوب بوده و با تمام وجود آماده بودند در جبههها شهید شدند و آنهایی که باقی ماندند اسیر زندگی شدند و فریب پول و شهرت را خوردند.
وی با بیان این که بزرگترین مشکل فعلی فساد است، خاطرنشان کرد: مبارزه با این فساد به اطلاعات و دادههای دقیق نیازمند است و باید گفت جامعه پیچیدهتر از انسان است و نسخه نوشتن برای مشکلات این جامعه بسیار سخت است اما بعضی مواقع انتقادات را بسیار بزرگتر از آن چیزی است که بیان میشود.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دانشجویان آیا خود را برای آینده به نحوی آماده میکنند که در آینده خود شامل انتقاداتشان نشوند و در جایی که باید نگاه و اهدافمان یکی شود آیا توانستیم خدمترسانی کنیم؟
وی با طرح این سؤال که آیا احزاب داخل کشور نگاه و هدف یکسان دارند، یادآوری کرد: نگاه احزاب مشترک نیست چرا که کار گروهی را نمیدانیم، مملکت را نمیشود دست هرکسی داد که جامعه را از هم بدرد، مشکلات کشور زاییده ماست و باید گفت برای هر مشکلی صدها راه حل وجود دارد اما ما روشهای حل مشکلات را نمیدانیم یا ابزار آن را نداریم.
پزشکیان با بیان این که حل مشکل جامعه ساده نیست و با داد زدن نیز حل نمیشود، عنوان کرد: در تئوری دم زدن از عدالت و اخلاق و انصاف ساده است اما در عمل نمیتوان آن را به راحتی اجرا کرد و باید بگویم با دعوا کردن و داد زدن مشکلی از کشور حل نخواهد شد.
وی با بیان این که تحمل نظرات یکدیگر را نداریم، افزود: در برابر ظلم باید ایستاد و کسانی که داناتراند پاسخگوتر هم هستند اما این که درد مردم را ببینیم و آن را بفهمیم کار هر کسی نیست، نقدها را تحمل کنیم و برای آنها ادله بیاوریم و اگر از نظر عقلانی صحیح بود بپذیریم اما با یکدیگر دعوا نکنیم.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان این که دولت فعلی ایدهآل نیست، تصریح کرد: برجام نه 100 درصد خوب و نه 100 درصد بد بود، دغدغه و مشکل من دوچرخه سواری بانوان و ورود به ورزشگاه نیست و باید پرسید که آیا واقعاً مشکلات ما این مسائل است؟ ما میلیونها مشکل داریم که باید اولویتها را باز شناخت، همه مشکلات را نمیتوان همزمان با هم حل کرد.
وی با بیان این که اظهارنظرها باید مبتنی بر دلیل باشد، بیان کرد: یکی از مشکلات ما در همه دورهها انتخاب مدیران است و هر جناحی حاکم شود عاملان خود را میآورد در حالی که چینش نیروی انسانی روش دارد، مشکلات باید اولویتبندی شود و به مرور زمان آنها را حل کرد.
پزشکیان با بیان این که مشکل ما نوشتن بودجه در مجلس است، عنوان کرد: در این کشور برای تمام پروژهها هزینه میکنیم؛ چرا که همه نمایندگان میخواهند برای حوزه انتخابیه خود پروژه داشته باشند، رئیسجمهور سابق 600 هزار میلیارد تومان پروژه در این کشور کلنگ زده است و اینکه این مشکل چگونه حل شود جای بحث دارد، کجای دنیا هدفمندی را به این نحو انجام دادهاند که ما به این روش عمل کردیم.
وی با بیان این که باید به درک مشترک در خصوص مسائل مختلف برسیم، مطرح کرد: مشکل این است که همه فکر میکنند خیلی میدانند، در رابطه با قاچاق چقدر شهید دادهایم اما آیا مشکل ما حل شده است؟ حل مشکل راه حل دارد.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان این که حقوق نماینده مجلس از رانندگان مجلس کمتر است، مطرح کرد: تهمت زدن خیلی راحت است و هیچ وقت هم رفتار یک نماینده را به همه نمایندهها اطلاق نکنیم، در نمایندگان قطعا کسانی هستند که مشکل دارند اما این که بگوییم همه نمایندگان مشکل دارند اشتباه است و اگر به جای نمایندگی کار دیگری کنم قطعا درآمد بیشتری خواهم داشت.
وی با بیان اینکه حاکمیت یک مجموعه کامل است، در پایان خاطرنشان کرد: مکانیزمهای پرداختی غلط است و راه حل این موضوع دسترسی به سیستم داده است، برای مثال قبل از برجام روزانه هزار میلیارد تومان از منابع ایران توسط عربستان و قطر برداشت میشد.