آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۵۶۲۱
یادداشت دانشجویی/

شعار‌های ۹دی، نشان از عشق مردم به ولایت بود

شعار‌های ۹ دی، شعار‌های کلیشه‌ای نبود، و از پیوند عشق به ولایت، عاشورا، انقلاب و نفرت از دشمنان حریم ولایت به دست آمده بود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- میلاد محرمی*، روز نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ در ایران اسلامی به عنوان روز حماسه مردم این کشور یاد می‌شود که در آن دفاع از حریم ولایت و مکتب عاشورا در پناه اسلام تحقق پیدا کرد و این نام حماسه با ذهن مردم عجین و ماندگار شد. برای مردم هر ملتی در تاریخ، روز‌های مهم و بیادماندنی وجود دارد که ماندگاری آن روز‌ها برگرفته از اعتقادات و روند شکل‌گیری آن روزهاست.

در ایران بعد از انقلاب اسلامی نیز روز‌های ماندگار تلخ و شیرینی، چون پیروزی شکوهمند مردم بر طاغوت و رژیم گذشته در روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷، ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۵۹ حمله عراق به ایران، سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر، ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۸ روز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی و ۹ دی ماه ۱۳۸۸ روز بصیرت و میثاق با ولایت از جمله این روزهاست که سیر اتفاقات مربوط به این روز‌ها باعث شده است تا جاوید بمانند.

آخرین مورد این روز‌های ماندگار حماسه ۹ دی ۱۳۸۸ بود که در سال‌های اخیر باعث ایجاد وحدتی مثال‌زدنی در بین نیرو‌های انقلابی و دلسوزان اسلام شد و روز حماسه لقب گرفت.

فارغ از همه مسائل پیرامونی در دنیای سیاست، بررسی ابعاد این نامگذاری می‌تواند در مسیر شناخت این اتفاق تاثیرگذار باشد پس با نگاهی منصفانه آن را مرور می‌کنیم.

البته با توجه به پیشینه‌ای که در ابتدای این گزارش عنوان شد، عموم روز‌های تاریخی ملت‌ها به فراخور عقاید مذهبی و سیاسی شکل می‌گیرد، از همین رو حضور مردم ایران در ۹ دی ماه به معنی دفاع از هیچ حزب، گروه و جناحی نبود و شاهد حضور خالص مردم بدون هیچ چشم داشتی بودیم.

در کنار این مسئله باید این نکته مدنظر قرار گیرد که در نهم دی ماه کسی برای حمایت از دولت وارد میدان نشد و در دست هیچ فردی تصویری از رئیس‌جمهوری نبود؛ این‌بار خروش مردم خالصانه برای دفاع از هویت نظام جمهوری اسلامی و دفاع از ولایت فقیه بود.

اگر از زاویه دیگر به این رویداد تاریخی توجه شود شعار‌های ۹ دی، شعار‌های همیشگی و کلیشه‌ای نبود، شعار‌های جدیدی بود که از پیوند عشق به ولایت، عاشورا، انقلاب و نفرت از دشمنان حریم ولایت به دست آمده بود و این نشان از اعتقادات سیاسی مذهبی مردم یک کشور داشت.

فارغ از همه هیجانات سیاسی نباید این مساله نادیده گرفته شود اتفاقی که در این روز افتاد نشانه اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی بود، در حالیکه بسیاری از خواص، نخبگان و مثلا دلسوزان ادعا داشتند اعتماد مردم به نظام از بین رفته است، اما در عمل ثابت شد بعد از گذشت بیش از ۳۸ سال از انقلاب اسلامی همچنان مردم پایبند به اصول اولیه انقلاب سال ۵۷ هستند.

از بعدی دیگر این روز با حضور میلیونی مردم ایران در خیابان‌ها در اوج فضاسازی دشمنان خارجی و داخلی، مسیری بی‌بازگشت به دشمنان این کشور نشان داد که در معادلات آینده سیاسی دشمنان ایران تاثیر جدی داشت و همچنان در هفتمین سالگرد این اتفاق شاهد اثرات آن حضور هستیم.

حماسه ۹ دی در معنای لغویش نیز به راحتی پاسخگوی سوالات است و وقتی به اتفاقی حماسه گفته می‌شود که مانند نداشته باشد، این روز ۹ دی در سال ۱۳۸۸ مانندی نداشت و شجاعت و غیرت ایرانی عیان شد.
 
میلاد محرمی- مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مشگین شهر

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار