دبیر قرارگاه احمدی روشن لرستان گفت: اگر مطالبات مردم قانونی مطرح شود و شهروندان بخواهند حقوق خود را مطالبه کنند، بسیج هم در کنار آنها است؛ اما متاسفانه اغتشاشات اخیر مطالبات به حق مردم را نیز بی جواب گذاشت.
حسن رحمتی، دبیر قرارگاه احمدی روشن لرستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: درگیریها از چند روز قبل آغاز شد؛ در ابتدا بیش از سه تا چهار هزار نفر به صورت مسالمت آمیز به خیابان آمدند پلاکارتها و نوشتههایی هم که در دست داشتند، نشان میداد که مطالبات این افراد اقتصادی است. بر روی این پلاکارتها از مشکلات گرانی و عدم پاسخگویی مسولان صحبت شده بود؛ اما هنوز ساعتی از این ماجرا نگذشته بود که عدهای به این جمع ملحق شدند و کم کم رنگ و بوی شعارها تغییر کرد. بیشتر این گروه تازه وارد، جوان بودند که شعارها را هدایت میکردند. با آنکه تعداد آنها شاید از ۳۰ یا ۴۰ نفر هم تجاوز نمیکرد؛ اما سعی میکردند مسیر تجمع مردمی را به سمت مسائل سیاسی پیش ببرند. همین تغییر شعارها باعث ایجاد درگیری شد و و در نهایت منجر به کشته شدن دو نفر شد.
رحمتی در ادامه افزود:اما در روز دوم نیز دامنه این درگیریها گسترش پیدا کرد. علاوه بر خرم آباد، نور آباد و دلفان و دورود نیز شلوغ شد و حتی کار در بین مردم به درگیری مسلحانه کشید.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از افرادی که وارد این اعتراضات میشدند مطالبات عمومی داشتند، افزود: وقتی رنگ و بوی اعتراض به اغتشاش تبدیل شده بود، خیلیها سعی کردند راه خود را از این مسائل جدا کنند. در روز دوم نیز درگیریها بالا گرفت و میدان مطهری محل تجمع این افراد بود. متاسفانه عدهای با خلاص کردن خودروی آتش نشانی آن را از روی پل رها کردند و در برخورد خودرو با یک پراید، پدر و پسری جان خود را از دست دادند.
دبیر قرارگاه احمدی روشن در ادامه گفت: بیشتر افراد شرکت کننده در این تجمعات جوان هستند. در خرم آباد در مسیر درگیریها بیش از ۱۵ بانک تخریب شده است. شنیدهها حاکی از این است که در این درگیریها نوجوان ۱۶ سالهای نیز جان خود را از دست داده است.
رحمتی با اشاره به اینکه اگر نیروهای نظامی نبودند، معلوم نبود این درگیریها به کجا ختم میشد، گفت: ورود نیروهای نظامی تا حدوی این قائله را کاهش داد و نیروهای کمکی نیز به شهر وارد شدند.
وی با اشاره به اینکه مردم لرستان ولایتمدار هستند و در سالهای قبل چنین مواردی وجود نداشته است، تصریح کرد: به نظر میآمد این افرادی که دست به این اغتشاشات میزدند، حساب شده این کارها را انجام میدادند، رفتارها به گونهای بود که انگار آموزش دیده بودند و آنقدر بی رحمانه حرکت میکردند و اماکن عمومی را به آتش میکشیدند که کار از دست همه خارج شده بود و در نهایت با ورود نیروهای کمکی از شهرهای دیگر قائله به میزانی کاهش پیدا کرده است.
دبیر قرارگاه احمدی روشن لرستان در ادامه گفت: متاسفانه لرستان آمار بالای بیکاری و خودکشی را دارد و این مشکلات سبب میشود که مردم معترض باشند و افرادی نیز در این میان سوء استفاده میکنند و مسائل را به سمت و سوی دیگری میبرند. اعتراض قانونی حق هر شهروندی است؛ اما منحرف کردئن این اعتراضات موضوعی است که امنیت شهروندان را به خطر میاندازد.
رحمتی با اشاره به اینکه مسولان استانی نیز میتوانستند در کاهش این قائله موثر باشند، افزود: این انتظار از مسولان شهر میرفت که با شروع اعتراضات در رسانههای استانی حضور پیدا کنند و مردم را کمی آرام کنند و از خسارتها بکاهند؛ اما متاسفانه هیچ کدام از مسولان با مردم صحبت نکردند.
وی گفت: اگر مطالبات مردم قانونی مطرح شود و شهروندان بخواهند حقوق خود را مطالبه کنند، بسیج هم در کنار آنها است؛ اما متاسفانه این مطالبات رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و مطالبات به حق مردم را نیز بی جواب گذاشت.