روزنامه الشرق قطر در گزارش خود آورده است: شکایتهای مردم و مهاجران خارجی ساکن عربستان به خاطر گرانی و حقوق و دستمزدهای پایین از بیش از دو سال پیش تاکنون در کشور نفتخیز عربستان ادامه دارد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، درپی تصمیم اخیر مسئولان سعودی برای افزایش قیمت بنزین و گذشت پنج روز از ابراز خشم مداوم سعودیها در شبکه اجتماعی توییتر به این مسئله، شاه سعودی روز گذشته دستور پرداخت یارانه ماهیانه گرانی به مبلغ ۱۰۰۰ ریال سعودی (۲۶۸ دلار) برای حقوق بگیران کشوری و لشکری به مدت یکسال و پرداخت ۵ هزار ریال پاداش به نظامیانی که در مرزهای عربستان با یمن - در چارچوب تجاوزگری سه ساله عربستان به این کشور – میجنگند، صادر کرد.
شاه سعودی همچنین دستور پرداخت یارانه حقوق بازنشتگی به مبلغ ۵۰۰ ریال را برای یکسال و افزایش کمک هزینه دانشجویان به میزان ۱۰ درصد را به مدت یکسال صادر کرد.
وی همچنین دستور داد که بخش خدمات بهداشتی و آموزشی خصوصی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشد.
ناظران اوضاع عربستان معتقدند: هدف از دستورات اخیر شاه سعودی راضی کردن شهروندان است، زیرا مسئولان سعودی نگرانی هستند که خشم رو به افزایش مردم عربستان در فضای مجازی جنبه عملی به خود بگیرد، زیرا "عدم کفایت حقوق و دستمزد" زبان حال سعودیها در طول سالهای گذشته در شبکههای اجتماعی بویژه توییتر بوده است تا از این طریق، شاید مسئولان سعودی صدای آنها را بشنوند، ولی درب هنوز بر همان پاشنه میچرخد و اوضاع تغییری نکرده است.
بعد از این سالها، فقط دیروز بود که شاه سعودی دستورات یاد شده را صادر کرد. این دستورات هم بعد از آن صادر شد که –براساس ویدئوی منتشر شده در برخی رسانه ها- یک شهروند سعودی در اعتراض به افزایش قیمت ها، یک پمپ بنزین را آتش زد.
کاربران سعودی در شبکههای اجتماعی نیز هفته گذشته دو هشتگ با عنوان "رسما قیمت بنزین بالا رفت" و "حقوق و دستمزد کفایت نمیکند" به راه انداختند.
کاربران در این هشتگها از بی توجهی مسئولان سعودی به خواستههای مردم و اعمال ریاضت اقتصادی بر آنها – درحالی که برخی شاهزادگان سعودی میلیونها دلار برای خرید قصر و کشتی تفریحی و تابلوهای هنری هزینه میکنند – انتقاد کردند.
افزایش قیمت بنزین از روز اول سال جدید میلادی در عربستان کلید خورد و شاهد افزایش ۸۲ تا ۱۲۶ درصدی براساس نوع بنزین بود. حال این سوال مطرح است که آیا ۱۰۰۰ ریال "یارانه گرانی" برای حقوق بگیران برای مردم کفایت میکند؟ یا ما شاهد پنجمین دور به راه افتادن هشتگ "حقوق کفایت نمیکند" در توییتر خواهیم بود. کاربران سعودی این هشتگ را برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی به راه انداختند و در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ و اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی دوباره به جریان انداختند.