عضو انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با اشاره به اهمیت رعایت شئونات اسلامی بویژه حجاب در دانشگاهها گفت: مسئله حجاب دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی یک قرارداد انضباطی و اخلاقی است.
سردار ملکشاهی، دبیر روابط عمومی و عضو فعال انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: مسئله حجاب، مسئله بسیار مهمی است که اخیرا در قالب یک معضل دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را تحت تاثیر خود قرار داده است.
ملکشاهی گفت: درآمدهای مالی مربوط به برنامه طرح تحول سلامت توسط وزیر بهداشت فعلی، دانشجویان را به ورود پیدا کردن در زمینه تحصیلی رشته علوم تجربی ترغیب کرده است و به دنبال آن ورودیهای دانشگاه علوم پزشکی افزایش چشمگیری داشته باشد.
عضو فعال انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: جمعیت زیاد دانشجویان این دانشگاه باعث شده است که عمده فعالیت مسئولان در بعد آموزشی دانشجویان انجام گیرد و کنترل این جمعیت سخت و میزان اهمیت به مسئله فرهنگی از سوی مسئولان مربوطه کاهش یافته و از این جهت که خود را در برابر جمعیتی زیاد از دانشجویان که خلاف مسئله حجاب اسلامی رفتار میکنند، در قالب بازنده از پیش تعیین شده میدان رفتار میکنند.
وی خاطرنشان کرد: مسئله حجاب دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی یک قرارداد انضباطی و اخلاقی است که تمام دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه این قرار داد را امضا کرده و تعهد میدهند که خلاف آن حداقل در محیط آموزشی مربوط به دانشگاه، اعم از دانشگاه و بیمارستان رعایت کنند؛ اما آن چیز که ما میبینیم آن نیست که در حیطه کمیته انضباطی دانشجویان باید رعایت کنند.
عضو فعال انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: دانشجویان علوم پزشکی در رشتههای متنوعی همچون پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی تعلیم میبینند و با توجه به کارکرد تهاجم فرهنگی غرب بر روی تفکرات دانشجویان امروزی این بی اهمیتی به مسئله حجاب از سوی دانشجویان بیش از پیش خود را بارز کرده است.
ملکشاهی گفت: با گذشت زمان مشاهده می کنیم که این بی اهمیتی در رشتههایی همچون پزشکی و دندانپزشکی، به تعداد چشمگیری افزایش یافته است. با توجه به سیستم مدیریتی دانشگاه و سمت گذاریها گواه است که دغدغه اصلی و فرعی بحث آموزش دانشجویان است و مسئله پرداختن به حجاب اسلامی خود کم رنگ شده است و روز به روز بر بی اهمیت شدن حجاب در بین دانشجویان و مسئله حجاب برای مسئولان افزوده میشود و این خود مبرم دلیل بر کم کاری نهاد فرهنگی دانشگاه است.
وی بیان داشت: در محیطهای دانشگاهی و بیمارستانی بعضا دانشجویان فرهیخته دارای درجات بالای علمی گویا بیمارستان را با خیابانهای بالاشهر جابه جا گرفته اند و هیچ تذکر به جدی در این محیط از سوی مسئولان مربوطه و مدیران بیمارستان داده نمیشود؛ درحالی که دانشجویان حاضر در بیمارستان آموزشی و عمومی شهر رفسنجان از تمام ضوابط دانشگاه بهره میبرند، ضوابطی که به طور علنی زیر پا گذاشته میشود.
دبیر روابط عمومی و عضو فعال انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در پی سکوت معنادار از سوی مدیران مربوطه دانشگاه در مسائل مربوط به حجاب اسلامی، بیش از پیش تخریب و تحریف حجاب اسلامی را در محیط مشاهده گر هستیم.
ملکشاهی بیان کرد: تمرکز بیش از اندازه بر روی مسئله آموزش و درمان نو، نشانگر آن است که یک محیط جدید با رویکرد تمرکز فکری روی درمان در حال شکل گیری است و مسائل دیگر از جمله حجاب در حاشیه مطلق قرار گرفته است. به صورت کلی لازم است سیاستهای فرهنگی دانشگاه را ضعیف دانست و بیان داشت که این سیاستها چه به صورت ناخواسته و چه از روی عمد بیش از پیش در حال تضعیف کردن مسئله بارز حجاب در دانشگاه است.