به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، عبدالصمد فهندژ، رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس از تاسیس دانشکده هنرهای آیینی با مجوز وزارت علوم در شیراز خبر داد.
عبدالصمد فهندژ سعدی قدمت کانون تخصصی تعزیه را نزدیک ٤ سال عنوان کرد و بیان داشت: این کانون برای نخستین بار با همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و دبیرخانه کانونهای مساجد دارای شماره ثبت شد تا تعزیه از رونق بیشتری برخوردار شود.
رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس با اشاره به فعالیتهای کانون تعزیه فارس گفت: در مدتی که کانون شکل گرفته، ٢ کتاب مرجع با عنوانهای «فرهنگ توصیفی تعزیه و نمایشهای آیینی» و «فرهنگ مختصر تعزیه و تعزیهخوانی» در سال ١٣٩٤ با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی شهرداری شیراز به چاپ رسید.
فهندژ از در دست چاپ بودن سفرنامه احمدبن موسی، شاهچراغ(ع) توسط کانون تخصصی تعزیه استان فارس خبر داد و افزود: همایش ملی تعزیه در مرکز اسناد و کتابخانه ملی و همایش تخصصی تعزیه فارس به شکل استانی برگزار شد.
وی تصریح کرد: برپایی همایش ملی «شیراز خاستگاه تعزیه» و همایش استانی «ولایت مداری در قیام حسینی» از دیگر برنامههایی است که کانون تعزیه فارس برگزار کرده است.
رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس به برگزاری چند نشست تخصصی، علمی و کارگاهی پیرامون هنر تعزیه در سرای سخن با حضور اساتید دانشگاهی و پیشکسوتان این عرصه اشاره کرد و گفت: همایش استانی تعزیه با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از دیگر برنامههایی است که این کانون برپا کرده است.
فهندژ با اشاره به اینکه از دوره سوم شورای اسلامی شهر شیراز ٢هزار متر زمین با همکاری شهرداری منطقه برای ساخت فرهنگسرای تعزیه کلنگزنی شد اعلام کرد: امسال بیش از ٢ میلیارد تومان در ردیف بودجهای برای این منظور در نظر گرفته شد.
وی گفت: در ساختمان فرهنگسرای تعزیه ٦ کلاس، یک باب کتابخانه آیینی، آشپزخانهای ویژه پخت نذریهای مذهبی، موزه تعزیه، سالن کنفرانس و غیره در نظر است که ساخته شود.
رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس همچنین از اختصاص سالنی به منظور اجرای تعزیه در این فرهنگسرا خبر داد و گفت: سالنی برای فرهنگسرای تعزیه فارس در نظر داریم که با توجه به فضا این امکان را دارد تا ٣هزار نفر برای تکیه و نمایشهای آیینی افزایش یابد.
فهندژسعدی در عین حال تاسیس دانشکده هنرهای آیینی با مجوز وزارت علوم را در شیراز از برنامهای دیگر کانون تعزیه استان فارس عنوان کرد و افزود: در این دانشکده رشتههایی نظیر روحوضیخوانی، صلواتخوانی، نقالی، شاهنامهخوانی، تعزیهگردانی، کبوترخوانی و غیره تدریس میشود.
وی تصریح کرد: هدف کانون تخصصی تعزیه استان فارس این است که هنر یادشده از نظر آواز، رنگها، اجراها، سلاحها، لباسها و اصیل بودن آن براساس نسخههای به جامانده در طول تاریخ در استان مورد تاکید قرار گیرد.
رئیس کانون تخصصی تعزیه استان فارس در پاسخ به این پرسش که برای ثبت ملی آیینهای سنتی و مذهبی چه اقدامی از سوی کانون تعزیه فارس انجام پذیرفته اعلام کرد: برای ثبت کبوترخوانی به نام شیراز که خاستگاه آن به شمار میرود، اقداماتی انجام شده؛ اما با نبود مکان مناسب هنوز محقق نشده زیرا برای کبوترخوانی نیاز به مکانی جهت نگهداری کبوترهای تعلیم دیده است.
فهندژ گفت: در کبوترخوانی داستان توسط کبوترخوان آماده میشود و با تعلیم و پرورش کبوتر به اجرای تعزیه پرداخته میشود؛ با وجود کبوترخانه آستان مقدس شاهچراغ(ع) میتوان جهت زنده نگه داشتن این هنر آیینی اقدام شایستهای انجام داد.