متاسفانه در شرایط فعلی مؤسساتی با جسارت تمام، پایان نامه و رساله و مقاله مینویسند که منجر به کسب مدارک و مجوزهای اسمی (نه واقعی) میشود و عمر این مجوزها مثل عمر حباب است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-هادی قوامی*، حدود ٣١ سال قبل بعد از مدتها تمرین و ممارست «نفر چهارم و پنجم مسابقات ٣ و ٥ کیلومتر شنای آزاد کشور در سد دز ذزفول سالهای ١٣٦٤ و ١٣٦٥» توانستم مدرک نجات غریق را در شهریور ١٣٦٥ در استخر تختی مشهد أخذ کنم، از آن سال به بعد برای اینکه بتوانم هرساله بعنوان نجات غریق در استخرها فعالیت کنم، باید هرساله در امتحان آمادگی هم شرکت میکردم تا مجوز ناجی گری داشته باشم، امتحانهای فوق با دقت و نظارت انجام میگرفت، چون با جان انسانها سروکار داشت، امروز با گذشت بیش از سه دهه تجربه شنا و حتی شرکت در مسابقات شنای پیشکسوتان مجلس مقام اول سال ٩٠، دوم کارمندان دولت استان تهران ١٣٩١، سوم ١٣٩٣، سوم ١٣٩٦، ولی چون در امتحان آمادگی نجات غریق طی این سالها شرکت نکردم، مجوز نجات غریقی علیرغم سوابق فوق ندارم.
نتیجه اینکه کاش برای مربیگری و نجات غریقی در سایر صحنهها هم موظف باشیم هر سال در آزمون عملی رشته مربوطه شرکت کنیم تا تداوم صلاحیت مان تأیید شود و بتوانیم خدمت شایسته که نتیجه آن تولید ناب است را ارایه دهیم، قطعاً در این شرایط کسب مدرک و مجوز از شیوههای نادرست اعتباری نخواهد داشت و ارزشی ندارد.
متاسفانه در شرایط فعلی مؤسساتی با جسارت تمام، پایان نامه و رساله و مقاله و ... مینویسند که منجر به کسب مدارک و مجوزهای اسمی (نه واقعی) میشود که منجر به تولید واقعی نمیگردد و عمر این مجوزها مثل عمر حباب است بر آب و اثر سایهای دارد «اثر ضایع ای».
در شرایط فعلی ایران رتبه ١٦ تولید علم در دنیا را دارد ولی رتبه ١٢٣ فضای کسب و کار؛ اگر تولید علم به تولید ثروت منتهی شده بود رتبه فضای مساعد کسب و کار هم باید کمتر از ٢٠ بود؛ ساخت نظام سیاسی از شاخصهای توسعه است، چون توسعه تغییرات کیفی است، حرکت دو نوع حرکت را داریم: افقی و عمودی؛ ساخت باز ساختی است که ملاک رفتن «حرکت افقی و عمودی» از پایه هرم به راس هرم لیاقت، شایستگی و کاردانی است؛ نه اصول حسب و نسب، حزب و قبیله و همشهری و هم استانی و شمالی و جنوبی و شرقی و غربی و...)؛ پس تفاهم، تفاهم لیاقت است که هم دین ما توصیه میکند: (إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَن تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا وَإِذَا حَکَمْتُم بَیْنَ النَّاسِ أَن تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ ۚ. إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا یَعِظُکُم بِهِ ۗ. إِنَّ اللَّهَ کَانَ سَمِیعًا بَصِیرًا (۵۸) سوره نساء) و هم علم توصیه میکند و هم ضرب المثلها مثل ضرب المثل شیرین سبزورایها (نکرده کار ومبور به کار؛ بردی به کار ... به کار).
امیدوارم اتفاق ناخوشایندی که آشکار شد و باعث تاسف همه دلسوختگان واقعی استان شد و دهها اتفاقی که آشکار نشده و بسیار خسارت بر پیکره اقتصاد ملی و بخصوص استان زده و میزند را تبدیل به فرصت و سپس قوت کشور و استان کنیم برای اینکه باز هم همان ضرب المثلهای خودمان که قانون علمی و توصیه دینی هم هست اشاره میکند، جلوی ضرر را از هرجا ببندید منفعت است، به راه اصلی بازگردیم.
*هادی قوامی-نماینده مردم شهرستان اسفراین در مجلس شورای اسلامی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.