گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-حمید بهرامی؛ در تازه ترین موج گرد و خاک در استان خوزستان که از جمعه وارد استان شد، با گذشت نزدیک به یک دهه مواجهه با این پدیده نامطلوب، هنوز شاهدیم با بهداشت و سلامت مردم به صورت سلیقه ای برخورد می شود.
سه شنبه گذشته (۲۶ دیماه) ادارهکل مدیریت بحران خوزستان در پی پیشبینیهای هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع طوفان و ورود سامانه بارشزا به استان در روز جمعه، وزش بادهای شدید و فعال شدن کانونهای داخلی و در نتیجه برخاستن گرد و خاک و کاهش دید افقی در مناطق جنوبی و مرکزی و غربی و گسترش توده گرد و خاک به مناطق شمالی استان، اطلاعیهای صادر کرد.
در روز جمعه نیز اداره هواشناسی استان اعلام کرد: با بررسی نقشه های پیش یابی نشان دهنده ادامه فعالیت کانون های گرد و خاک در کشور عراق بوده که پیامد آن تداوم وضعیت کاهش دید و کیفیت هوا در کل استان بویژه در مناطق غربی، جنوبی و مرکزی با شدت و ضعف تا اواخر وقت شنبه است.
از سویی بنابر اعلام مدیریت بحران استان خوزستان، به دلیل بروز پدیده گرد و خاک و افزایش غلظت گرد و غبار تمامی مدارس در همه مقاطع اهواز و پانزده شهرستان دیگر شنبه ۳۰ دی ماه ۹۶ صبح و عصر تعطیل شدند.
در این بین وضعیت دانشجویان برای برگزاری آزمون های پایان ترم در هاله ای از ابهام بود که با اعلام و اظهار نظر مسئولین استانی و دانشگاهی از برقراری آزمون ها در هوای آلوده اطلاع پیدا کردند.
در همین رابطه زرین آبادی، رئیس دبیرخانه دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان گفته بود که با توجه به اینکه تعطیلی شنبه صرفا خاص مدارس است، تاکید می گردد که امتحانات روز شنبه واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی طبق برنامه برگزار شده و واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی استان دایر است.
همچون سال های اولیه مواجهه با این پدیده زیست محیطی، در این هوای آلوده وقتی که کارمندان به سرکارشان رفتند و دانشجویان به دانشگاه، خبر از تعطیلی ادارات و بانک از ساعت 10 دادند.
فرماندار اهواز گفت: شاخص آلودگی هوای اهواز بر اساس گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست در ساعات ۷ و ۸ بامداد روز شنبه زیر حد خطر بوده است؛ بنابراین الزامی به تعطیلی ادارات و امتحانات دانشگاه ها وجود ندارد. اگر آلودگی تشدید شود، تصمیم جدیدی خواهیم گرفت.
بنابر اعلام استانداری خوزستان ادارات 11 شهرستان خوزستان تعطیل اعلام شد. این تعطیلی شامل شهرهای دشت آزادگان، هویزه، بستان، آبادان، خرمشهر، اهواز، باوی، حمیدیه، کارون، شادگان، گتوند، شوش، دزفول، ماهشهر است.
مدیر کل بحران استانداری خوزستان گفت: كلاس هاي درس در دانشگاه های اين شهرستان ها تعطيل اما امتحانات پايان ترم به قوت خود باقی است!
در این میان برخی از دانشجویان به خاطر حضور در این هوای آلوده دچار عارضه شدند که در این رابطه موگهی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی اهواز به خبرگزاری دانشجو گفت: با اعلام مدیریت بحران استانداری امتحانات در دانشگاه برگزار شد.
موگهی در رابطه با مشکلاتی که برای دانشجویان این دانشگاه رخ داده بود، گفت: یکی از دانشجویان از دانشکده دانشگاه و دیگری نیز از خوابگاه دچار مشکل شدند که به بیمارستان گلستان اعزام شدند، وضعیت آنها خوب است و اکنون مرخص شدند.
با اطلاع گرفتن از سایر دانشجویان و مسئولان در دانشگاه های مختلف استان، به طور اتفاق امتحانات یا در صبح و نهایتا بعد از ظهر لغو شد.
اما اینکه در شهر اهواز دانشگاهی امتحانات را از ساعت 10، دیگری 12 لغو می کند و دانشگاه دیگر امتحانات را تا پایان وقت برگزار میکند، نشان دهنده این است که در قبال یک موضوع شاید ساده، سلیقه ای برخورد می شود.
البته در این بین شب گذشته دانشکده علوم پزشکی شوشتر امتحانات را لغو و به تاریخ دیگری موکول کرد و به این شکل سلامت دانشجویانش را در معرض خطر نگذاشت.
البته همه چیز تمام نشده بود، مدیرکل هواشناسی خوزستان خبر داد: از صبح یکشنبه مجدداً توده گرد و خاک جدیدی در کشور عراق با همان منشا شکل میگیرد و وارد استان میشود که میتواند تمام مناطق استان را درگیر پدیده گرد و خاک کند.
روابط عمومی اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان اعلام کرد: مدیریت بحران استانداری خوزستان تعطیلی مدارس و ادارات روز یکشنبه را به فرمانداران واگذار کرد.
سئوال های اینجا مطرح می شود، اینکه دقیقا چه تفاوتی میان یک دانش آموزش 15 ساله با دانشجوی 18 ساله وجود دارد که دیگری از ورود به چنین هوایی منع دیگری برای دادن امتحان مجبور می شود؟ چرا همچون سال های گذشته در همان روز وقتی که مردم در این هوا قرار گرفتند اعلام تعطیلی می کنند؟ اگر راه های دست یابی به پیش بینی گرد و خاک که بیش از یک دهه است، مردم خوزستان و جنوب غرب کشور با آن مواجهه دارند وجود ندارد که هیچ، ولی اگر وجود دارد این تصمیمات سلیقه ای دیگر چیست که کلاس ها تعطیل اند ولی امتحانات دائر هستند؟!