فرستاده دونالد ترامپ در ائتلاف آمریکایی ضد داعش ضمن تأکید بر لزوم جلوگیری از ایجاد تنش در شهر عفرین سوریه، گفت که اولویت فعلی مقابله با داعش است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسکای نیوز، «برت مک گورک» فرستاده دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف آمریکایی ضد داعش اعلام کرد که جنگ علیه داعش هنوز به پایان نرسیده است.
وی در گفتگو با شبکه اسکای نیوز از طرفهای هم پیمان با آمریکا خواست که تمرکز خود را متوجه مبارزه با داعش کنند و تلاش برای مقابله با این گروه را با نبردهای جانبی هدر ندهند. وی همچنین در خصوص تحولات شمال سوریه هم اظهار نظر کرد و گفت: وضعیت در این منطقه بسیار پیچیده است و ائتلاف آمریکایی ضد داعش در این منطقه مستقیما حضور ندارد.
مک گورک با اشاره به وضعیت حال حاضر در شهر عفرین سوریه گفت که اوضاع فعلی چالشهای زیادی را به میان آورده است و ائتلاف ضد داعش بیش از چند بار اعلام کرد که جنگ علیه داعش هنوز به پایان نرسیده است. وی تأکید کرد که بدترین کاری که در حال حاضر میتوان انجام داد این است که توجه از نبرد بزرگ علیه داعش در سوریه را معطوف مسائل دیگر کرد.
فرستاده رئیس جمهوری آمریکا در ائتلاف ضد داعش تأکید کرد که او تلاش خواهد کرد تا با همه طرفها تماس گرفته و ضمن مدیریت وضعیت پیش آمده در عفرین از ایجاد تنش در این منطقه جلوگیری شود. وی با این حال گفت: بدون شک امنیت ترکیه که هم پیمان واشنگتن است برای ما مهم است، اما اولویت در حال حاضر مقابله با داعش است.
مک گورک درباره تحولات سیاسی عراق هم اظهار نظر کرد و گفت که انتخابات پارلمانی در ماه میدر عراق برگزار خواهد شد و باید اجازه داد که انتخابات به عنوان یک روند دموکراتیک مسیر خود را در عراق طی کند. وی تأکید کرد که واشنگتن حجم اختلاف نظرها و تنش میان اربیل و بغداد را درک میکند، اما از حل و فصل این اختلافات میان دو طرف حمایت میکند.
وی ضمن تأکید بر لزوم بازگشایی مجدد فرودگاههای اقلیم کردستان عراق و حل بحران حقوقهای معوقه کارمندان دولتی در این اقلیم گفت که دیدار اخیر «نچیروان بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان با «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق امیدوار کننده بود.
فرستاده دونالد ترامپ گفت: با این وجود که دیدار اخیر بارزانی و العبادی امیدوار کننده بوده است، اما نمیتوانم چنین اظهار نظری درباره سفر اخیر بارزانی به ایران داشته باشم با وجود اینکه ما رابطه تاریخی اربیل و تهران را درک میکنیم، اما فکر میکنیم که بهبود روابط بغداد و اربیل میتواند هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی عراق را محدود کند.