جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: امسال بیش از ۲۱۰ هزار نفر دانشجو به مناطق عملیاتی اعزام میشوند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سردار فضلی، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین امروز در در جلسه قرارگاه ملی راهیان نور دانشجویی شهید علم الهدی که در محل وزارت علوم برگزار شد، گفت: در ابتدای این جلسه باید از آقایان فرهادی وزیر سابق علوم و هاشمی سرپرست سابق وزارت علوم که مدتی را نیز معاون فرهنگی این وزارتخانه بودند به خاطر اهتمام در برگزاری اردوهای راهیان نور قدردانی کنم.
وی با تاکید بر اینکه راهیان نور متعلق به یک فرد و اندیشه نیست و همه در آن سهم داشته اند، افزود: برگزاری اردوهای راهیان نور یک کار مشترک است و ما معتقدیم که اگر وزارت علوم، معاونین این وزارتخانه و روسای دانشگاه ها در سراسر کشور اعتقاد و باوری به این اردوها نداشتند ما نمی توانستیم موفق شویم.
سردار فضلی با بیان اینکه هر شهید دانشجو ستاره ای است و در آسمان امامت و ولایت می درخشد، تصریح کرد: امروز همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند با هجمه فرهنگی شبیخون فرهنگی براندازی فرهنگی و ناتوی فرهنگی مواجهیم. جوانان هدف اصلی دشمن هستند به گونه ای که در جریان مطالبه گری های اخیر مردم شاهد بودیم که چگونه دشمن یک فتنه مدرن را با کمک نیروهای ضد انقلاب و به ویژه غربی ها تدارک دید.
وی با بیان اینکه جوانان ما امروز در معرض خطر و تهدید دشمن هستند با این وجود باید پایه های آنان را با مبانی و ارزش ها به ویژه مبانی و ارزش های دفاع مقدس محکم کنیم تصریح کرد: هیچ شخص و اندیشه ای نسبت به شهدا و دفاع مقدس بحثی ندارد با این وجود ما می توانیم جوانان را با دفاع مقدس بیمه کنیم.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه من از مجاهدت های صورت گرفته برای برگزاری اردوهای راهیان نور قدردانی می کنم تصریح کرد: بنیان راهیان نور توسط دانشجویان شکل گرفت به گونه ای که 10 سال پیش 400 هزار نفر از اقشار مختلف مردم به مناطق عملیاتی اعزام شدند اما ما در سال گذشته توانستیم قریب به هفت میلیون نفر را به این اردوها اعزام کنیم که بخشی از آنان را دانشجویان و اساتید تشکیل دادند.
وی با اشاره به اینکه ما در سال 78 ظرفیت اسکان 10 هزار و 500 نفر زائر را در مناطق عملیاتی داشتیم اما امسال این ظرفیت از 131 هزار نفر عبور کرده است، افزود: 200 هزار نفر کادر به عنوان فرزندان امامین انقلاب اسلامی اردوها را رهبری می کنند و 25 هزار نفر نیز کار روایتگری را انجام می دهند.
فضلی افزود: 57 هزار نفر نیز به عنوان خادم در مناطق عملیاتی به زائران خدمت رسانی می کنند که بخشی از آنها به صورت رایگان در خدمت زائران هستند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه 76 هزار نفر مدیر کاروان های راهیان نور هستند که 22 هزار نفر از آنان را عزیزان ما در آموزش و پرورش تشکیل می دهند، تصریح کرد: مشابه قرارگاه راهیان نور دانشجویی قرارگاه امام حسن عسگری نیز در وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه 26 هزار مبلغ و مبلغه نیز کاروان های راهیان نور را همراهی می کنند، افزود: قرارگاه راهیان نور دانشجویی شهید علم الهدی با وجاهت اساتید بهتر می تواند کار را اداره کند با این وجود ما می توانیم دوره های روایتگری را برای اساتید برگزار کنیم.
فضلی با اشاره به اینکه در حال حاضر 3000 نفر از راویان ما راوی معلم هستند افزود: هم زمان با برگزاری اردوهای راهیان نور هفت اجرای نمایش رزمی شبانه برگزار می کنیم که بسیار جاذبه دارد به گونه ای که 40 درصد از زائران به تاثیرگذار بودن این نمایش ها اشاره کرده اند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه بخش سخت افزاری اردوهای راهیان نور همچون عبور پشتیبانی انرژی زیادی را به خود اختصاص می دهد، افزود: در بخش نرم افزاری این اردوها نیز فضاسازی و تاثیرگذاری فرهنگی را پیگیری می کنیم.
وی با اشاره به اینکه در گذشته اردوهای راهیان نور دانشجویی اعزام ها به شکل سلیقه ای انجام می شد اما اکنون با کمک وزارتخانه ها دستورالعمل مشترکی تهیه شده تا اعزام ها به صورت ساماندهی شده انجام شوند افزود: این دستورالعمل در قرارگاه و ستاد راهیان نور به تایید و تصویب رسیده و براساس آن می توانیم به صورت چهار فصل زائران را به مناطق عملیاتی اعزام کنیم.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه 1608 کیلومتر مرزهای درگیر کشورمان در هشت سال دفاع مقدس که در 5 استان ایلام، خوزستان، آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه قرار گرفته اند آماده پذیرایی از زائران هستند افزود: اردوهای راهیان نور دریایی نیز به دو استان ساحلی کشورمان همچون استان های بوشهر و هرمزگان انجام می شود در هر حال مجاهدت در دریا دو برابر مجاهدت در صحنه های دیگر ثواب دارد.
فضلی با بیان اینکه 153 هزار نفر اعزام راهیان نور دریایی داشته ایم، اظهار کرد: در حال حاضر یک سازوکار درستی با سه محور دانشگاه، سپاه و بسیج و دانشجو برای اعزام به راهیان نور ایجاد شده است.
وی با تاکید بر اینکه نباید دانشجویان را از موهبت اردوهای راهیان نور محروم کنیم، تصریح کرد: ما از وزارتخانه ها و دانشگاه ها انتظار نداریم که برای این اعزام ها پول نقد هزینه کنند بلکه انتظار ما این است که ظرفیت های خود را پای کار بیاورند در هر حال هدف ما این است که اردوها با هزینه کم برگزار شود تا شاهد استمرار آنها باشیم.
وی با اشاره به اینکه شرکت جوان سیر ایثار دارای 635 دستگاه اتوبوس است که تخفیف 50 درصد برای اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی اختصاص می دهد، افزود: تا جایی که می توانیم نباید جوانان را از اردوهای راهیان نور محروم کنیم در هر حال نگاه و آرمان ما این است که سالانه 500 هزار نفر دانشجو را به مناطق عملیاتی اعزام کنیم و البته در حال حاضر زیر ساخت این اعزام ها نیز فراهم شده است اما جمع بندی این بوده که تا رسیدن به این هدف سالانه پنج درصد از دانشجویان به این اردوها اعزام شوند و امسال با توجه به این میزان بیش از 210 هزار نفر دانشجو به مناطق عملیاتی اعزام می شوند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در حوزه محتوا توفیقات خوبی در اردوهای راهیان نور داشته ایم تصریح کرد: کارگروهی تشکیل شده که با جدیت بر روی محتوای اردوهای راهیان نور کار می کند.
وی با اشاره به اینکه در آستانه برگزاری عملیات کربلای 5 هستیم تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در سال 78 با حضور در منطقه عملیاتی شلمچه فرمودند که شب های کربلای 5 شب های قدر این انقلاب است. انس با آن شما را وارسته می کند و هر کس آن را فراموش کند نامش از اردوگاه انقلاب قلم خواهد خورد. همچنین معظم له فرمودند که سپاه کربلا را در شلمچه مشق کرد و این خاطره خونین ماندگار حسینی را زنده نگاه دارید.
وی با تاکید بر اینکه هیمنه سپاه و متاثر از بسیج است و در مورد بسیج هم این چنین است، تصریح کرد: همان طور که وزیر علوم اشاره کردند دانشجویان ما مومن و متعهد هستند و ما نیز چیزی جز این را قبول نداریم اما بگذاریم که جوانان به اقدام پدران، برادران و پیشکسوتان خود در دفاع مقدس آشنا شوند چرا که پاسداری از این انقلاب از وظایف آنها است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه تصریح کرد: مردم این استان هم در دوران جنگ و هم در زلزله اخیر خسارات و تلفاتی را متحمل شدند.
جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در حال حاضر 800 گروه جهادی در مناطق زلزله زده مشغول به خدمت هستند، تصریح کرد: در جریان خدمت رسانی به زلزله زدگان بخش های مختلف اعم از هلال احمر، ارتش، نیروی انتظامی، مردم و بسیج و سپاه پای کار آمدند با این وجود بعدا نیاز شد که ما یک قرارگاه خدمت رسانی را در مناطق زلزله زده ایجاد کنیم که این قرارگاه به نام شهید جعفری که اولین فرمانده سپاه در کرمانشاه بودند و اتفاقا در همین مناطق به شهادت رسیدند، نام گذاری شد.
وی با بیان اینکه برای اسکان موقت زلزله زدگان قرارگاه خاتم متعهد به ساخت 8000 کانکس شد تصریح کرد: طی 45 روز 8430 کانکس ساخته شد البته امکانات مردم نیز در این زمینه بی نظیر بود به گونه ای که مردم بیش از 4500 کانکس به مناطق زلزله زده فرستادند با این وجود می توان گفت مردم از دستگاه های نظام جلوترند.
وی با اشاره به اینکه در جریان خدمت رسانی به زلزله زدگان نزدیک به 2000 سرویس بهداشتی توسط سپاه ساخته شده و بیش از 900 حمام نصب کردیم تصریح کرد: این ایام بیش از 800 سرویس زلزله زدگان نیز مرمت شد و البته نیز برای اسکان دائم زلزله زدگان اعلام آمادگی کرده ایم.