آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۲۷۴۰
اخوان‌اکبری:

پویش ملی مبارزه با سرطان در اردبیل برگزار شد/ سرطان معده شایع‌ترین نوع سرطان در اردبیل است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: سرطان معده شایع‌ترین نوع سرطان در استان اردبیل است و سرطان‌های پوست، کولورکتال، مری و ریه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قدرت اخوان اکبری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از آغاز پویش ملی مبارزه با سرطان در اردبیل خبرداد و گفت: پویش ملی مبارزه با سرطان با شعار سرطان قابل پیشگیری و درمان است، با خود مراقبتی و امید، از یکم بهمن ماه آغاز و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.

اخوان اکبری در ادامه سخنان خود به اهداف برگزاری پویش کشوری مبارزه با سرطان پرداخت و افزود: کاهش بروز سرطان و مرگ و میر ناشی از آن و بهبود کیفیت زندگی بیماران از اهداف این پویش است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ادامه سخنان خود افزایش آگاهی عمومی، اصلاح باور‌های نادرست، جلب مشارکت مردم در خصوص اصلاح شیوه زندگی و انجام اقدامات پیشگیرانه سرطان و شیوه‌های آن با تاکید بر اولویت‌های منطقه‌ای را از اقدامات و موارد قابل توجه دانشگاه در این راستا عنوان کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در هفته پویش ملی مبارزه با سرطان اشاره و تصریح کرد: برنامه‌های آموزشی در سطوح شهرستانها، مدارس و مراکز جامع سلامت، برگزاری همایش با شرکت گروه‌های خیریه و خیرین سلامت و ارتقاء سطح آگاهی مردم در خصوص تشخیص زود هنگام سرطان‌ها از جمله برنامه‌های پیش بینی شده به مناسبت هفته پویش ملی مبارزه با سرطان در استان اردبیل است.

اخوان اکبری در ادامه سخنان خود به اقدامات انجام گرفته توسط دانشگاه در سال‌های گذشته پرداخت و گفت: از ده سال پیش مرکز تحقیقات سرطان سیستم گوارش بنام کلینیک ارس راه اندازی شده است و اطلاعات مربوط به شیوع و بروز انواع سرطان‌ها نیز در سامانه وزارتی ثبت می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) به عنوان قطب سرطان تعیین شده است و با حضور پزشکان فوق تخصص انکولوژی از سال ۱۳۸۷ فعالیت می‌کنند و با ۲۸ تخت فعال مشغول ارائه خدمات بستری به بیماران سرطانی است.

وی به ایجاد، تجهیز و راه اندازی بخش خون و انکولوژی اطفال (با ۱۴ تخت فعال) در بیمارستان بوعلی اشاره و اظهار داشت: مرکز رادیوتراپی و شیمی درمانی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اردبیل با دستگاه پیشرفته رادیوتراپی را نیز جمله اقدامات دانشگاه در این خصوص است.

اخوان اکبری حمایت‌های داروئی بستری و سرپائی بیماران سرطانی، تاسیس کلینیک‌های ویژه تخصصی اقماری دانشگاه، شیمی درمانی دوره‌ای بیماران سرطانی براساس تعرفه دولتی، احداث مرکز غربالگری و شیمی درمانی سرپائی اردبیل و پارس آباد، خریداری و نصب و راه اندازی دستگاه ماموگرافی دیجیتال پیشرفته از جمله اقدامات سال‌های اخیردانشگاه علوم پزشکی اردبیل در راستای خدمت رسانی به مردم عنوان کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ادامه سخنان خود به شایع‌ترین نوع سرطان‌ها در استان اشاره کرد و با بیان اینکه سرطان معده شایع‌ترین نوع سرطان در استان است، گفت: تحقیقات صورت گرفته توسط دبیرخانه ثبت سرطان معاونت آموزشی و معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل سرطان‌های پوست، کولورکتال، مری و ریه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با بیان اینکه طبق آخرین آمار تعداد مبتلایان به بیماری سرطان در سال ۱۳۹۳ در استان اردبیل ۱۷۹۵ مورد بوده است، تصریح کرد: از این تعداد ۷۴۰ مورد یا ۴۱ درصد از سرطان‌ها در زنان رخ داده و ۱۰۵۵ مورد آن به میزان ۵۹ درصد در مردان رخ داده است.

اخوان اکبری در پایان سخنان خود به اصول ده گانه پیشگیری از سرطان اشاره کرد و گفت: پرهیز از مصرف دخانیات، فعالیت بدنی منظم، ایده آل نگه داشتن وزن بدن، تغذیه سالم، محافظت از عفونت ها، محافظت از پوست، رعایت اصول ایمنی در محیط کار و زندگیری، داشتن زندگی روانی معنوی سالم، داشتن زندگی اجتماعی سالم و مراجعه به موقع به پزشک در صورت دارا بودن علایم هشدار دهنده سرطان از جمله اصول پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار