آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۲۸۰۷

برپایی اختتامیه کنگره ملی شیخ عبدالحسین تهرانی در دانشگاه امام صادق(ع)

مراسم اختتامیه کنگره ملی شیخ عبدالحسین تهرانی نیمه اول اسفندماه در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار خواهد شد
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو،  حجت‌الاسلام غلامرضا محمدزاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهراندر نشست خبری کنگره ملی بزرگداشت شیخ عبدالحسین تهرانی گفت: کنگره بزرگداشت شیخ‌العراقین (آیت‌الله العظمی عبدالحسین تهرانی)‌ بزدی در دانشگاه امام صادق برگزار خواهد شد.

وی افزود: دبیرخانه این کنگره از اول آبان فعالیت خود را آغاز کرده و اختتامیه آن هم در نیمه اول اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران تصریح کرد: آثار مختلف در بخش‌های علمی، ادبی، هنری و فضای مجازی به دبیرخانه این کنگره رسیده است.

حجت‌الاسلام محمدزاده افزود: دلیل اینکه اوقاف بانی برگزاری کنگره‌های شخصیت‌ها و علمای بزرگ می‌شود آن است که به دلیل تأثیرگذاری این شخصیت‌ها در بخش‌های مختلف است به همین دلیل می‌کوشیم کنگره یکی از بزرگان عالم، واقف، مذهبی و فرهنگی را برگزار کنیم.

وی اظهار داشت: شیخ عبدالحسین تهرانی از دوران قاجار و ناصرالدین‌شاه به بعد توانسته تأثیر فراوانی در امورات دینی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی روزگار داشته باشد، ضمن اینکه وی مرجعیت عام داشته است به طوری که در عراق عرب و عراق عجم مردمان زیادی از وی تقلید می‌کردند و شعاع تأثیرگذاری‌اش بسیار زیاد بوده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران خاطرنشان کرد: اینکه تبلیغ و رهنمون مردم به دلیل تأثیرگذاری مراجع دینی را داشته باشیم، به این جهت صورت می‌گیرد که آن‌ها در جهت شکل‌دهی تمدن نوین اسلامی تأثیر زیادی داشته‌اند. به همین دلیل سعی می‌کنیم جامعه فعلی را با شخصیت و ابعاد مختلف علمای بزرگ آشنا کنیم.

حجت‌الاسلام محمدزاده گفت: شیخ عبدالحسین تهرانی از فق‌های قرن ۱۳ بوده که در تهران متولد شده، وی به دلیل بیماری در کاظمین فوت کرده است، اما پیکر مطهرش در کربلاست، ضمن اینکه از شخصیت‌های مبارز که علیه نظام‌های الحادی و مکاتبی نظیر بهائیت و وهابیت اقدامات مؤثری را انجام داده است.

وی تصریح کرد: شیخ عبدالحسین تهرانی طرف مشاوره امیرکبیر در مسائل مهم بوده و نماینده ناصرالدین‌شاه برای توسعه صحن و بارگاه امام حسین (ع) بوده است و همچنین اقدامات بسیار بزرگی را در جهت بازسازی و مطلا کردن گنبد امامین عسگریین انجام داده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران افزود: صاحب‌الجواهر در طول عمر بابرکت خود فقط به ۴ نفر اجازه اجتهاد داده‌اند که یکی از آن‌ها شیخ عبدالحسین تهرانی بوده است، همچنین وی در ساخت مدرسه علمیه، مسجد، کتابخانه و وقف تعداد زیادی از کتاب‌هایش اقدامات برجسته‌ای را انجام داده است.

حجت‌الاسلام محمدزاده تصریح کرد: آشنایی بیشتر با سیره و شخصیت شیخ عبدالحسین تهرانی، معرفی آثار و الگوگیری از سیره شخصیتی علمای بزرگ شیعه و همچنین بررسی نقش وی در توسعه فرهنگ دینی به‌ویژه در زمان قاجار از اهداف اصلی برگزاری کنگره ملی شیخ عبدالحسین تهرانی است.

وی گفت: تاکنون ۱۵ اثر علمی، ۳۰۰ اثر هنری، ۱۰۰ اثر در بخش فضای مجازی و ۸۰ اثر در بخش ادبی به کنگره ملی شیخ عبدالحسین تهرانی رسیده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی جامعه ما آن است که برخی نخبگان و بزرگان نه‌تن‌ها گامی در مسیر وقف برنداشته‌اند، بلکه مانعی هم در مسیر وقف ایجاد کرده‌اند که البته از زمان قاجار و پهلوی این فرهنگ از سوی مخالفان وقف بنا نهاده شده است. همچنین متأسفانه برخی شخصیت‌های بزرگ هم با تلاش‌های زیاد می‌کوشند موقوفات را خلع ید کنند.

حجت‌الاسلام محمدزاده در پایان گفت: کنگره ملی شیخ عبدالحسین تهرانی در نیمه اول اسفند و در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار خواهد شد. ضمن اینکه به نفرات اول تا سوم مقالات برتر این کنگره ۱۵ میلیون ریال، ۱۰ میلیون ریال و ۸ میلیون ریال جایزه داده خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار