کد خبر:۶۶۳۹۶۸
نجار در نشت خبری مطرح کرد:

نمره رئیس سازمان مدیرت بحران به شهرداری تهران/ زیباکلام پول‌های جمع‌آوری‌شده برای زلزله‌زدگان را بیاورد

رئیس سازمان مدیریت بحران درباره پول‌های جمع‌آوری که در حساب اشخاص مانده است گفت: هر کسی پولی جمع‌آوری کرده باید در اختیار دستگاه‌های متولی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو نجار رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در نشست صبح امروز خود با خبرنگاران اذعان داشت: سازمان مدیریت بحران یک سازمان هماهنگ کننده، سیاست گذار و حمایت کننده می‌باشد. این سازمان حدود ۱۰۰ پرسنل دارد و با بضاعت خیلی محدود در حال انجام فعالیت است، اما توقع رسانه‌ها و مردم ما این است که صفر تا صد اقتضائات هر حادثه‌ای را سازمان مدیریت بحران پیگیری کند.

وی در ادامه افزود: نقش این سازمان نقش فرماندهی است به این معنی که یک لشکر کار میدانی می‌کند و فرمانده باید تجهیزات خودش برای هدایت آن‌ها داشته باشد، اما اگر فرمانده هم تجهیزاتش را زمین بگذارد و ژه ۳ را بردارد و به وسط میدان برود دیگر مدیریتی نمی‌شود.

نجار گفت: بعضی می‌گویند که چرا در مناطق زلزله زده نیستید این در حالی است که ده الی ۱۵ روز ابتدای زلزله کرمانشاه را شخصا در منطقه بودم و پس از آن نیز تا همین یک هفته قبل به آنجا سر می‌زدم. طی این مدت معاونین این سازمان نیز در این منطقه رفت و آمد زیادی داشتند، اما مسئله‌ای که وجود دارد همکاری مردم نیز هست اگر خود مردم نخواهند مدیریت بحران ایفا نقش کنند همه دستگاه‌ها هم که وارد عمل شوند بی فایده است.

وی افزود: در حادثه تلخ زلزله کرمانشاه برای تامین شریان‌های حیاتی مثل آب، برق و گاز نیرو‌های زیادی از اقصی نقاط کشور به آن منطقه اعزام شدند برای مثال برای تامین گاز ۱۱۰ اکیپ از شرقی‌ترین نقاط کشور به کرمانشاه آمده و کمتر از ۴۸ سال این شریان حیاتی را تامین کرده اند و آنقدر امکانات به این منطقه گسیل شد که ما روز سوم پس از زلزله اعلام کردیم که مردم از ارسال کمک هایشان به غیر از پلاستیک، فویل برای جلوگیری از باران و سیل به منطقه جلوگیری کنند.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر یکی از معضلاتی که با آن روبه رو هستیم تشویش افکار عمومی توسط فضای مجازی است در حادثه کرمانشاه که ناگهان شاید کلیپ‌هایی تحت عنوان گور‌های دسته جمعی در سر پل ذهاب بودیم در حالی که گور دسته جمعی یعنی با لدر و بیل مکانیکی زمین را بکنی و افرادی که فوت شده اند را به وسیله همان ابزار مثل بیل مکانیکی به داخل گور بیندازی. در حالی که به هیچ وجه چنین اتفاقی در کرمانشاه نیفتاد و تمام افرادی که فوت شده بودند با آداب و رسوم دینی غسل و یا تیمم داده شدند و در قبر‌هایی که ولو با بلوک سیمانی جدا شده بودند دفن گردیدند. در واقع اقداماتی که توسط این سازمان صورت گرفته را باید تلاش تمام کشور و اقدام حاکمیت دانست و ما نیز باید بیش از این‌ها تلاش کنیم. 
رئیس ستاد مدیریت بحران تصریح کرد: باید دقت داشت که هر دستگاهی به صورت ذاتی مسئولیت خودش را دارد و اگر همان مسئولیت ذاتی خود را به خوبی انجام دهد در مواقع بحرانی بسیاری از مشکلات حل خواهد شد برای مثال در روز‌های قبل چندین هشدار درباره آب و هوا داشتیم و از رسانه‌های عمومی مکررا اعلام شد که بارندگی در پیش خواهیم داشت البته به این وسعت اشاره نشده بود، اما همه دستگاه‌های اجرایی کشور مسئولیت دارند که در مواقعی که هشدار داده می‌شود خود را برای بدترین شرایط ممکن آماده کنند در این صورت هر مقدار هم که حادثه و یا بلایا عمق داشته باشد دستگاه‌ها آمادگی لازم را دارند. در حال حاضر در حال بررسی آسیب‌ها و اتفاقات اخیر هستیم، اما از سویی ما از مردم هم توقع داریم که همکاری کنند زمانی که از طرف رسانه‌های ملی اعلام می‌شود روز‌های برفی را در پیش داریم مردم نیز باید از سفر‌های غیرضروری خود بکاهند و حتی اگر سفرهایشان آنقدر ضرورت دارد که باید انجام شود حداکثر ایمنی لازم را باید رعایت کنند. در این بارندگی حدود ۲۰۹ محور شهر و روستا را امدادرسانی کردیم و ۲۳ هزار و ۵۶ نفر را اسکان اضطراری دادیم تمام تلاش خود را گسیل کردیم تا امدادرسانی را به بهترین شکل انجام دهیم.

وی افزود: ما خود را جای افرادی که در برف مانده اند می‌گذاشتیم و برای کمک به آن‌ها به جد فعالیت می‌کردیم.

گفتنی است، دو روز قبل به ما اعلام کردند تعدادی از مردم برای فرار از ترافیک به چرم شهر رفته اند و در برف گیر کرده اند و ما بالگرد فرستادیم تا آن‌ها را از گرفتاری نجات دهیم.

در شب برفی تهران چند یگان ویژه را فرستادیم که تک تک خودرو‌ها را هل بدهند. ۶۸ نفر را به مراکز درمانی انتقال دادیم و ۱۶۸ نفر را نیز سرپایی درمان کردیم در این بین ۶ هزار پرسنل راهداری با ماشین آلات سنگین رفت و آمد داشته و به انجام وظیفه می‌پرداختند.

نجار در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون زلزله کرمانشاه گفت: ۹۵ هزار چادر در کرمانشاه توزیع کرده ایم چیزی حدود ۳ چادر برای هر نفر و تقریبا ۱۴ هزار و ۸۰۰ کانکس به سرعت در آن استان مستقر گردیده اند که بین ۸ هزار و ۳۰۰ تا ۸ هزار و ۴۰۰ عدد از آن‌ها توسط قرارگاه خاتم تامین گشت و ارتش نیز ۲ هزار عدد از آن‌ها را تامین کرد. در حال حاضر نیز همکاران ما در بنیاد مسکن در حال لکه گیری هستند و اگر کسی نیاز داشته باشد نیز به او کمک می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به گزارشی که دو روز قبل از کرمانشاه دریافت کرده است گفت: گزارشی که تا روز ۹/۱۱ دریافت کرده ام مبنی براین است که حدود ۲ هزار و ۶۳۴ خانوار تحت عنوان مستاجر و هزار و ۳۴۸ مالک که جمعا چیزی قریب به ۴ هزار خانوار می‌گردند از ما اجاره بها دریافت کرده اند شهروندان ۵ میلیون تومان و افراد روستایی ۳ میلیون تومان افرادی که اجاره بها دریافت می‌کردند در واقع بی نیاز از کانکس می‌شدند و اگر اجاره بها دریافت نمی‌کردند کانکس به آنان تعلق می‌گرفت، اما برخی خواستند در این میان اجاره بها دریافت کنند و کانکس را از مردم بگیرند که دیگر کمک‌های مردمی به آنجا کمتر شد.

نجار تصریح کرد: برخی از ساختمان‌ها در کرمانشاه تخریب نشده و قابل استفاده هستند، اما مردم به خاطر پس لرزه‌ها از آن‌ها استفاده نمی‌کنند برخی نیز خانه مقاومی دارند، اما در کانکس زندگی می‌کنند چرا که آثار روانی پس از زلزله ایجاب کرده تا ترس از پس لرزه‌ها و ریزش ساختمان را داشته باشند.

وی با اشاره به دو کودکی که در آن منطقه جان باخته اند گفت: یکی از آن دو کودک بر سر مشکل ژنتیکی فوت شد و دیگری به دلیل دیر رسیدن به مراکز درمانی، به این صورت که این کودک به بیمارستان برده شده و احیا گردیده و پس از آنکه به کرمانشاه برای درمان فرستاده شده بود دچار ایست قبلی گردید دلیل آن را دیر مراجعه کردن به مراکز درمانی پس از بیماری استنباط کرده ام. در حال حاضر به اندازه پیش از زلزله در سر پل ذهاب تخت بیمارستانی داریم حتی امکانات ما در حدی است که چندی پیش فردی که قلبش دچار جراحت شده و پاره گشته در بیمارستان سر پل ذهاب مداوا گردید.

رئیس ستاد مدیریت بحران با تقدیر از هنرمندان و افرادی که برای مناطق زلزله زده کمک‌های مادی و نقدی جمع کرده اند گفت: آقای زیبا کلام تا به حال چیزی از پولی که جمع کرده است را برای کمک به مردم برای نیرو‌های عملیاتی کرمانشاه نداده است و در حال حاضر بیش از ساخت دهکده امید برگرداندن مردم به زندگی عادی و روزمره خود در اولویت است.

وی هم چنین اذعان داشت: متولی مسئله برف روبی و مدیریت شهر تهران در هنگام برف با شهرداری تهران بود البته از این مورد نباید غافل شد که چندین کیلومتر بزرگراه در شهر داشتیم که هنگام برف هیچ کدام مسدود نشده اند قطعا با بارش برف غافلگیر نشدیم چرا که هواشناسی آن را اعلام کرده بود، اما درباره نمره دادن به عملکرد شهردار باید بگویم که هنوز در حال بررسی عملکرد شهرداری هستیم و در حال حاضر نمی‌توان نمره‌ای به شهردار تهران در این باره داد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار