گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگرد دانشجویی با حضور فعالان تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
در این نشست احمد موقوفه ای، دبیر جامعه اسلامی، امیر عامری عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی و مسعود لطیفی، دبیر انجمن اسلامی دانشکده ی حقوق دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.
در ادامه می توانید نظرات فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد مشهد را در حوزه های مختلف بخوانید:
تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران؛
مشارکت و حضور مردم مهمترین دستاورد انقلاب
احمد موقوفه ای: انقلاب اسلامی با حضور گسترده مردم به ثمر نشست، نقش مردم در پیروزی انقلاب اسلامی و ادامه روند انقلاب نقش بی بدیلی است، از لحاظ بررسی امکانات موجود و دوران پهلوی و بخصوص دستاوردهای انقلاب اسلامی اصلا امکان مقایسه بین این دوبازه ی زمانی وجود ندارد.
امروز رجوع به آرا و نظرات مردم و مشارکت سیاسی مردم در متن انقلاب یک دستاورد مهم و بزرگ است.
بیداری اسلامی در کشورهای منطقه دستاورد انقلاب اسلامی است
امیر عامری: در گذشته ای نزدیک دو قطبی در جامعه بین الملل وجود داشته است که یک قطب آن نظام سلطه و قطب دیگر نظام زیر سلطه بوده است، یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی این بود که توانست این نظام استبدادی 2500 ساله شاهنشاهی را کنار بزند.
یکی دیگر از دستاوردهای مهم انقلاب بی شک موضوع صدور انقلاب اسلامی بوده است، بیداری اسلامی که در منطقه شکل گرفته است به برکت انقلاب اسلامی است، امنیت امروز جامعه با توجه به شرایط و جنگ های متعدد در فضای کشورهای همسایه ما نیز یک دستاورد مهم انقلاب است، در قبل از انقلاب با بررسی اسناد تاریخی متوجه می شویم که کشور ایران امنیتی که امروز دارد را به هیچ وجه نداشت.
مهترین دستاورد انقلاب اسلامی، صدور انقلاب است
مسعود لطیفی: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب مردمی است و این انقلاب تحت تاثیر هیچ جریان سیاسی و هیچ کشور بیگانه ای نبود،انقلاب اسلامی ایران جزو معدود انقلاب های موفق دنیاست که توانسته دموکراسی و اسلام را به خوبی اجرا کند.
امروز به برکت انقلاب اسلامی ما توانستیم در موضوعات مختلف علمی پیشرفت های متعددی داشته باشیم؛ اما به نظر بنده مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی صدور انقلاب اسلامی بود، دشمن در زمان های مختلف سعی بر این داشته جلوی این انقلاب را بگیرید و دلیل این موضوع هم همین صدور انقلاب اسلامی است.
بازخوانی فسادها و شرایط موجود در دوره ی پهلوی؛
استفاده از منابع ملی برای رسیدن به لذات جنسی در دوران پهلوی
احمد موقوفه ای: در دوران پهلوی، خانواده ای سلطنتی بر کشور حاکم بودند که تمام امکانات و منابع در اختیار آن ها بود و این خانواده بدون هیچ قید و بندی بر اساس احساس و لذت خودشان از این منابع بهره می بردند، زمین های کشاورزی در سراسر کشور توسط حکومت تصاحب می شد، فسادهای جنسی متعدد خاندان پهلوی و دست درازی به منابع کشور برای رسیدن به لذات جنسی نیز از دیگر فسادهای دوران پهلوی بود.
همچنین جشن های 2500 ساله پهلوی و فشار اقتصادی شدید به مردم و عدم رسیدگی به مردم یکی دیگر از فسادهای دوران پهلوی بود.
مردم هیچ نقشی در حکومت پهلوی نداشتند
امیر عامری: حکومت پهلوی یک حکومت استبدادی بود که مردم در این حکومت هیچ نقشی نداشتند، در دوران پهلوی حکومت به صورت کامل وابسطه به بیگانگان بود،اختلاف طبقاتی شدید در بنده ی جامعه وجود داشت و منابع مالی عمدتا در اختیار خاندان پهلوی بود و مستضعفین به صورت کامل نادیده گرفته می شدند، فسادهای اخلاقی نیز به صورت کامل در بدنه حکومت پهلوی متاسفانه دیده می شد.
منابع ملی در زمان پهلوی در اختیار اقلیت حاکم بود
مسعود لطیفی: در زمان حکومت پهلوی ارباب و رعیتی در جامعه بیداد می کرد، خصوصا این وضعیت در روستاها بسیار زیاد بود.
از لحاظ اقتصادی در دوران پهلوی، منابع ملی صرفا در اختیار اقلیت حاکم بود و اکثریت مردم شرایط دشواری داشتند و فشار شدیدی را مستضفین جامعه تحمل می کردند، فسادهای مختلفی نیز در زمان پهلوی در بنده حکومت دیده می شد.
نقش جنبش دانشجویی در پیگیری مشکلات معیشتی مردم؛
دانشجویان نسبت به شرایط موجود جامعه بی تفاوت شده اند
احمد موقوفه ای: متاسفانه جنبش دانشجویی در پیگیری مسائل و مشکلات مردم به خوبی از ظرفیت خود استفاده نکرده است، امروز دانشجویان نسبت به شرایط و وضعیت موجود جامعه بی تفاوت شده اند.
برای دانشجویان وظایف و نقش درستی تعریف نشده است، باید به دانشجویان آموزش لازم داده شود که چطور و به چه میزان می تواند نقش آفرین باشد در تغییر شرایط جامعه، امروز نیاز است که مسئله آرمان خواهی برای دانشجویان مورد بازخوانی قرار بگیرد.
از ابتدای انقلاب تا به حال نقش دانشجویان در تحولات جامعه نقش مهمی بوده است.
دانشجویان هنوز باور نکردند که ما در حال جنگ هستیم
امیر عامری: جنبش دانشجویی آن نقشی که می توانست در جامعه داشته باشد را هنوز نتوانسته به خوبی ایفا کند، از ابتدای انقلاب نقش دانشجویان در به ثمر رسیدن و همچنین بعد از انقلاب در ادامه حوادث و جریان ها نقش مهمی بوده است، دانشجویان در موضوع تسخیر لانه جاسوسی آمریکا که امام خمینی(ره)از آن به عنوان انقلاب دوم نام بردند، نقش مهمی ایفا کردند.
یکی از دلایلی که دانشجویان نتوانستند امروز در حوادث و شرایط جامعه نقش آفرین باشند، این است که متاسفانه هنوز جنگ را به صورت کامل باور نکرده اند، اگر دانشجویان باور کنند که امروز ما در حال جنگ هستیم، مسلما انقدر بی تفاوت به مسائل نخواهند بود.
جریانات دانشجویی درگیر شور و هیجانات لحظه ای شده است
مسعود لطیفی: تشکل های دانشجویی در فضای دانشگاه بسیار تاثیرگذار هستند و اگر جریان دانشجویی و جنبش دانشجویی در یک دانشگاه خاموش باشد و حرکتی نکند، دانشگاه باخته است، تشکل های دانشجویی صدای رسا دانشجویان هستند و علت سکوت تشکل ها بعضا در جریانات مختلف سیاسی این است که شاید نمی خواهند حرفی بزنند نه اینکه نتوانند.
جریانات دانشجویی امروز بیشتر پیگیر شور و هیجانات لحظه ای هستند و به صورت علمی به مسائل کشور ورود نمی کنند.
شرایط دانشگاه آزاد بعد از گذشت یک سال از تغییرات مدیریتی؛
تمرکز دانشگاه آزاد بر مسائل علمی و آموزشی است
احمد موقوفه ای: به نظر بنده در دوران مدیریت قبلی در دانشگاه آزاد توسط عده ای به این دانشگاه نگاه سیاسی می شد و یکسری از گروه ها در دانشگاه آزاد تقویت می شدند که شاید از لحاظ فکری حتی مخالف نظام جمهوری اسلامی نیز بودند؛ اما بعد از تغییر مدیریت در دانشگاه آزاد و حضور آقای ولایتی به نظر دید وسیع تری در فضای دانشگاه آزاد حاکم شده است و ارزش ها بیشتر در این دانشگاه در حال رشد است.
امروز تمرکز دانشگاه آزاد بر مسائل علمی و آموزشی است که به نظر قدم های خوبی در حال برداشتن است و دانشگاه آزاد دورنمای خوبی را دارد.
انقلاب بعد از فوت هاشمی وارد دانشگاه آزاد شد
امیر عامری: به عقیده من انقلاب پس از فوت آقای هاشمی تازه وارد دانشگاه آزاد شد، واقعا در گذشته چیزی از ارزش ها و انقلاب در دانشگاه دیده نمی شد، فضای دانشگاه یک فضای علمی است؛ اما متاسفانه در گذشته خیلی از سیاسی کاری ها در اولویت قرار می گرفت.
متاسفانه رئیس دانشگاه واحدهای مختلف در دانشگاه آزاد حمایت های گوناگونی را در جریان انتخابات از گروه های سیاسی انجام می دادند همچنین در مواجه با تشکل های انقلابی با سیاسی کاری برخورد می کردند و محدودیت های گوناگونی را برای تشکل های دانشجویی به وجود می آورد، این سیاسی کاری ها به فضای علمی دانشگاه آزاد به شدت ضربه وارد می کرد.
با تغییر مدیریت در فضای دانشگاه آزاد، جریان انقلابی وارد فضای دانشگاه شده است و امروز ارزش ها به مقداری در فضای دانشگاه دیده می شود.
دانشگاه آزاد پیشرفت علمی خوبی دارد
مسعود لطیفی: با شکل گیری دانشگاه آزاد اسلامی بعد از انقلاب روند ورود دانشجویان به فضای دانشگاه رشد پیدا کرد و محدودیت برای ورود به دانشگاه به شدت کم شد، دانشگاه آزاد شاید ورودی ساده ای داشته باشد اما امروز خارج شدن از دانشگاه آزاد سخت است و از لحاظ علمی سخت گیری های خاصی انجام می شود، دانشگاه آزاد پیشرفت علمی خوبی دارد و در رتبه های بالای علمی دانشگاه های کشور نیز قرار گرفته است، متاسفانه برخورد سلیقه ای در دوران مختلف مدیریتی دانشگاه آزاد ضربه های مختلفی را به تشکل های دانشجویی در دانشگاه آزاد وارد می کند.