
به مناسبت ایامالله دهه فجر؛
پژوهشکده ازدیاد برداشت در دانشگاه علم و صنعت افتتاح شد
پژوهشکده ازدیاد برداشت امروز در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران به مناسبت دهه فجر افتتاح شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با حضور معاون پژوهشی وزارت نفت و در ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، شنبه ۱۴ بهمن ۹۶ پژوهشکده ازدیاد برداشت در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران به طور رسمی افتتاح شد.
در این مراسم که با حضور رئیس دانشگاه علم و صنعت، اعضای هیات رئیسه، مدیر ارتباط با صنعت و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد، ابتدا کثیری مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه در خصوص هدف گذاری جدید دانشگاه برای جذب شرکای تحقیقاتی و کاری دانشگاه در داخل و خارج کشور سخنانی ایراد کرد.
سپس عصاره رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت و مدیر دفتر توسعه تعاملات دانشگاه با صنایع بالا دستی نفت به معرفی این پژوهشکده و تشریح ساختار تشکیلاتی و تجهیزات آزمایشگاهی آن، معرفی گروههای مطالعات مخازن و سیالات مخزنی و نیز معرفی شرکای صنعتی دانشگاه در صنایع بالادستی پرداخت.
سپس عصاره رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت و مدیر دفتر توسعه تعاملات دانشگاه با صنایع بالا دستی نفت به معرفی این پژوهشکده و تشریح ساختار تشکیلاتی و تجهیزات آزمایشگاهی آن، معرفی گروههای مطالعات مخازن و سیالات مخزنی و نیز معرفی شرکای صنعتی دانشگاه در صنایع بالادستی پرداخت.
در ادامه نشست، بیطرف، معاون پژوهشی وزارت نفت با تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و ضمن تاکید بر نقش دانشگاهیان در پیروزی انقلاب و ادامه نقش آفرینی آنها با فعالیت در کانونهای علمی، پژوهشکده ازدیاد برداشت را رکن مطالعاتی و پژوهشی علمی- صنعتی در حوزه ازدیاد برداشت نفت معرفی کرد و گفت: ایران یک کشور بزرگ نفتی است و مجموع منابع هیدروکربنی آن (نفت و گاز)، مقام اول جهان را داراست.
بیطرف تاکید کرد: باید از این ذخایر بیشترین بهره را ببریم تا بتوانیم از منافع آن برای توسعه و پیشرفت کشور بهره ببریم و آیندگان نیز از آثار و برکات آن بهرهمند شوند.
معاون پژوهشی وزارت نفت گفت: حجم کل ذخایر نفت ایران، ۷۲۰ تا ۷۳۰ میلیارد بشکه است که با ضریب بازیافت ۲۰ درصدی میتوان ۱۵۰ میلیارد آن را استخراج و تبدیل به درآمد ارزی کرد.
بیطرف تصریح کرد: اگر بتوانیم با روشهای علمی و پژوهشی، به این ۲۰ درصد اضافه کنیم، میتوانیم به نحو چشمگیری به درآمد کشور اضافه کنیم. به عنوان مثال، اگر فقط یک درصد به ضریب بازیافت ذخایر نفتی کشور اضافه شود، ۵/۷ میلیارد بشکه نفت بیشتر برداشت و صادر خواهیم کرد که با قیمت امروز، ۴۳۰ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
وی افزود: برخی مادین نفتی ما با ضریب ۶ تا ۸ درصد بازیافت میشود که قابل قبول نیست. در کشورهای حاشیه خلیج فارس ضریب بازیافت، بیش از این رقم است.
معاون پژوهشی وزارت نفت گفت: علیرغم تنوع موضوعات پژوهشی در زمینه نفت و گاز، اولویت اصلی وزارت نفت، ازدیاد برداشت است و تمام توان علمی ما متوجه همین مساله است.
بیطرف تاکید کرد: ازدیاد برداشت، دور از دسترس نیست؛ بسیاری از شرکتها و موسسات علمی چنین کاری را کرده اند و ما نیز میتوانیم این هدف را محقق کنیم.
بیطرف تاکید کرد: ازدیاد برداشت، دور از دسترس نیست؛ بسیاری از شرکتها و موسسات علمی چنین کاری را کرده اند و ما نیز میتوانیم این هدف را محقق کنیم.
وی با ذکر این نکته که باید از ۷۰ سال قبل، پژوهشکدههای ازدیاد برداشت در کشور راه اندازی میشد، افزود: وزارت نفت برای توسعه مطالعات و مهندسی در حوزه مخزن، بنا دارد از تمام ظرفیتهای دانشگاهها استفاده کند و تاکید دارد مراکز و پژوهشکدههای ازدیاد برداشت در کشور راه اندازی شود لذا از همه دانشگاههای توانمند خواسته شده به میدان بیایند و قراردادهایی منعقد شده است.
معاون پژوهشی وزارت نفت در خصوص این قراردادها توضیح داد: قراردادهای اولیه، فرآیندمحور بود و دانشگاهها خواستار تغییر فرمت آن برای بهبود پرداختها بودند، لذا قراردادهای برون داد محور تعریف شد که پنج مرحله دارند و مراحل اول و دوم این قراردادها ۱۶ خروجی دارند وبه ازای اتمام هر یک. از خروجی ها، هزینهها به طرف قرارداد پرداخت میشود.
بیطرف تاکید کرد: تنوع ذخایر و چالشهای هر یک از مخازن باید به طور مجزا مورد توجه قرار گیرد و کار هر دانشگاه، خاص و متفاوت از دانشگاههای دیگری است که روی مخازن دیگری کار میکنند. در مورد هر مخزن روش ازدیاد برداشت متفاوتی موثر بوده و کارآیی دارد. به عنوان مثال استفاده از روشهای شیمیایی ازدیاد برداشت در مورد برخی مخازن میتواند دهها میلیارد دلار سرمایه برای کشور به ارمغان آورد و لذا باید از روشهای متنوع پژوهشی استفاده شود.
بیطرف با تشکر از اساتید، مدیریت و همکاران دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: این دانشگاه ارتباط خوبی با صنعت داشته و دارد و با توجه به تجارب خود میتواند در این عرصه هم جایگاه خود را بیابد.
وی تصریح کرد: در حوزه ازدیاد برداشت باید از تجارب دیگر دانشگاهها استفاده کنیم و خوشبختانه در این زمینه منع چندانی وجود ندارد.
معاون پژوهشی وزارت نفت افزود: نوع قراردادهای ما نیز ارزی – ریالی است تا دانشگاهها به راحتی با شرکای داخلی و خارجی همکاری کنند.
بیطرف تاکید کرد: در وزارت نفت عزم جدی برای توسعه دانش ازدیاد برداشت و فناوریهای مربوط با کمک دانشگاههای مختلف وجود دارد و تنها راه همین است؛ چرا که وزارت نفت به تنهایی قادر به تحقق این هدف نیست و وزارت با همکاری دانشگاهها درگیر این موضوع است و کلا باید از ظرفیتهای دانشگاه علم و صنعت ایران بیشتر بهره بگیریم. شرکتهای ذیربط وزارت نفت هم مکلف به همکاری و ارائه اطلاعات میادین نفتی مورد تحقیق به دانشگاهها هستند.
در ادامه این نشست طالقانی، مدیرپژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و در خصوص سابقه همکاری وزارت نفت و دانشگاه گفت: این همکاری به سالها قبل باز میگردد و صدها پروژه تحقیقاتی با همکاری این دانشگاه انجام داده ایم.
وی گفت: اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران از جمله داراییهای ارزشمند آن هستند و باید از توان آنها بیش از پیش استفاده کنیم.
طالقانی تصریح کرد: صنعت نفت متمرکز در مخزن نیست و چاه و تاسیسات رو سطحی نیز از جمله مسائل پر چالش ما در عملیات اجرایی است.
مدیرپژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران گفت: برخی مشکلات اجرایی ما در سطح و در چاههای برداشت نفت است و سابقه فعالیتهای دانشگاه علم و صنعت ایران به این موارد نزدیکتر است؛ لذا دانشگاه میتواند در این بخش نیز کمک کند تا از کاهش یا توقف تولید جلوگیری شود و این دو بخش نباید مغفول بمانند.
ریاحی مدیر کل امور فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز در سخنانی از دانشگاه علم و صنعت ایران تشکر و پیشنهاد برگزاری همایش بین المللی ازدیاد برداشت توسط دانشگاه علم و صنعت ایران را مطرح کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.