رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران گفت: در ماجرای غرق شدن کشتی سانچی پاسخی به دانشگاه داده نشد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مقیمی، رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران امروز در مراسم گرامیداشت ایام الله دهه فجر که در این دانشکده برگزار شد، گفت: شهر سرپل ذهاب در هشت سال جنگ تحمیلی ویران شد و ما بعد از جنگ این شهر را دوباره ساختیم، اما امروز دوباره زلزله آن را ویران کرد. سوال ما از سیاست گذاران و سازندگان مسکن این است که چه ساخته اند که این گونه شاهد ویرانی سرپل ذهاب بودیم و این مطالبه گری دانشگاه است.
وی با بیان اینکه امروز آرزوی یک جغرافیدان این است که یک محیط کم عارضه و شوق آور داشته باشیم، تصریح کرد: وقتی که یک جغرافیدان از دید علمی مسائل را مورد کنکاش قرار میدهد، اما نظام اداری و اجرایی کشور یافتههای ما را نمیبیند این مسئله موجب یاس میشود با این وجود مطالبه ما از دستگاههای دولتی و سیاست گذاری حاکمیتی و حکومتی این است که از دستاوردهای علمی برای زندگی بهتر استفاده کنند و این خود انقلاب است، چون انقلاب اسلامی به خاطر این مطالبه شکل گرفت.
رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به فعالیت ناوگان دریایی کشورمان در سطح بین الملل تصریح کرد: در ماجرای غرق شدن کشتی سانچی پاسخی به دانشگاه داده نشد با این وجود اگر چنانچه ناوگان دریایی ما مشکل دانشی دارد سوال خود را به دانشگاه بدهد تا آن را حل کند و اگر مشکل دانشی ندارند برای ما توضیح دهند که سانچی چگونه غرق شد.
مقیمی با بیان اینکه در ماجرای غرق شدن سانچی من انتظار پاسخ از وزارت امور خارجه ندارم، تصریح کرد: سوال این است که یک کشتی با ارزش ۶۰ میلیون دلار و حامل همین میزان مواد نفتی چگونه در محیطهای دریایی رصد میشود؟ امیدواریم با بازخوانی جعبه سیاه سانچی مشخص شود که چه اتفاقی افتاده است.
وی با تاکید بر اینکه تقویت ناوگان دریایی کشورمان، رصد کشتیها و امنیت این ناوگان در محیط اقیانوسی یک ضرورت است، تصریح کرد: برای ما قابل قبول نیست که بگویند کشتی سانچی با سرعت ۳ کیلومتر در ساعت و کشتی چینی با سرعت ۳۰ کیلومتر در ساعت با هم برخورد کردند و بعد همه چیز تمام شود، چون با وجود GIS و GPS امروز دیگر نمیتوانیم در محیطهای دریایی محیط کوری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: اگر کشتی سانچی تمام سیگنالهای خود را خاموش کرده باشد پس آن کشتی چینی چه؟ دانشگاه میخواهد به نیروی دریایی ایران کمک کند و دانشکده جغرافیا هم به سهم خودش آماده کمک است.
رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران با بیان اینکه خوشبختانه قرار است بنیاد برکت برای احداث ساختمان دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران به ما کمک کند، تصریح کرد: برای احداث این ساختمان نیازمند ۱۶ میلیارد تومان اعتبار هستیم با این وجود امیدواریم که بنایی هم سنگ و هم شأن دانشجویان و دانشکده جغرافیا بسازیم.
وی با بیان اینکه از طریق صحیفه نور میتوان اندیشههای امام را واکاوی کرد، گفت: یکی از کلیدواژههای امام در صحیفه نور بحث نصرت اللهی است. به گونهای که امام خمینی در تمام موفقیتهایی که از آنها به عنوان یوم الله یاد کرده اند نصرت اللهی را دیده اند.
مقیمی با بیان اینکه امام خمینی با تاسی به آیه إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم بر مبنای خدامحوری حرکت میکردند و به همین دلیل موفقیتهای پی در پی و چشمگیری داشت، افزود: امام حکومت، مردم، زندگی و همه چیز را برای خدا تصور میکرد.