به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روحانی در پاسخ به این سوال که چندی پیش روسای دانشگاه به بودجه دانشگاه در سال 97 اعتراض کردند و آن را غیر واقعی اعلام کردند و از سوی دیگر در بودجه 97 سقف حقوق اعضای هیات علمی 5 میلیون تومان پیشنهاد شده و کارشناسان بر این باورند که با توجه به حقوق اساتید نخبهای که در کشورهای حاشیه خلیج فارس حدود 10 هزار دلار است این مساله باعث فرار نخبگان میشود. شما چه راهکاری برای این دغدغه قشر دانشگاهی دارید؟ اظهار داشت: ذهن ما این بود که 400 میلیون دلار از صندوق استفاده کنیم. صندوق مکانیزم خودش را دارد که مقداری پیچیده است. بنابراین ما باید مشکل دانشگاهها را از یک طریقی حل کنیم اما اینکه بودجهای که اختصاص دادهایم کم یا زیاد است من در دولت نشنیدهام، یعنی وزیر علوم اعتراضی در ارتباط با این بودجه نداشت وقتی که بودجه را میبستیم قاعدتاً اگر ایرادی بود وزیر مربوطه باید میگفت. البته به طور کلی باید بگویم که همه وزرا یک اعتراض کلی دارند و هر کسی میگوید بودجه من کم است.
وی ادامه داد: این باید دنبال شود و برخی مشکلات به حق است و باید دولت آنها را تأمین کند.
روحانی در پاسخ به این سؤال که سال 97 به گفته آقای نوبخت یک میلیون و 33 هزار شغل ایجاد میشود آیا مشخص است که به تفکیک در چه حوزههایی و به چه مقدار این شغلها ایجاد خواهد شد، اظهار داشت: از خود آقای نوبخت میپرسیدید که یک میلیون و 33 هزار شغل را گفته است (باخنده). البته این رقم، رقم پیشبینی است. این پیشبینی را سازمان برنامه و بودجه کرده است. این پیشبینی برمبنای بودجهای بوده که ما به مجلس تقدیم کردهایم برای اشتغال تبصره اصلی ما تبصره 18 بوده متأسفانه در این تبصره تغییرات زیادی ایجاد شده هنوز مجلس مصوبه نهاییاش را به ما نداده اما در کمیسیون تلفیق تغییراتی در آن رخ داده است.
وی ادامه داد: بنابراین آنچه دولت متعهد بود برمبنای تبصره 18 بود و منابعی که برای آن پیشبینی کرده بود. دولت یک منابعی را پیشبینی کرده بود، یک مقداری را صندوق توسعه قرار بود بیاورد و یک مقداری را هم بانکها بیاورند تا این سه با هم ضمیمه شود و مجموعه پولی که به دست میآمد در طول 4 سال حدود 300 هزار میلیارد تومان بود. ما برمبنای این رقم برای 4 سال برنامهریزی کرده بودیم منتها این تبصره تا این لحظه که در مجلس پیش رفته مطابق پیشنهاد دولت نیست و در نهایت اگر اصلاحاتی در صحن علنی مجلس در ارتباط با آن انجام شود بحث دیگری است. آنچه من میتوانم به مردم بگویم این است که در سال گذشته اشتغال ما حدود 700 هزار نفر بود.
اگر تبصرههای ما به آن شکلی که به مجلس داده بودیم مصوب شود اشتغال به یک میلیون میرسد
رئیس جمهور با بیان اینکه تلاش ما این است که این مقدار را افزایش دهیم، اظهار داشت: پایان سال معلوم میشود که این ارادهای که ما داشتهایم چقدر محقق شده است. سال آینده انشاءالله حتماً این 700 هزار بیشتر خواهد بود. همه برنامهریزیهای ما برمبنای اشتغال بیشتر است. اما اینکه به یک میلیون میرسد یا نه من میگویم اگر تبصرههای ما به آن شکلی که به مجلس داده بودیم مصوب شود بله به یک میلیون میرسد.
روحانی در پاسخ به این سؤال که حالا که عدد مشخص نیست تمرکز دولت در چه بخشهایی خواهد بود، تصریح کرد: همانطور که ما در لایحه بودجه گفتهایم یکی از این بخشهایی که ما بر آن تمرکز داریم ناوگان حملونقل بوده و بازسازی ناوگان است که ما با تصمیماتی که اتخاذ کردهایم و انشاءالله عملیاتی خواهد شد. همچنین بازآفرینی شهرها است که من به طور مفصل شنبه این طرح را خدمت مردم اعلام خواهم کرد و پیشبینی که آقای نوبخت کرده است 240 هزار شغل در این بخش بازآفرینی خواهد بود.
وی با بیان اینکه بازآفرینی شهرها را انجام خواهیم داد ولو اینکه مجلس تبصره 18 ما را به آن صورت اجرا نکند اظهار داشت: اشتغالهایی که خرد و متوسط هستند از مواردی است که مورد تأکید ما بوده است و طرحهایی که وزارت رفاه دارد این طرحها در سال 97 اجرایی خواهد شد و همین امروز هم که با وزیر صحبت کردم حتی اگر مشکلی در بودجه یعنی مصوبه مجلس به وجود آید او برنامهها را اجرا کند و روی این مسأله توافق کردیم که این کار چگونه صورت بگیرد. ما انشاءالله اشتغال را از این راهها تأمین خواهیم کرد.
در این دولت همه اتفاق نظر دارند دولت فعلی آمریکا با همه توانش به دنبال اخلال است
وحانی در پاسخ به سئوالی در مورد برنامهاش برای مقابله با اقدامات آمریکا در خصوص ناکارآمد کردن دولت ایران گفت: اینکه آمریکا به دنبال ایجاد مشکل برای دولت و ملت ایران است موضوعی نیست که تردیدی در آن وجود داشته باشد و اگر در دولت قبلی بحث بود در این دولت همه اتفاق نظر دارند که دولت فعلی آمریکا با همه توانش به دنبال اخلال است و جای بحث در اینباره نیست.
وی ادامه داد: اما اینکه تا چه اندازه توانمند است و میتواند این کار را انجام دهد؛ یک نمونه کار آمریکا این بود که موضوع اعتراضات را به یک مسئله سیاسی و به اعتقاد خودش بینالمللی و امنیتی تبدیل کرد و آن را به شورای امنیت سازمان ملل برد اما شکست مفتضحانه دولت فعلی آمریکا در همین ارجاع به شورای امنیت سازمان ملل بود که همه کشورها با او مخالفت کردند و به جای اینکه حرفهای آمریکا را گوش کنند همه در خصوص برجام و تثبیت برجام و مسائل اینچنینی صحبت کردند.
رئیسجمهور اظهارداشت: الان هم میبینید که یک طرح علیه ایران دارد، هیچوقت کاخ سفید ناچار نمیشد که در حضور رئیس جمهور به سفرا ناهار بدهد و ما اولین بار است که میشنویم در کاخ سفید رئیس جمهور به خاطر اینکه بتواند در شورای امنیت در بحث داستان یمن و داستانهایی که علیه ایران تراشیده رأی بیاورد چلوکباب بدهد.
روحانی خاطرنشان کرد: اینگونه تصور نکنیم که چون آمریکا تصمیم گرفته به ما فشار بیاورد پس به ما فشار وارد میشود، نه اینگونه نیست. آمریکاییها این تصمیم را دارند و ما هم قاطعانه در مقابل آمریکا میایستیم.
وی افزود: من در سال 2018 هیچ علامتی از مشکل سیاسی و مشکل منطقهای نمیبینم.
رئیسجمهور اظهارداشت: آمریکاییها در حوزه اقتصادی همیشه به دنبال تحریم و فشار بودهاند و الان هم هستند و ممکن است فشار را کمتر یا بیشتر کنند اما امروز من فکر می کنم روابط ما با اتحادیه اروپا از همیشه بهتر است و در مقایسه با سالهای قبل حتی در سالهای قبل از 2005 ما امروز روابط بسیار خوبی داریم، روابط ما با روسیه شاید از همیشه بهتر است، روابط ما با چین روابط بسیار خوبی است با اکثر کشورهای منطقه ما رابطه خوبی داریم.
روحانی خاطرنشان کرد: ما میخواستیم تروریسم در منطقه زمینگیر شود و زمینگیر هم شد و آمریکاییها نمیخواستند این کار انجام شود و ناموفق بودند، آمریکا در سوریه ناموفق و در عراق هم ناموفق بود و الان هم طرحهایی برای سوریه دارد که به نظر من ناموفق خواهد بود.
وی افزود: اینچنین نیست که ما در سال 2018 میلادی یا 97 شمسی به خاطر فشارهای آمریکا دچار مشکل خاصی شویم، فشار آنها ادامه پیدا میکند و انشاالله تدبیر ما هم در برابر فشار آنها ادامه خواهد داشت.
خبرنگاری در ادامه نشست سؤالی در خصوص نحوه برخورد دولت با شبکههای اجتماعی مطرح کرد و گفت: هنوز در کشور ما در خصوص اهمیت این شبکههای اجتماعی اختلاف نظر وجود دارد و در زیرساختها با مشکل مواجهایم برنامه دولت برای شبکههای اجتماعی و زیرساخت آن چیست؟ اظهار داشت: این مسئله بسیار مهمی است و امروز بحث شبکه یا فضای مجازی و اینترنت یک فضای بسیار مهم برای ما است. ما که در حال حرکت به سمت دولت الکترونیک هستیم و در این فکریم که جامعه ما ارتباط بهتری با دنیا و علم و دانش آن داشته باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه این مسئله در خصوص مشاغل نیز بسیار مهم است، گفت: وزیر ارتباطات به من اعلام کرده بود که در 2 سال گذشته 200 هزار شغل در فضای مجازی به وجود آمده و به تعبیر او موبایلمحور بوده بنابراین این موضوع بسیار مهمی است.
وی تصریح کرد: ما الان در حال گسترش نسل سه و چهار موبایل در سراسر کشور هستیم و اهدافی که ما داریم هم فرهنگی، هم اجتماعی، هم اقتصادی و هم سیاسی است.
روحانی تأکید کرد:الان میبینید که مثلاً رئیس جمهور آمریکا یک توئیت در خصوص سیاست خارجی منتشر میکند و میلیونها پاسخ به او داده میشود که گاهی عقبنشینی و از توئیت خود عذرخواهی میکند که نسبت به مردم و یا مسلمانان است. این نشان میدهد این فضا در دنیای سیاست خارجی و داخلی یک بازیگر عمده است.
وی اظهار داشت: آثار شبکههای اجتماعی در مسائل اقتصادی روز به روز بیشتر خواهد شد و دولت مصمم است هم در زیرساخت و هم در زمینه محتوا و پلتفرمهایی که نیاز داریم به سمت توسعه حرکت کند.
رئیس جمهور گفت: در همین راستا شاهد گسترش پهنای باند و سهولت دسترسی به اینترنت هستیم. در گذشته گاهی وقتها چند دقیقه برای دانلود یک فیلم کوتاه زمان نیاز بود اما الان در چند ثانیه این کار صورت میگیرد. الان دیگر کسی حوصله و فرصت ندارد که نیمساعت معطل شود که یک اثر فرهنگی را مشاهده کند.
روحانی ادامه داد: اینها همه کارهایی است که انجام گرفته و در زیرساخت نیز کار بسیار خوبی صورت گرفته و در خصوص شبکه ملی که آن را دنبال میکنیم قدمهای خوبی برداشته شده است.
وی تأکید کرد: البته دولت مصمم است هم شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی را تقویت کند و هم معتقد است در این زمینه انحصار معنا ندارد. اگر بنا باشد یک پیامرسان یا اپلیکیشن بیاید و بخواهد همه فضا منحصراً در اختیار او باشد این به نفع کشور ما نیست و نادرست است.
رئیس جمهور تأکید کرد: باید شبکههای مختلف داخلی و خارجی و اپلیکیشنها و پیامرسانهای مختلف حضور داشته باشند و مردم از آنها استفاده کنند.
روحانی اظهار داشت:در فضای مجازی عمدتاً محتوا را خود ما درست میکنیم زیرا پلتفرمها آماده است.لذا نسل جوان ما و همه افرادی که معتقد به انقلاب هستند و هویت ایرانی و اسلامی خود را ارج مینهند باید با تمام توان به این فضا وارد شوند زیرا در این صورت این فضا دیگر برای ما چالش و تهدید محسوب نخواهد بود بلکه تبدیل به یک فرصت میشود.
وی همچنین گفت: دیگر دوره اینکه این را ببندیم آن را فیلتر کنیم و دیگری را از پشتبام پایین بیندازیم البته مقصودم دیش است نه آدم کلاً گذشته است و باید در خصوص فضای مجازی، سواد آموزی کنیم که جوانان چطور و به نحو احسن از آن استفاده کنند.
بخیال هرچیزی مادیات و پول
خدا میدونه شمام مثل رهبری چقدر غصه میخوری