معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: انقلاب اسلامی همان کوثر و خیر کثیر است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، در کارگاه آموزشی کارشناسان پژوهشی و آموزشی ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها که از ۲۸ تا ۳۰ بهمن ماه در حال برگزاری است، به مقایسه ویژگیهای انقلاب با ویژگیهای حضرت زهرا (س) پرداخت و گفت: حقیقت حضرت فاطمه زهرا (س) همان کوثری است که قرآن کریم میفرماید و ما خیلی راحت و سرسری از کنارش عبور کرده ایم.
وی ادامه داد: سوره کوثر میتواند اساس تشکیل حاکمیت دین و حکومت دینی باشد و ساختارهایی که یک جامعه اسلامی برای اداره شدنش به آن محتاج است با کوثر بودن و خیر کثیر بودن تعریف میشود. باید بسنجیم چه نوع آموزش پرورشی خیر کثیر است؟ چه نوع حوزه علمیه و دانشگاهی خیر کثیر است؟
موسوی هوایی تصریح کرد: فاطمه زهرا (س) خیر کثیر است. خیر کثیر را چه کسی میفرماید. آن کسی میفرماید که به پیامبر فرموده «وَ اِنَّکَ لَعَلَیٰ خُلقٍ عَظیم» کسی که عظیمتر از او در هستی وجود ندارد او به پیامبر میفرماید احلاق تو عظیم است. این خیلی معنا دارد. حالا آن کسی که خودش مصداق اعظم بارز کوثر و خیر کثیر است؛ یعنی خدای متعال به حضرت زهرا لقب کوثر میدهد.
وی یادآور شد: این خیر کثیر هم از نظر کمی است هم از نظر کیفی هم در سطح حرکت میکند هم در عمق. خیر کثیر است در نیت و اخلاص شما نگاه کنید به زندگی و سیره حضرت زهرا (س) که چه آثار و برکات بزرگی را در پی دارد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان در ادامه به تبیین ویژگیهای الهی، معنوی، علمی، تربیتی و اخلاقی شخصیت حضرت زهرا (س) پرداخت و گفت:اگر کسی بخواهد خیر کثیر باشد باید حضرت زهرا (س) را بشناسد. انقلاب اسلامی هم از همان کوثر گرفته شده است و کسی آن را به ثمر رساند و این فریاد را زد که از فرزندان حضرت فاطمه (س) است و روز میلاد آن حضرت به دنیا آمده است و خودش یکی از مصادیق کوثر است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی کوثری است در قرن بیستم و بیست و یکم، یادآور شد: انقلاب اسلامی منشا خیرات کثیر است برای عالم و برای ما هم از لحاظ فردی، هم خانوادگی و هم اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، امنیتی، آموزشی و .... در تمام این زمینهها ذات انقلاب اسلامی خیر کثیر است و این مطلب بسیار مهم و عزیزی است.
دبیر هفتمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر تاکید کرد: نباید بگذاریم فضاهای ظاهری و کالبدهای فیزیکی و اتفاقاتی که میافتد ما را از ذات انقلاب غافل کند. ما که مسئولیت فرهنگی داریم نباید اخلاق، رفتار و جهت گیری هایمان به گونهای باشد که خدشهای بر کوثر بودن انقلاب اسلامی وارد شود.
موسوی هوایی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: ما امیدواریم خودمان هم مصداقی از خیر کثیر باشیم. هر چه قدر اخلاق ما، فکر و ذهن ما، اعمال ما و جهت گیریهای سیاسی ما؛ این چهار عنصر بزرگ دین به حضرت زهرا (س) نزدیکتر باشد میتوانیم بیشتر از این مصداق کوثر باشیم؛ بنابراین حضرت زهرا (س) کوثر است انقلاب اسلامی هم کوثر است.
وی به انجام تحقیقی در امور قرآنی توسط معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در شهر تهران اشاره کرد و گفت: با این که این همه موانع فرهنگی وجود دارد نتایج خوبی از این تحقیق و ارزیابی به دست آمده است در سال ۸۵ آنهایی که میگفتند با قرآن آرامش پیدا نمیکنیم حدود ۵۹ درصد بوده اند در سال ۹۶ آنهایی که گفته اند با قرآن آرام نمیشوند ۲۹ درصد شده اند. این خیلی دستاورد بزرگ و عزیزی است.
موسوی هوایی با بیان اینکه ۱۸ شباهت بین شخصیت حضرت زهرا (س) و انقلاب اسلامی احصا کرده ام، افزوذ: یکی دیگر از ویژگیهای حضرت فاطمه زهرا (س) استقامت در مسیر حاکمیت دین بر جامعه است. حضرت زهرا (س) در همین راه ضربه خوردند. حضرت زهرا (س) دنبال این بودند که رئیس جامعه امیرالمومنین باشد نه غیر علی. مثل تلاش امام حسین (ع) که برای عوض کردن راس حکومت و حاکک کردن دین بر جامعه بود.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان اضافه کرد: انقلاب اسلامی هم گفت: شاه باید برود. حکمت اسلامی باید تشکیل بشوند. فقها باید برقوانین نظارت کنند. حاکم جامعه باید قوانین دین را بر جامعه حاکم کند. با تحقیق میگویم؛ همه اهل بیت (ع) آرزوی داشتن جمهوری اسلامی را در دل داشتند و دارند؛ جمهوری اسلامی به معنای حکوت دین بر جامعه. ما با جمهوری اسلامی مطلوب هنوز فاصله داریم، چون در جاهایی از تربیت اسلامی به دوریم، اما داریم در این مسیر حرکت میکنیم. همه هدف انقلاب اسلامی حاکمیت دین بر جامعه است.
وی همچنین تصریح کرد: ان شا الله خداوند ما را نیز جز مصادیق کوثر قرار دهد و بتوانیم انقلاب اسلامی را چنان پشتیبانی کنیم که هم کوثر باشد و هم دین را بر جامعه و جوامع بشری حاکم کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد:خدا را شکر میکنیم که در معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی کاری انجام شد که به درد جهان اسلام و به درد امام زمان (عج) و نایب برحق ایشان خورد و آن تحقیقاتی است که ما در پایگاه دادههای فرهنگی، دینی تجمیع و دسته بندی کرده ایم. ما راجع به آسیبهای اجتماعی دغدغهمند بوده ایم.
موسوی هوایی در بخش پایانی سخنانش به تبیین اهمیت و جایگاه پایگاه دادههای فرهنگی، دینی و نقش موثر آن در گزارشدهی آسیبهای اجتماعی در کشور پرداخت. گفتنی است، با عنایت به ضرورت ارزیابی و بررسی عملکرد برنامههای ابلاغی سال ۱۳۹۶ استانها در حوزه هدایت و نظارت معاونت پژوهشی و آموزشی و همچنین به منظور تشریح فرآیند برنامههای سال آتی کارگاه سه روزه کارشناسان پژوهشی و آموزشی ادارات کل تبلیغات اسلامی استانها از ۲۸ تا ۳۰ بهمن سال جاری با همکاری اداره کل منابع انسانی و پشتیبانی سازمان در محل این معاونت برگزار میشود.
بهره مندی از آخرین یافتههای عرصه پژوهش و آموزش در روند برنامههای فرهنگی و تبلیغات دینی و کاربست شیوههای علمی برای تحقق و حصول راهبردهای سازمانی و همچنین ضرورت ارتقای بینش و دانش کارشناسان استانی از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی سه روزه است.
در این کارگاه دورههای آموزشی با عناوینی همچون آناتومی فرهنگ سنت تا پسامدرنیسم، فرهنگ و جهانی شدن، وضعیت آسیبهای اجتماعی در ایران برگزار میشود.