رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از مقاوم سازی خوابگاههای دانشجویی مناطق زلزله زده برای کاهش آسیب پذیری این خوابگاهها خبر داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ذوالفقار یزدانمهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به ساخت خوابگاههای دانشجویی گفت: در بحث خوابگاه، پس از بررسیهایی که سال ۹۴ انجام شد، صندوق رفاه با سه روش حرکت خود را دراین زمینه آغاز کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه با توجه به منع خوابگاه سازی، ما با کمبود حدود ۴۰۰ هزار متر فضای خوابگاهی مواجه بودیم و این مساله باعث شده بود، یک تعداد از دانشجویان ما پشت در خوابگاه بمانند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: برای رفع این مشکل، به صورت ضربتی، با کمک رهنی که به دانشگاههای نیازمند پرداخت شد، تلاش کردیم که هیج دانشجوی متقاضی خوابگاهی پشت در خوابگاه نماند.
وی ادامه داد: حدود ۲۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به دانشگاههای مختلف کمک رهن پرداخت کردیم که دانشجویان متقاضی پشت درب خوابگاه نمانده و یک فضای مناسبی برای آنها رهن کنند.
مشاور وزیرعلوم به رتبه بندی خوابگاهها اشاره کرد و افزود: یکی از اقداماتی که صورت دادیم رتبه بندی خوابگاهها بود، تا هم اجاره بهای ما عادلانه باشد و هم یک برنامه ریزی انجام گیرد تا خوابگاهها تعمیر و تجهیز اساسی شوند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در رتبه بندی که در سال ۹۴ صورت گرفت، حدود ۶۴ خوابگاه که وضعیت اورژانسی داشتند از طریق درآمد صندوق، در سال ۹۵ تعمیر و تجهیز شدند و در سال ۹۶ تعمیر و تجهیز حدود ۵۰۰ خوابگاه در دستور کار قرار گرفت که عمدتا خوابگاه رتبه ۴ و ۳ بودند.
یزدان مهرادامه داد: تعدادی از خوابگاهها باقی مانده که در تابستان ۹۷ تعمیر و تجهیز میشوند.
وی یادآورشد: با توجه به این موضوع که وزیر علوم تاکید ویژهای برنگاه ویژه به خوابگاههای مناطق زلزله زده دارند، خوشبختانه در حال احصاء آنها هستیم و تابستان سال آینده یک حمایت و برنامه ویژهای برای این خوابگاهها خواهیم داشت و با مشارکت دانشگاههای مناطق مذکور، خوابگاههای مناطق زلزله زده را مقاوم سازی خواهیم کرد تا آسیب پذیری آن کاهش یابد.
یزدان مهرادامه داد: درحال حاضر با کمبود ۲۰۰ خوابگاه مواجه هستیم که با همراهی دولت و هم افزایی که بین صندوق رفاه دانشجویان و سازمان برنامه بودجه شکل گرفته است بخش خصوصی میتواند در بخش خوابگاه مجردی و متاهلی ورود پیدا کند.
وی تصریح کرد: سال آینده با ۵۰۰ میلیارد تومان هم افزایی که در حال شکل دادن آن هستیم دانشگاههایی که کمبود فضای خوابگاهی داشته باشند را استارت خواهیم زد و سود بانکی توسط صندوق رفاه پرداخت میشود.
یزدان مهر افزود: بخش خصوصی هم میتواند در زمین دانشگاه ساخت خوابگاه داشته و خود دانشگاه نیز میتواند در زمین دانشگاه خوابگاه سازی کند و از محل اجاره بهایی که از دانشجو اخذ میشود اقساط بانک پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: برنامه ما این است که در طول برنامه ششم کمبود ۲۰۰ خوابگاه را جبران کنیم.