آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۸۹۳۱
گزارش/

سفره مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه باهنر کرمان دیگر پهن نشد/ معرفی فرهنگ نوروزی کشور همسایه به دانشجویان

ایجاد روحیه خود باوری در دانشجویان افغانستان و ایجاد شور و نشاط دانشجویی و مسئولیت پذیری در دانشگاه شهید باهنر کرمان تنها بخش‌های از دستاورد ...
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جشنواره سفره مشترک ایران و افغانستان با مدیریت دانشجویان افغانستانی مقیم استان کرمان در محل دانشگاه شهید باهنر از جمله برنامه‌های فرهنگی بود که در سال ۹۴ و ۹۵ برگزار شد.

این سفره مشترک که در جهت معرفی فرهنگ کشور افغانستان به دانشجویان در استان کرمان برگزار شده بود، با استقبال از سوی دانشجویان  دانشگاه شهید باهنر کرمان همراه بود که دیگر ادامه نیافت.
 
برپایی غرفه‌هایی مشترک از جمله خانه کتاب، لباس‌های محلی، غذاهای سنتی و صنایع دستی ایران و افغانستان، مجموعه عکس‌هایی از افغانستان امروز  از جمله برنامه های این غرفه بود.

/10 فروردین/ بساط سفره مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه باهنر کرمان جمع شد/ معرفی فرهنگ نوروز کشور همسایه به دانشجویان ایرانی

بر اساس آمار‌ها حدود ۱۲ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند که ۵۰۰ نفر از آن‌ها در استان کرمان و ۵۰ نفر در دانشگاه شهید باهنر حضور دارند.

بسم الله خرمی، دبیر اجرایی جشنواره سفره مشترک ایران و افغانستان و دانشجوی سال آخر رشته علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی دانشجویان و دیگر افراد جامعه با آداب و رسوم مختلف از جمله ایران و افغانستان دانست و گفت: این جشنواره بیشتر با تاکید بر فرهنگ دو کشور ایران و افغانستان بر پا شد.

/10 فروردین/ بساط سفره مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه باهنر کرمان جمع شد/ معرفی فرهنگ نوروز کشور همسایه به دانشجویان ایرانی

اما در رابطه با عدم برگزاری این سفره و اینکه چرا این سفره مشترک دوباره پهن نشد، خرمی می‌گوید که  از سال ۹۳ که وارد دانشگاه شهید باهنر کرمان  شدم، مدیریت دانشگاه با حضور دکتر فدایی در جهت تعامل دانشگاه و موضوع بین المللی گرایی همراه بود و  آغازگر سفره مشترک ایران و افغانستان در سال ۹۴ بود.

/10 فروردین/ بساط سفره مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه باهنر کرمان جمع شد/ معرفی فرهنگ نوروز کشور همسایه به دانشجویان ایرانی

به نمایش گذاشتن اشترکات فرهنگی بین دو کشور ایران و افغانستان از جمله برگزاری جشن نوروز در بین دو کشور و سایر مراسمات از جمله برنامه‌های بود که در این سفره مشترک با معرفی غذا‌های افغانستان به نمایش در آمد و دانشجویان ایرانی دانشگاه شهید باهنر کرمان با فرهنگ و آداب و سنت‌های مردم افغاستان آشنا شدند. 
 
خرمی در این رابطه می‌گوید که بسیاری از دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان شیرینی «بسراغ» را می‌شناسند و «آشک» که از جمله غذا‌های محلی مردم افغانستان است، در این سفره مشترک به سایر دانشجویان معرفی شد دو کشور ایران و افغانستان از سالیان دراز و از ایام باستان دارای اشترکات فرهنگی هستند و این برنامه منجر به تعمق روابط دانشگاه‌های ایران و افغانستان شد.

/10 فروردین/ بساط سفره مشترک ایران و افغانستان در دانشگاه باهنر کرمان جمع شد/ معرفی فرهنگ نوروز کشور همسایه به دانشجویان ایرانی
 
برگزاری برنامه‌های فرهنگی با حضور شعرا، نویسندگان و خوانندگان اهل افغانستان و با حضور محمد کاظم کاظمی، محمد سرور رجایی و عارف جعفری از دیگر برنامه‌های سفره مشترک ایران و افغانستان در سال ۹۴ و ۹۵ بود که دیگر برگزار نشد.
 
خرمی با اشاره به برکت وجود این سفره در دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: با حضور محمد محقق معاون دوم ریاست اجراییه دولت افغانستان و عبدالصمد حاج جباری، مدیرکل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم شاهد تشکیل دفتر دفتر کنسولی دانشجویان غیرایرانی در کرمان بودیم و دانشجویان افغانستانی دیگر نیازی حضور برای  انجام کارهای کنسولی در  تهران نداشتند.

 دبیر اجرایی  جشنواره سفره مشترک ایران و افغانستان در رابطه با برگزاری این سفره مشترک در سال جدید می‌گوید شاید در دانشگاه‌های استان برگزار شود، اما بعید است که در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شود و دلیل آن هم تغییر نگاه و رویکرد دانشگاه به دانشجویان غیر ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، ایجاد روحیه خود باوری در دانشجویان افغانستان و ایجاد شور و نشاط دانشجویی و مسئولیت پذیری در دانشگاه شهید باهنر کرمان تنها بخش‌های از دستاورد این سفره مشترک بود که با جمع شدن این سفره این شور نشاط پایان یافت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار