آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۹۹۸۹
احمد دوست‌محمدی:

تمام فکر من تربیت افرادی است که پاسدار خون شهدای کشور باشند/چگونه دموکراسی را به دانشجویان یاد می‌دهید؟

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: اساتیدی هستند که تالیفات آن‌ها هیچ اثری بر کشور و دانشجویان ندارد، اما تمام فکر من تربیت افرادی است که پاسدار خون شهدای کشور باشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ «ضد دموکراسی در دانشکده علوم سیاسی»؛ این عنوانی بود که چندی پیش فضای رسانه‌ای را به سمت دانشگاه تهران برد، اتفاقی که چند روزی اعضای هیات‌علمی و جمعی از دانشجویان این دانشگاه را در بهت و تعجب فروبرد. پرداخت به ماجرا قابل‌تامل و تعجب‌آور است، در رای‌گیری انتخاب مدیرگروه مطالعات منطقه‌ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، الهه کولایی پنج رأی و احمد دوست‌محمدی هشت رأی (از مجموع ۱۳ رأی) کسب کردند، اما نهایتا بعد از گذشت حدود ۹۰ روز، رئیس این دانشگاه حکم را به نام فرد «بازنده» زد تا شکل جدیدی از روند دموکراسی در مهم‌ترین دانشگاه کشور به نمایش گذاشته شود. از آن روز تا به امروز واکنش‌های متفاوتی از این رویداد از سوی اساتید و دانشجویان در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

محمدصادق کوشکی، از اعضای هیات‌علمی دانشگاه تهران در همان زمان ضمن دکوری خواندن انتخابات در این دانشکده از بازی با شأنیت و نظر اساتید دانشگاه خبر داد؛ جمعی از دانشجویان گروه مطالعات منطقه‌ای نیز با «نقض اصول دموکراسی» خواندن این اتفاق از نیلی احمدآبادی خواستار بازگرداندن و رعایت اصل دموکراسی در این دانشگاه شدند.

البته در این میان واکنش رئیس دانشگاه تهران و الهه کولایی نیز قابل‌تامل است؛ احمدآبادی درباره مساله گفت: «آیین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها اجازه نمی‌دهد انتخابات صورت گیرد، اما ما در دانشگاه تهران برای حفظ این آیین‌نامه و باتوجه به اینکه معتقد به انتخاب رئیس دانشکده، گروه و دانشگاه توسط اعضای هیات‌علمی هستیم، یک راه میانه را انتخاب کردیم. در انتخاب رئیس گروه مطالعات منطقه‌ای کاملا روال معمول دانشگاه طی شده است.» الهه کولایی نیز در گفت‌وگویی با یکی از رسانه‌های دانشجویی گفت: «مکانیسم انتخاب رئیس گروه در دانشکده حقوق تنها مبتنی‌بر رای نیست، بلکه سنجه مهم دیگری وجود دارد و آن برنامه‌ها و سیاست‌هایی است که کاندیدا‌ها به مسئولان دانشگاه ارائه می‌دهند.»

البته این دست واکنش‌ها به اینجا ختم نشد و طی مدت اخیر حواشی و ابهامات زیادی پیرامون استاد «رای‌آور» منتشر شده است، همین مسائل بهانه‌ای شد که سراغ دکتر احمد دوست‌محمدی برویم و با او به گفت‌وگو بپردازیم.

اساتید را تحقیر کردند

او در ابتدای این گفت‌وگو درباره نحوه انتخاب مدیرگروه در این دانشکده گفت: «اصل موضوع این است که مدیرگروهی در گروه مطالعات منطقه‌ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به صورت دوساله است و پس از پایان این دوره انتخابات برگزار می‌شود و هرکس رای بیشتری آورد، آن فرد مدیرگروه می‌شود. در آبان‌ماهی که گذشت، مدیریت مدیرگروهی خانم کولایی به پایان می‌رسید، اما تا آذرماه ادامه پیدا کرد و در آن ماه انتخابات برگزار شد و بنده از مجموع ۱۳ رای، توانستم هشت رای کسب کنم. قاعده دموکراسی حکم می‌کرد که رئیس دانشگاه تهران به این رای احترام می‌گذاشتند و براساس قاعده دموکراسی حکم را صادر می‌کردند.

به هر حال مدتی گذشت و ما شاهد بودیم که حکم خانم کولایی دوباره تمدید شد. قبل از خانم کولایی بنده ۶ سال مدیرگروه بودم و پس از این دوسال مجددا بنده با رای اکثریت به‌عنوان مدیرگروه رای آوردم، حتی در سال ۹۴ که خانم کولایی به‌عنوان مدیرگروه انتخاب شدند، در حالی بود که بنده دیگر طبق آیین‌نامه داخلی نمی‌توانستم مجددا نامزد شوم.»

این عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه «ما همه تلاش خود را در این دانشکده انجام می‌دهیم که دانشجویان درس دموکراسی یاد بگیرند»، نسبت به اتفاق صورت‌گرفته گفت: «این چه درسی است که به دانشجویان از دموکراسی یاد می‌دهیم؟ اصلا اگر قرار بود انتخابات نباشد و انتصابی صورت گیرد، چرا انتخابات برگزار کردید؟ این بدنامی برای استاد می‌شود، عصبانیت اساتید این است که می‌گویند چرا استادان را تحقیر می‌کنید؟ این مورد کوچکی نیست برای دانشگاهی که هاروارد ایران نام‌گذاری کرده‌اند.»

او افزود: «این یک نگرانی را در بین اکثریت دانشجویان و اساتید دانشکده حتی دانشکده حقوق به وجود آورد و بازتاب گسترده‌ای را در رسانه‌ها ایجاد کرد. اما در این بازه اتفاق دیگری نیز صورت گرفت و حامیان طیف فکری خانم کولایی مطالبی را علیه بنده با هدف تخریب جایگاه علمی و مدیریتی من در قالب جمعی از دانشجویان دکتری منتشر کردند. این افراد سعی در تغییر صورت مساله داشتند؛ یعنی به جای اینکه از نقض دموکراسی و مخدوش شدن آرا گلایه و اعتراض کنند، به دنبال تضعیف بنده برآمدند و با انتشار مطالبی خلاف واقع بنده را یک استاد ضعیف در حوزه علمی و مدیریتی معرفی کردند که خیلی از دانشجویانم در مراجعه به بنده خواستار پاسخ به این مطالب خلاف واقع شدند.»

تمام فکر من تربیت افرادی است که پاسدار خون شهدای کشور باشند

دوست‌محمدی در ادامه به رزومه علمی خود اشاره کرد و گفت: «یکی از مقایسه‌هایی که بین رزومه بنده با خانم کولایی کرده‌اند، داده‌هایی است که از روی سایت دانشگاه تهران استخراج شده؛ رزومه‌ای که از من یا بسیاری از اساتید دیگر در این سایت قرار دارد، آخرین به‌روز‌رسانی آن حتی تا ۱۰ سال قبل می‌رسد و خود بنده نیز تمایل زیادی برای بارگذاری رزومه‌های علمی خودم طی چند سال اخیر نداشتم. من اگر قصد داشتم رزومه‌ای منتشر کنم، نزدیک به ۲۰ صفحه اسناد علمی و مدیریتی بنده می‌شد. اتفاقا بنده ۱۱ سال است که ترفیع سالانه‌ام را به صورت مداوم دریافت کرده‌ام. یا در جایی عنوان کرده‌اند که بنده یک کتاب تالیفی داشته‌ام، من راجع به کتاب‌های تالیفی حرف‌های بسیاری دارم. یکی از موارد در تالیفات من این است که تمام تالیفات تولیدی شخص خودم است و مساله بعدی محتوای تولید شده است، اساتیدی هستند که تالیفات آن‌ها هیچ اثری بر کشور و دانشجویان ندارد، اما تمام فکر من تربیت افرادی است که پاسدار خون شهدای کشور باشند. واقعا عجیب است که این نوع مقایسه غلط را چماغی برای کوبیدن بر سر دانشجویانی می‌کنند که اعتقاد به کشورشان و کار در این نظام دارند.»

آمار غیرواقع نشان می‌دهند

او افزود: «در مورد دیگر آمده‌اند و تعداد مقالات من را نیز غیرواقع دو عدد بیان کرده‌اند، این در حالی است که تعداد مقالات من یک چیز روشن و تمامی مراجع علمی موجود و در دسترس است. یا در مساله مشارکت در پایان‌نامه‌ها نیز آمار غیرواقع منتشر کرده بودند، در حالی که من طی سالیان تدریسم، به دنبال جمع‌آوری عدد مشارکت در پایان‌نامه نبوده‌ام؛ اما آنچه که به یاد دارم در دانشگاه آزاد اسلامی این عدد ۵۰ است و در دانشگاه تهران بیش از ۸۰ پایان‌نامه.»

۱۱ سال مسئولیت مدیریتی داشتم

این استاد دانشگاه تهران در ادامه به سابقه مدیریتی خود اشاره کرد و در پاسخ به ادعای صورت‌گرفته تاکید کرد: «حوزه مدیریتی دیگر مساله‌ای است که ادعا‌هایی را علیه من منتشر کرده‌اند، این در حالی است که بنده یک سال مدیر آموزش کل دانشکده بوده‌ام، چهار سال معاون اداری مالی دانشکده بودم و ۶ سال در جای دیگر. من نمی‌گویم خانم کولایی در حوزه مدیریتی ضعیف است، اما اینکه اکثر اعضای هیات‌علمی دانشکده بنده به بنده رای می‌دهند، نشان از یک‌سری ویژگی‌ها از جمله مسائل مدیریتی دارد. اصلا جالب است اگر بنده در مسائل علمی هم کم‌کاری داشته‌ام، این به خاطر مسئولیت‌های مدیریتی و اجرایی بوده است که طی ۱۱ سال گذشته برعهده داشته‌ام.» افتخارات ملی دیگر موضوعی بود که در این گفت‌وگو به آن اشاره شد.

او در این‌باره نسبت به ادعای صورت‌گرفته گفت: «افتخارات ملی دیگر موضوعی بوده است که در این مقایسه تاکید زیادی روی آن شده و به هیچ افتخاری اشاره نشده است؛ بنیانگذاری دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی که یک کار مهم در تاریخ این کشور است و اینکه یکی از بنیانگذاران مطالعات منطقه‌ای در کشور هستم. مطالعات منطقه‌ای یکی از بخش‌های مهم علوم سیاسی به شمار می‌رود و جزء ضروری‌ترین ملزومات سیاست‌های منطقه‌ای کشور است که باید دانشجویان باسواد را در چارچوب اهداف کشور تربیت کند. یا در همان ابتدای شروع به کارم انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای را بنیانگذاری کردم.»

مسئول کرسی زبان دانشکده هستم

او همچنین تاکید کرد: «من ۳۴ سال پیش دکتری خود را در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های تحصیلات تکمیلی آمریکا در رشته علوم سیاسی دریافت کردم. از سال ۷۴ وارد دانشکده علوم سیاسی شدم و از آن زمان تا به امروز که ۲۲ سال می‌گذرد، نزدیک به ۲۰ سال کرسی زبان دانشکده هم در گروه سیاسی و هم در مطالعات منطقه‌ای در اختیار بنده است. این در حالی است که میزان تسلط خانم کولایی به زبان مشخص است. در گروه ما آقای دکتر کوشکی هستند که به‌رغم توانمندی در زبان منطقه‌ای که دارند به دلیل اینکه درد این کشور و نظام را دارند، این استاد به مظلومیت دچار شده است.»
 
منبع: فرهیختگان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار