گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نام مجتمع دانشگاهی آیت الله هاشمیرفسنجانی دانشگاه آزاد چندی پیش با ماجرای تقلبهای عجیب و غریب بر سر زبانها افتاد. حاشیهها البته به همین جا ختم نشد و مشکلات متعدد دانشجوها در این واحد بارها نام این واحد را بر سر زبان انداخت. حالا اما با آغاز ترم جدید تحصیلی خبر تشکیل شورای صنفی بارقههای از امید در دل دانشجوها روشن کرده است. آنها که پس از کشمکشهای فراوان، بیشتر از هر زمانی اهمیت وجود یک نهاد دانشجویی برای پیگیری مطالبتاشان را احساس میکنند؛ با شور و هیجان فراوان آماده استقبال از برگزاری انتخابات شورای صنفی شدهاند.
لیستهای انتخاباتی و تبلیغات کاندیدهای در صدر اخبار و پیامهای کانالها و گروههای دانشجویان این دانشگاه قرارگرفته و تصمیمگیری برای حمایت از لیستهای مختلف موضوع گپ و گفتهای دانشجویی شده است. انتخابات 13 تا 15 اسفند بین 40 کاندیدا برگزار میشود. نامزدهایی که تنها 5 نفرشان فرصت خواهند داشت تا نمایندگی دانشجویان بر عهده بگیرند.
آنچه در اطلاعیههای ابتدایی شورا صنفی مجتمع آیت الله هاشمی جلب توجه میکرد حضور بسیج دانشجویی این مجتمع به عنوان بنیانگذار این شورا است. این اولین باری است که چنین ایدهای از سوی بسیج دانشجویی دنبال میشود. به همین خاطر سراغ «سید امیر محجوب» مسئول بسیج دانشجویی حوزه قدر این دانشگاه رفتیم تا از جزئیات بیشتر این رویداد دانشجویی مطلع شویم.
مسئول بسیج دانشجویی حوزه قدر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اهمیت وجود نهادی برای پیگیری مطالبات صنفی دانشجویان گفت: پیگیری مطالبات صنفی و حقوق دانشجویان جزو وظایف انسانی و دینی مسئولین است. بااینکه لزوم رسیدگی به این امر در دانشگاه آزاد به دلیل اخذ شهریه و هزینه تحصیل از سوی دانشجویان چند برابر میشود اما حلقه گم شده این دانشگاه محسوب میشود و تاکنون دانشجویان دانشگاه آزاد راهی برای پیگیری قانونی حقوق خود نداشتهاند.
محجوب در ادامه افزود: بسیج دانشجویی، سازمانی دانشجویی است و وظیفه خدمترسانی به دانشجویان را دارد. بسیج باید مانع از پایمالی حقوق دانشجویان شود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم شورای صنفی را در مجتمع دانشگاهی آیت الله هاشمی تحت نظارت بسیج دانشجویی تشکیل دهیم.
وی ضمن اشاره به استقبال دانشجویان این مجتمع خاطرنشان کرد: این ماجرا از سوی دکتر طهرانچی، ریاست دانشگاه هم مورد استقبال قرار گرفته و ایشان همواره بر تعامل با دانشجویان و شنیدن راه حلهای آنان تاکید داشته و جلسات متعددی را جهت اصلاح ساختارهای با بسیج دانشجویی برگزار می کنند و از ما می خواهند تا موارد را به گوش ایشان برسانیم.
مسئول بسیج دانشجویی این مجتمع دانشگاهی با انتقاد از شورای صنفی مرسوم در دانشگاههای دیگر گفت: هرچند ما از داشتن شورای صنفی مانند آنچه در دیگر دانشگاهها هست تا کنون محروم بودیم اما تجربه ما نشان میدهد مجموعهای که در دیگر دانشگاهها به عنوان شورای صنفی تشکیل میشود ناکارآمد است. چطور میشود شورایی که زیرنظر و تحت نظارت دانشگاه است بتواند از ریاست و معاونین آن دانشگاه انتقاد و آنان را به چالش بکشاند؟ استقلال این شورا از بدنه مدیرتی دانشگاه امری عقلانی است و این شیوه جدید میتواند تحقق بخش این مطالبات دانشجوها باشد.
محجوب در ادامه افزود: یکی دیگر از آفات شورای صنفی در دیگر دانشگاهها این است که عملا از مسائل صنفی فاصله گرفته و به فعالیتسیاسی می پردازند، وجود بسیج دانشجویی به عنوان حامی تشکیل شورا میتواند شورا را از این آفات حفظ کند.
وی با اشاره به مشکلات فرآوان این مجتمع افزود: حل مشکلات صنفی دانشجویان کار راحتی است که نیازمند توجه و تدبیر مناسب دارد، در بسیاری از دانشگاههای بزرگ دنیا امورات دانشجویان توسط خود آنان رفع و رجوع می شود.
مسئول حوزه قدر بسیج دانشجویی تهران مرکز گفت: در کشورهای اروپایی مانند انگلستان بعضی از دانشگاهها بیش از 80 درصد امور اجرایی را به خود دانشجویان واگذار کردهاند، در ایران نیز شورای صنفی مرسوم این اختیارات را دارد که با موافقت مسئولین دانشگاه بخشی از وظایف مسئولین مختلف دانشگاه را در اختیار بگیرد و به صورت مستقیم در اداره دانشگاه نقش ایفا کند. تنها تفاوت ایران با بعضی کشورهای در این است که در ایران به دانشجویان اعتماد نمیشود و مسئولین حاضر به انجام این قانون نیستند.
متاسفانه شورای صنفی های موجود خیلی محدودن خیلی زیاد