ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمیو فناوری ریاستجمهوری، از «سامانه جامع اولویتهای پژوهشی کشور» حمایت به عمل میآورد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در راستای راهاندازی سامانه جامع اولویتهای پژوهشی کشور که بهمنظور جهتدهی پژوهشهای دانشگاهی و نیازهای دستگاههای اجرایی کشور و همچنین کمک به شرکتهای دانشبنیان، راهاندازی شده است، ستاد فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی در نظر دارد تا با حمایت از این سامانه دستاوردهای موجود در این سامانه را به صورت رایگان در اختیار شرکتهای فعال در حوزه ICT قرار دهد.
بر همین اساس، شرکتهای دانشبنیان حوزه ICT میتوانند نیازمندیهای فناورانه خود را بهمنظور توسعه محصولات دانشبنیان در قالب اولویت پژوهشی یا طرح پژوهشی در این سامانه بهصورت رایگان اطلاعرسانی کنند. این شرکتها میتوانند به کمک ظرفیت ایجادشده توسط این سامانه، از ظرفیت جامعه دانشگاهی در راستای توسعه محصولات دانشبنیان خود بهرهمند شوند.
همچنین در این سامانه امکان مشاهده آزاد و رایگان تمام اولویتهای پژوهشی دستگاههای اجرایی کشور (حدود ۳۵ هزار عنوان اولویت پژوهشی از ۶۰۰ دستگاه) و برخی از شرکتهای دانشبنیان کشور در همه رشتههای دانشگاهی از یک پنجره واحد و با قابلیت انواع مختلفی از جستجوها از سال ۱۳۹۶-۱۳۹۲ فراهم شده است.
از سوی دیگر پژوهشگران و محققان میتوانند با تعریف پایاننامههای خود در راستای اولویتهای پژوهشی دستگاههای کشور و یا شرکتهای دانشبنیان، از مزیتهای مختلف آن همچون حمایت مالی، کسر خدمت سربازی و قرار گرفتن در لیست اولویتهای استخدامی شرکتهای دانشبنیان کشور استفاده کنند.
فارغالتحصیلان نیز میتوانند طرحهای پژوهشی دستگاههای کشور و شرکتهای دانشبنیان را جستجو کرده و برای انجام آن اقدام کنند.
در این سامانه قابلیتی تحت عنوان ماژول «به من اطلاع بده» پیشبینیشده است که محققان میتوانند به کمک آن، با تعریف برخی از کلیدواژهها، در صورت تعریف اولویت پژوهشی و یا طرح پژوهشی جدید توسط یک دستگاه دولتیها و یا یک شرکت دانشبنیان، در زمینه موردعلاقهشان، از آن مطلع شوند.
شرکتهای دانشبنیان میتوانند با استفاده از این سامانه از طرحهای پژوهشی دستگاههای دولتی آگاه شده و برای اخذ پروژههای تحقیقاتی از دستگاههای دولتی اقدام کنند.