سازمان بسیج اساتید به مناسبت سالروز تولد شهید مصطفی چمران در بیانیهای اعلام کرد: شهید دانشمند و عالی مقام، مصطفی چمران رضوان الله علیه که هم در حوزههای علم و دانش وهم در حوزه اخلاق و دین مداری جزء برترینهاست، نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامی بشمار میآید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سازمان بسیج اساتید به مناسبت سالروز تولد شهید مصطفی چمران در بیانیهای اعلام کرد: انقلاب شکوهمند اسلامی نقطه عطفی در تحول آفرینی نهادهای انسانسازی، چون دانشگاه بود. انقلابی که در دامان خود عالمان ودانشمندان برجستهای را تربیت کرد که ضمن درخشیدن در عرصههای علمی، اما هرگز در دام علم ابزاری محدود و محبوس نشده و از دانش اکتسابی خود جز در جهت تحقق آرمانها و اهداف الهی و تربیت انسانهای الهی بکار نبردند.
متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک جریان تمدنساز اسلامی و با هدف تحقق جامعهای دینی و عدالتمحور از مهمترین اتفاقات قرن بیستم بشمار میرود. در آفریدن این واقعه عظیم، به چالش کشاندن دو مکتب مادی غرب یعنی سرمایهداری و مارکسیسم از خواستهای عمده نیروهای انقلابی بشمار میرفت.
مکاتبی که همه شئونات بشریت را با قاب و تصویر ما دیگری نظاره میکردند و حضور دین و معنویت در کنار علم و دانش را مانعی بر سر راه پیشرفت و توسعه انسانی تلقی میکردند. در حالیکه مکتب اسلام و ظرفیت بالای تشیع که بنمایه شکلگیری انقلاب اسلامی بود با پروراندن عالمان برجستهای همچون خمینی کبیر راه سعادت انسان را اتکاء به دین و معنویتخواهی دانسته و دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی جهان مدرن را تا جایی که در خدمت انسان الهی باشد مورد پذیرش قرار میدهد.
یقینا نقش دانشگاه و اساتید مسلمان در تحقق چنین اهداف مقدسی سرنوشتساز و بنیادی است تا جایی که امام راحل (ره) دانشگاه را مبدا همه تحولات میدانستند. در واقع نیروی پیش برنده هر کشوری در نائل آمدن به اعتلاء در همه عرصهها، پیشرفت در حوزههای علم و فناوری است، اما از طرفی علم و دانشی تعالی بخش بشریت خواهد بود که توام با تهذب و ایمان باشد.
دانشگاه اسلامی و استاد تراز انقلاب اسلامی به دنبال تربیت و پرورش انسانهای متعالی است، انسانهایی که علم و تکنولوژی را صرفا ابزاری در جهت رسیدن به اهداف و آرمانهای الهی بشریت میدانند، نه همچون انسان تک ساحتی غرب که گرچه در عرصههای تکنولوژی گوی سبقت را از رقبای شرقی خود گرفته است، اما در زندان مادیگری خویش و زیست جهاناش محبوس مانده است.
انقلاب شکوهمند اسلامی نقطه عطفی در تحول آفرینی نهادهای انسانسازی، چون دانشگاه بود. انقلابی که در دامان خود عالمان ودانشمندان برجستهای را تربیت کرد که ضمن درخشیدن در عرصههای علمی، اما هرگز در دام علم ابزاری محدود و محبوس نشده و از دانش اکتسابی خود جز در جهت تحقق آرمانها و اهداف الهی و تربیت انسانهای الهی بکار نبردند.
نمونههای بارزی را میتوان از این شاخصان علمی نام برد که نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامی بشمار میآیند.
شهید دانشمند و عالی مقام، مصطفی چمران رضوان الله علیه که هم در حوزههای علم و دانش وهم در حوزه اخلاق و دین مداری جزء برترینهاست، نمونه بارز استاد تراز انقلاب اسلامی بشمار میآید. دانشمندی که هرگز شیفته برخی پیامدهای مخرب علم نشده بلکه علم را جز به منزله وسیله در خدمت دین نپنداشته است. شخصیتی که به بیان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی (مد ظله) «در وجود خود تضادهای دروغین علم و ایمان، سنت و تجدد و علم و عمل را بی معنا کرده بود».
بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی کشور مفتخر به اعلام این نکته راهبردی است که استاد تراز انقلاب اسلامی همانا استادی است که با توسل به روحیه جهادی در حوزههای علم و فناوری نقش بارزی در تحقق تمدن نوین اسلامی ایفا نماید. استادی که ضمن درنوردیدن مرزهای علم و دانش در میسر اهداف آرمانی و الهی انقلاب که تربیت انسانهای متعالی است گام بردارد.
امید است همه نهادهای انقلابی متولی حوزه علم و دانش عمل و تلاش خویش را بر تربیت و بکارگیری استاد تراز انقلاب مبذول داشته تا تربیت یافتگان مکتب علم و دانش انسانهایی دین مدار، الهی و تمدنساز باشند. مبارک باد زادروز دانشمند جهادی دکتر مصطفی چمران بر همه ایرانیان و آزادگان جهان.»
معاونت فرهنگی و اجتماعی بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزشی و پژوهشی سراسر کشو