کولیوند گفت: ۳۵ درصد مصدومان چهارشنبه سوری سال گذشته دانش آموز بودند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرپرست سازمان اورژانس کشور با بیان این که ۳۵ درصد مصدومان چهارشنبه سوری سال گذشته دانش آموز بودند، گفت: طبق آمارهای موجود ۹۱ درصد مصدومان چهارشنبه سوری سال گذشته در خیابانها و کوچهها دچار حادثه شدند و ۵۶ درصد افراد مواد محترقه را از دست فروشها خریداری میکنند.
پیرحسین کولیوند روز گذشته در نشستی خبری ضمن اعلام این خبر ادامه داد: ۲۹ درصد از مصدومان حوادث چهارشنبه سوری سال قبل به صورت سرپایی درمان شدند و اکنون پس از گذشت یک سال حدود ۷۷ درصد از این مصدومان بهبود یافته اند، اما بسیاری دیگر از آنها هنوز تحت درمان هستند. وی تاکید کرد: والدین و معلمان نقش زیادی در آگاه سازی دانشآموزان و جلوگیری از بروز مصدومیت در این گونه مراسم دارند.
کولیوند افزود: بیشترین مصدومان چهارشنبه آخر سال قبل، از نظر جنسیتی آقایان بودند که چهار برابر خانمها دچار حادثه شدند و ترقه بیشترین مواد محترقه بوده که مورد استفاده قرار گرفته است. بیشترین آسیب هم به ترتیب مربوط به قسمت فوقانی بدن، چشم و اندام تحتانی بود. به گفته کولیوند طی این حوادث در سال قبل، ۲۰ مورد نابینایی اتفاق افتاده است و هفت نفر نیز فوت کرده اند. سرپرست اورژانس کشور همچنین تعداد بالگردهای اورژانس هوایی این سازمان را ۳۴ فروند اعلام کرد و افزود: به زودی طی تفاهمنامه با مسئولان فرودگاه پیام دو فروند بالگرد دیگر نیز تحویل نیروهای اورژانس داده میشود.
وی درباره فعالیت موتور آمبولانسها در پایتخت، گفت: به کار گیری این وسیله علاوه بر این که زمان رسیدن به بالین مصدوم و حادثه دیده را کاهش داده، هزینه مصرف سوخت را به شدت کم کرده است. وی از ارائه ۵۰۰ تا ۶۰۰ موتور آمبولانس به دیگر شهرها خبر داد و گفت: این موتور آمبولانسها خریداری شده و به زودی در اختیار اورژانس قرار میگیرد.
سرپرست اورژانس کشور درباره تجهیزات پزشکی و مدرن در آمبولانسها گفت: برای کمک بیشتر به حادثه دیدگان به صورت پایلوت برخی از آمبولانسها مجهز به تجهیزات جدید امدادرسانی شده اند.
وی اظهار کرد: اورژانس هوایی تا امروز توانسته بیش از ۱۹ هزار بیمار را جابه جا کند که حدود ۶۰ درصد آنها مستقیما به اتاق عمل رفتند. کولیوند افزود: سیستم کد ۲۴۷ برای ارائه خدمات ویژه به بیماران دچار سکته حاد قلبی و سیستم کد ۷۴۲ برای بیماران سکته حاد مغزی فعال شده است که بیمار را در سریعترین زمان به نزدیکترین مراکز درمانی منتقل میکند. درباره این دو کد، سوالی را که مقام معظم رهبری در ابتدای سال مطرح کردند اجرایی کرده ایم، این خدمات به تمام مردم کشور چه در شهر و چه در روستا ارائه میشود. به گفته سرپرست اورژانس کشور، این سازمان از ۲۵ اسفند ماه امسال تا ۱۶ فروردین ۹۷ در آماده باش کامل قرار دارد.
سرپرست اورژانس تهران نیز در این نشست از آماده باش اورژانس تهران در چهارشنبه پایان سال خبر داد و گفت: برای این منظور ۱۷۲ پایگاه در شهر تهران و ۱۱۰ تا ۱۴۰ پایگاه استقرار داخل شهری در نقاط حادثه خیز سال گذشته حضور خواهند داشت. پیمان صابریان افزود: آماده باش هفت دستگاه اتوبوس آمبولانس و کلیه پایگاهها و نیروهای عملیاتی و ستادی نیز اعلام شده است. وی خاطرنشان کرد: تمام مرخصیهای روز چهارشنبه سوری برای پرسنل اورژانس لغو شده است.