به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، ارگان دولت دیروز توصیه کرد که اون و ترامپ مسیر برجام را بروند. این در شرایطی است که توافق هستهای باک هواپیمای ظریف را هم پر نکرد و رئیسجمهور هم مذاکره با آمریکا را دیوانگی دانسته است. وزیر راه و شهرسازی هم که در آستانه استیضاح است، طی یادداشتی در یک روزنامه زنجیرهای، نمایندگان را به استیضاح کشاند! روزنامه زنجیرهای دیگری همزمان از لابی گسترده وزیر راه خبر داد.
با وجود نقض شدن جسم و روح برجام، ارگان دولت دیروز تلاش کرد به جنازه توافق هستهای تنفس مصنوعی دهد. روزنامه ایران در سرمقاله خود درباره موضوع مذاکره اون و ترامپ نوشت: «پیشبینی میکنم «اون» در مذاکرات چهرهای دوستانه از خود نشان دهد اما بعید است حاضر شود به وعدههایی که داده عمل کند و مثلاً دست از سلاحهای هستهای خود بردارد. این مذاکرات تأثیرات مثبتی نیز در مورد برجام دربر خواهد داشت، زیرا آمریکا با قبول کردن موجودیت هستهای کره شمالی است که پای میز مذاکره مینشیند. بنابراین در مورد ایران نیز نباید انتظار داشته باشد شاخ و برگ ایران زده شود تا بعداً با ایران وارد مذاکره شود. علاوهبر این ترامپ به این ترتیب پذیرفته است حل بحران کره شمالی باید از راه مسالمتآمیز انجام شود نه تهدید و ارعاب که این چیزی نیست جز تأیید راه برجام.»
برجامی که حامیان دولت خود را دربارهاش به خواب زدهاند، همان توافقی است که بنزین هواپیمای ظریف را هم در مونیخ تأمین نکرد. علتش هم ترس آلمانها از جریمههای آمریکا بود. مذاکرهای که رئیسجمهور هم آن را دیوانگی خواند. همان توافق خسارت باری که قرار بود همزمان با اجرای آن تحریمها بالمره برداشته شود اما عراقچی تصریح کرد تحریمها روی کاغذ برداشته شده است. ظریف گفت که «هنوز نمیتوانیم یک حساب بانکی در انگلیس باز کنیم.»
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه و رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام در اندیشکده سلطنتی چتم هاوس در انگلیس گفت: «برجام داستانی موفقیتآمیز برای شما کشورهای 1+5 است چراکه ایران کاملا به آن پایبند بوده است و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که قاضی این توافق است تایید کرده ایران هرگز از آن تخطی نکرده است و کاملا به آن پایبند بوده است... اما ایران برجام را داستانی موفق نمیداند چراکه ایران از آن بهرهمند نشده و تحریمها برداشته نشده است. دلیل ساده است، آمریکا تقریبا هر روز تعهداتش در برجام را نقض میکند و آمریکا دلیل این مسئله است که برجام برای ایران موفق نبوده است. حتی متن و کلمات برجام نقض شدهاند.»
یک یادآوری!
ستون نگاه روزنامه اعتماد در شماره دیروز به یادداشت عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اختصاص یافته بود. وزیر راه دولت اگر در این یادداشت سؤال را حق نمایندگان عنوان کرده اما در کل، یادداشت را خطاب به نمایندگانی که استیضاح او را مطرح کردهاند نوشته است.
در این یادداشت آمده: «مسیرِ پرسش و پاسخ بین مجلس و دولت جاده یکطرفه است. قطعاً حرکت در خلاف جهت جریمه سنگینی دارد. لیکن، اینبار میخواهم برخلاف رویه معمول، پرسشی را با نمایندگانِ عزیزِ استیضاحکننده در میان بگذارم و بهقول معروف طلب توضیح کنم. و آن این است که آیا این استیضاح پایه استواری دارد؟ و آیا مراحلِ عرفِ حقوقی شکلگیری خود را طی کرده است؟ و سرانجام، آیا بر اثرِ آن نکته تاریکی روشن خواهد شد؟»
وزیر راه دولت سپس افزوده است: «بسیار خرسندم که برای سومین بار در صحن مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به استیضاح نمایندگان طالب توضیح حضور پیدا خواهم کرد. البته افزون بر استیضاح، تاکنون چهار بار دیگر نیز برای پاسخ به سؤال نمایندگان محترم نیز حضور یافتهام و در تمام موارد اکثریت نمایندگان عزیز توضیحهای اینجانب را قانعکننده تشخیص دادهاند. مبنای من در ادای توضیحها همواره بر صداقت و درستی، منظور داشتن منافع ملی و رعایت وجدان جمعی ملت عزیز ایران بوده و هست. و بر این باور نیز هستم که روح مردمسالاری چیزی جز اعمال حق پرسشگری برای ملت و ملزم ساختن مسئولان به پاسخگویی در چارچوب قانون چیز دیگری نیست. و باید با جان و دل آن را پاس بداریم.»
نخست آنکه پس از پایان یافتن چهار سال نخست دولت تدبیر و امید بنا به اعتقاد بسیاری از منتقدان و حتی برخی از حامیان دولت، وزارت تحت امر عباس آخوندی فشلترین و کم کارترین وزارتخانه دولت بود. عمده مردم نیز این سؤال برایشان مطرح بوده که وزیر راه پس از مزخرف خواندن پروژه مسکن مهر چه کار دیگری انجام داده است؟ به همین سبب برخی از کاربران محیط مجازی معتقد بودند که او خیلی پیشتر از این باید استیضاح میشد.
نکته دیگری که در مورد یادداشت امروز وزیر محترم راه و شهرسازی شایان توجه است، این عبارات از یادداشت فوق است: «مردمسالاری چیزی جز اعمال حق پرسشگری برای ملت و ملزم ساختن مسئولان به پاسخگویی... نیست.» برخی از کاربران فضای مجازی در مواجهه با این سطرها به یادآوری برخورد آقای آخوندی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پرداختهاند. در آن واقعه آقای وزیر پس از طرح سؤال، ناگهان میکروفون را از دست خانم خبرنگار میگیرد و به کناری پرت میکند.
لابی گسترده وزیر راه
روزنامه آرمان اما در این زمینه در گفتوگو با یکی از نمایندگان مجلس نوشت که «... آقای آخوندی در شکل گستردهتری در حال لابی با نمایندگان مجلس است.» در این گفتوگو آمده است: «برخی عنوان میکنند احتمال استیضاح آقای آخوندی بیشتر از بقیه است. با این وجود با شناختی که بنده از آقای آخوندی دارم باید این نکته را متذکر شوم که آقای آخوندی حرفهایتر از بقیه است و به خوبی میداند که چگونه باید از این وضعیت خارج شود. این در حالی است که بقیه وزرا دارای چنین شرایطی نیستند و ممکن است در این وضعیت گرفتار شوند. بهعنوان مثال در شرایط کنونی آقای ربیعی و آخوندی در حال لابی کردن با نمایندگان مجلس هستند. این در حالی است که اخبار لابی کردن آقای ربیعی با نمایندگان مجلس و دغدغههایی که در این زمینه مطرح میشود خیلی زود رسانهای میشود و ارزش خود را از دست میدهد یا شکل خنثی به خود میگیرد، اما آقای آخوندی در شکل گستردهتری در حال لابی با نمایندگان مجلس است و از تمام ابزارها و امکانات خود نیز در این زمینه استفاده میکند و هیچکسی از این لابیها و چگونگی آنها مطلع نمیشود. به همین دلیل نیز بنده معتقدم آقای آخوندی رویکرد حرفهایتری در پیش گرفتهاند و میتوان احتمال موفقیت بیشتری برای ایشان در نظر گرفت.»
آرمان در بخش دیگری از مصاحبه از قول این نماینده مجلس نوشت: «رویکرد دولت به شکلی بوده که در مقطع کنونی نمایندگان چارهای جز استیضاح وزرا پیش روی خود نمیبینند... با بسیاری از همکاران که در مجلس در این زمینه صحبت میکنم اغلب نمایندگان عنوان میکنند که ما از گذشته تاکنون با تمام وجود با دولت همکاری کردهایم. با این وجود... پاسخ مناسبی نسبت به رویکرد تعاملی ما نداده است. برخی از نمایندگان عنوان میکنند که دولت به دیدگاههای ما توجه کافی ندارد و همچنان به مسیری که در پیش گرفته ادامه میدهد.»
برخی از وزرا ادبیات مناسبی در برخورد با نمایندگان ندارند
در بخش دیگری از این گفتوگو آمده است: «هنگامی که مجلس از دولت حمایت میکند و بهصورت غیرمستقیم عنوان میشود که نیاز به حمایت مجلس نیست، دیگر نمیتوان بر همان رویکرد گذشته پافشاری کرد... متاسفانه برخی از وزرای دولت که با حمایت نمایندگان به وزارت دست پیدا کردهاند، امروز ادبیات مناسبی در برخورد با نمایندگان ندارند و رفتار قبلی خود را تغییر دادهاند.»
این نماینده مجلس به آرمان گفت: «مردم به دور دوم ریاستجمهوری آقای روحانی امیدهای زیادی داشته و انتظار دارند اتفاقات مهمی در کشور رخ دهد. با این وجود این امیدها تاکنون رنگ واقعیت به خود نگرفته است و اتفاقا برخی رویکردها میتواند سبب ناامیدی و یأس در بین مردم و گروههای حامی دولت شود...نمایندگان مجلس از تعامل و همکاری یک طرفه خسته شدهاند و بهدنبال اصلاح رویکرد خود نسبت به دولت هستند.»
وطن فروشان معلومالحال دم از ناکارآمدی نظام میزنند!
یکی از مدعیان اصلاحات در گفتوگو با آرمان درباره پیشنهاد رفراندوم که از سوی رئیسجمهور مطرح شد، گفت: «نفس اظهار نظر آقای رئیسجمهور را در این رابطه مشروع میدانم و اظهار نظر ایشان قابل دفاع است. کسانی که نسبت به سخنان آقای رئیسجمهور واکنش نشان دادند اساسا تیری در تاریکی انداختهاند. مگر رئیسجمهور اشاره کرد که باید در چه زمینههایی بحث کنیم؛ ایشان به عنوان یک سخن کلی گفته بود که چه بسا ما نیازمند یک تغییر باشیم. از این رو کسانی که مخالفت نشان دادند بیشتر مخالفان آقای روحانی و دنبال بهانه بودند که وی را نقد کنند و در واقع در این قضایا بدان پرداختند.»
گفتنی است، وقتی عدهای کم شمار در حد یک چند صد هزارم جمعیت 22 بهمن دست به اغتشاش زده بودند، آقای روحانی و رسانههای حامی او گوش فلک را کر کرده بودند که صدای مردم را باید شنید! و تعجبآور است چرا حاضر نیستند صدای تودههای عظیم و چند ده میلیونی مردم در راهپیمایی 22 بهمن را که صدای واقعی ملت است، بشنوند؟ حضور تماشایی ملت در یومالله 22 بهمن رفراندوم بزرگی در استواری و پایمردی بر آرمانهای انقلاب بود اما افراطیون مدعی اصلاحات خود را به ندیدن زدهاند.
آرمان در گفتوگو با یکی دیگر از مدعیان اصلاحات نوشت: «امروز اگر رفراندومی که خیلیها از آن صحبت میکنند در اصلاح ساختار و نوع ساختار اداری و مدیریتی کشور صورت گیرد، یکی از روشنترین و صریحترین پیامها و دستاوردها را خواهد داشت و نظام بسیار راحتتر میتواند از این بحران ناکارآمدی نجات پیدا کند.»
اینکه یک مشت خائن وطن فروش نظام را دچار بحران ناکارآمدی بخوانند، جای تعجب ندارد. اینها معلومالحالند و هیچ گاه زیر بار یک نظام مردم سالار دینی نمیروند. این را در سال 88 اثبات کردند. وقتی کاندیدای مطبوعشان در انتخابات شکست خورد، با دروغ تقلب در انتخابات دست به آشوب و اغتشاش زدند. علیه اسلامیت و جمهوریت نظام شورش کردند و گرای تحریمهای فلجکننده را به دشمن دادند. این قدارهکشها در 9 دی از تودههای مردم وفادار به انقلاب سیلی محکمی خوردند؛ ملت همچنین ایستادگی خود بر اصول و مبانی انقلاب و نظام را هر سال در 22 بهمن به رخ میکشد اما اینها باز بر طبل رفراندوم میکوبند چراکه اسیر خواستههای نفسانی خود و منافع نامشروع باندیاند.