به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «حسین حقانی» سفیر سابق پاکستان در واشنگتن در گفتوگو با «آسیا تایمز» درباره نگرانی اسلامآباد از نزدیکی روابط هند و افغانستان گفت: سابقه این نگرانیها به سالهای ابتدای استقلال پاکستان باز میگردد، اما پرسش دیگر برخی از کشورها درباره این نگرانیها این است که چطور هند بدون حضور نظامی در افغانستان، پاکستان را مورد تهدید قرار میدهد.
وی افزود: نگاه خارج از پاکستان این است که اگر اسلامآباد از حضور نظامی هند در افغانستان احساس خطر کند این قابل درک است، نگرانی درباره عملیات مخفیانه در امتداد «خط دیورند» نیز جدی است.
حقانی در ادامه نیز با اشاره به نوع روابط دهلینو و کابل گفت: اگر افغانهایی که در هند تحصیل میکنند و یا هندیهایی که در افغانستان جاده میسازند از دید مقامات پاکستانی به عنوان تهدیدی برای امنیت این کشور دیده شوند، در این صورت بقیه کشورها، این را موضوعی سیاسی یا نظامی تلقی نمیکنند بلکه موضوعی روانی میپندارند.
دیپلمات سابق پاکستانی اظهار داشت کشورش سالهاست از مخالفان مسلح دولت افغانستان با این توجیه حمایت میکند که نفوذ هند در این کشور تهدیدهای امنیتی را برای دولت اسلامآباد در پی دارد.
وی درباره روابط آمریکا و پاکستان نیز گفت: آمریکا بارها در گفتوگو با مقامات پاکستانی اظهار داشته که هند حضور نظامی در افغانستان ندارد و مدرکی نیز بر تمایل دولت کابل برای کمک به طرح جنگی دهلینو علیه اسلامآباد نیز وجود ندارد.
وی همچنین تصریح کرد: رهبران پاکستان تنها پذیرش کمکهای اقتصادی هند توسط افغانستان را مورد پرسش قرار میدهند، در حالی که پاکستان خودش ظرفیت ارائه چنین کمکهای را ندارد.
گفتنی است که حدود پنج ماه پیش وزیر دفاع هند در یک کنفرانس مشترک خبری با همتای آمریکاییاش تصریح کرد که دهلینو نیروی نظامی به افغانستان اعزام نخواهد کرد.