مسئول گروه جهادی آل طه دانشگاه صنعتی قم گفت: در طی ۱۵ روز و با استعداد ۵۴ نفر کارهای مهمی در روستاهای زلزلهزده انجام دادیم تا مرهمی بردل مردم داغ دیده کشورمان باشیم.
مصطفی مبصر، مسئول گروه جهادی آل طه دانشگاه صنعتی قم در خصوص حضور این گروه جهادی در مناطق زلزله زده کرمانشاه در ایام تعطیلات نوروز و خدمات فرهنگی و عمرانی صورت گرفته در این مناطق با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به گفتوگو نشست.
چه شد تصمیم گرفتین در این مناطق اردو جهادی برگزار کنید؟ باتوجه به حادثه اتفاق افتاده در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۶ و آسیب دیدن هموطنان عزیزمان در استان کرمانشاه برآن شدیم که اردوی نوروز ۱۳۹۷ در مناطق زلزله زده سرپل ذهاب برگزار کنیم تا مرهمی بردل مردم داغ دیده و مصیبت کشیده کشورمان باشیم.
در چه بازه زمانی در روستا حضور داشتید و چه تعداد نیرو در اردو جهادی شرکت کردند؟ به لطف خداوند این اردو که با استقبال خوب دانشجویان رو به رو شده بود، با اعزام تیم پیش قراول خود از یک تا ۱۷ فروردین به طول انجامید و به استعداد ۵۴ نفر در طول ۱۵ روز فعالیت توانست به اهداف از پیش تعیین شده خود دست پیدا کند.
چه خدمات عمرانی در مناطق زلزله زده انجام دادید؟ -آلماتوربندی و بتون ریزی ۵ خانه با سیستم ICF به مساحت ۶۰ متر و ۸۰ متر و آماده کردن تا مرحله دیوار چینی -ساخت بیش از ۱۰ سرویس بهداشتی و حمام در روستاهای کوییک عزیز و کوییک مجید وکوییک محمود و لایز کریم -تکمیل بیش از ۱۲ سرویس بهداشتی و حمام در روستاهای کوییک محمود و کوییک عزیز -تکمیل دیوار پیرامونی یک واحد مسکونی واقع در روستای کوییک محمود -بازسازی و بهسازی سایت بلوک زنی با ظرفیت تولید ۳۰۰۰ بلوک در شبانه روز واقع در روستای کوییک مجید. -تولید بلوک در دوشیفت و دردونوع ۴۰ سانتی و ۵۰ سانتی برای خانوادههای محروم روستا. -کمک به تکمیل سازههای ناتمام روستاییان و انتقال آب به منازل، برق کشی ساختمان و انتقال فاضلاب خانهها به خارج محدوده زندگی
در صحبت خود به ساخت بلوک اشاره کردید، آیا تخصص ساخت این کار را داشتید؟ قبل از اعزام گروهی ۴ نفر به عنوان پیش قراول به منطقه رفتیم و بلوک زنی را یادگرفتیم و پس آمدن سایر اعضای گروه به تعدادی نیز آموزش دادیم.
چه خدمات فرهنگی در مناطق زلزله زده انجام دادید؟ -ایجاد جو پیشرفت و خودباوری بین اهالی روستا -دیدار با بزرگان و مسئولین روستاها و پیگیری مشکلات اهالی -مشاوره تخصصی به وسیله روحانیهای گروه در راستا حل مشکلات خانوادگی -پخش لوازم منزل به اهالی نیازمند اعم از آب گرمکن، فرش، هیتر برقی و .. -برگزاری کلاسهای آموزشی و فرهنگی برای کودکان روستا -برگزاری مراسم مذهبی وجلسات اخلاقی و .. برای دانشجویان -اکران مستند و فیلمهای ارزشی -برگزاری مسابقات ورزشی و فرهنگی
استقبال مردم از حضور شما در منطقه چطور بود؟ چون مدتی از زلزله می گذشت و نیروهای بسیجی زادی قبل از ما در منطقه حاضر شده بودند؛ لذا جو خوبی حاکم شده بود و خانوادههای اهالی روستا از بچهها به گرمی استقبال می کردند و خود اهالی برای کمک به یکدیگر پیش قدم میشدند.
روستاهای زلزله زده اکنون در چه وضعیتی قرار دارند؟ یکسری از منازلی که بنیاد مسکن قرار بود بسازد، کارهای اولیه آن انجام شده و تیرآهنها کار گذاشته شده و تا تابستان مراحل نهایی آن به پایان میرسد. همچنین تعدادی از منازل در روستای کوئیک مجید و کوئیک عزیز که ساخت آن در دست سپاه پاسداران بود، نیز آماده تحویل بود.
تامین بودجه شما از چه منابعی بود؟ مقداری از بودجه توسط خیرین و مقداری از سپاه استان قم و مقداری نیز از بنیاد برکت تامین شد تا صرفا در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه هزینه شود.
قصد دارید دوباره به روستا برگردید و اردوی دیگری داشته باشید؟ در نیمه شعبان در غالب اردوی تداوم و در بازه زمانی ۵ روزه به عنوان یک تیم آلموتوربند در مناطق زلزله زده مجدد حضور خواهیم داشت و آلماتوربندی منازلی که باقی مانده را به اتمام برسانیم.
در بین خرابیها و غم و غصهها چه جنبه زیبایی در منطقه وجود داشت؟ آنچه که در بین مردم این روستاها زیبا جلوه می کرد، تغییر نگاه اهالی به بسیج و بسیجی بود که با وجود همه سختیها و از دست دادن زندگی، اما وقتی با بچهها صحبت میکردند میگفتند فکر می کردیم مردم ایران ما را فراموش کردند، اما بعد از زلزله دیدیم چه مردم مهربان و نوع دوستی داریم و همبستگی مردم ایران را با گوشت و خون احساس کردیم.