به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، «دیوید سترفیلد» معاون موقت وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک روز چهارشنبه در جلسه شهادت در برابر کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت که آمریکا با شرکای اروپایی خود برای «اصلاح» توافق هسته ای ایران- موسوم به برجام- فعالانه همکاری می کند.
وی در این باره گفت: «در حال حاضر قصد و نیت دولت [آمریکا] این است که برجام را اصلاح کند. آن اقدامات و آن تلاشهای دیپلماتیک با شرکای مهم اروپایی بطور کاملاً فعالانه ای در جریان است. ما امیدواریم که این تلاشها به نتایج موفقیت آمیزی منتهی شوند».
گفتنی است که پیش از این، شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد که در واکنش به نقض ادعایی حقوق بشر در ایران، تحریمها علیه تهران را تا آوریل ۲۰۱۹ تمدید کرده است.
با نزدیک شدن ضرب الاجل اعلامی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره خروج یکجانبه این کشور از توافق هسته ای منعقده در ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) موسوم به «برجام» در ۱۲ ماه می سال جاری میلادی، دولت های اروپائی حمایت خود را از طرح پیشنهادی تروئیکای لندن، پاریس و برلین برای اعمال تحریمهای تازه علیه ایران نشان می دهند.
رویترز به نقل از دیپلماتهای آگاه نوشته است که مقامات آمریکائی به اروپا اطمینان دادهاند که اگر تحریم های جدیدی علیه ایران وضع شود، احتمال موافقت رئیس جمهوری آمریکا با ماندن در توافق هستهای افزایش خواهد یافت.
طبق گزارش وبگاه بلومبرگ، مقامهای فرانسوی گفتهاند که «امانوئل ماکرون» همراه با آلمان و انگلیس- از اعضای گروه «۱+۵»- در پی ضمانت دادن به ترامپ جهت حفظ توافق هستهای است.
بر این اساس، مقامهای فرانسوی اعلام کردند که ماکرون در سفر هفته آینده خود به آمریکا قصد دارد تعهدات اضافی کشورهای اروپایی برای حفظ برجام را با ترامپ درمیان گذارد.
مقامهای فرانسوی همچنین به نقل از مشاوران رئیس جمهور آمریکا اعلام کردند که «دونالد ترامپ» هنوز در زمینه وضعیت توافق هستهای با ایران تصمیم نگرفته است.
این در حالی است که وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان پیشتر نیز در تلاشی ادعائی و در راستای متقاعد کردن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای عدم خروج از برجام تصمیم داشتند تحریم های جدیدی را علیه تهران اعمال کنند؛ اما در نهایت تصمیم گرفتند از این اقدام صرف نظر نمایند.