گفته میشود که آمریکا و اسرائیل در پی ایجاد یک منطقه مستقل در جنوب سوریه هستند تا بتوانند با نفوذ تهران در سوریه مقابله کنند. این مسئله دستاویزی است تا آمریکا بتواند از عربهای حاشیه خلیج فارس، باجخواهی کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، همزمان با پایان نبردهای آزادسازی منطقه غوطه شرقی دمشق در هفته نخست ماه گذشته، آمریکا و همپیمانانش در تلاش بودند که مناطق تحت اشغال تروریستها در جنوب سوریه را گسترش دهند.
وبگاه شبکه خبری المیادین نوشت، دولت آمریکا برای نیل به این هدف، با نظارت «جیمر ماتیس و رکس تیلرسون» وزرای دفاع و خارجه این کشور، ۲۰۰ افسر به پایگاه «التنف» اعزام و تروریستهای حاضر در جنوب سوریه را تجهیز تسلیحاتی کرد. در این پایگاه، اتاق عملیات مشترک تروریستها با فرانسه، انگلیس و اردن وجود دارد.
روزنامه «جروزالم پست» اسرائیل نیز مدعی شده بود که ترویستها خود را برای آغاز «یک حمله گسترده» در جنوب سوریه آماده میکنند، ولی گویا ساکنان «درعا»، «جولان» و «قنیطره» تمایل نداشتند که به سبب جنگهای بیفایدهای که به سود دشمنان سوریه است، خاک خود را از بین ببرند.
نهاد موسوم به «شورای انقلابی حوران» نیز مدعی شده بود که به خاطر نبرد آزادسازی غوطه، از ارتش سوریه انتقام خواهد گرفت. ولی آنچه «شورای استانداری درعای آزاد» نامیده میشود، گروههای تروریستی و کم کاری آنان را در کمک به تروریستهای غوطه علت این شکست عنوان کرد. کما اینکه این نهاد تروریستی نتوانست عناصر تحت امر خود را برای نبرد آماده کند؛ چرا که در سایه شکست تروریستها در غوطه شرقی، دیگر امیدی برای آنان باقی نمانده است.
«سرگئی رودسکوی» رئیس اداره عملیات ستاد مشترک ارتش روسیه اعلام کرد که آمریکا در تلاش است شکست گروههای تروریستی در غوطه شرقی را جبران کند.
آنچه این منبع روس گفته شاید از محاسبات پیشین در خصوص آزادسازی غوطه شرقی و فراهم کردن مقدمات آزادسازی غوطه غربی در اردوگاه «الیرموک» و مناطق «الحجر الاسود و التضامن» (در جنوب دمشق) فراتر رود و باعث شود که اسرائیل با این بهانه که به ایران اجازه نخواهد داد موقعیت خود را در سوریه بهبود بخشد و مانع از تجهیز حزب الله به سلاح شود، مستقیما وارد خط درگیری شود.
به گزارش المیادین، ایران نیز تهدید کرده است که پاسخ تجاوز به فرودگاه «تی-۴» (واقع در حمص سوریه) را خواهد داد؛ تجاوزی که سید حسن نصرالله آن را «اشتباه تاریخی و حماقت بزرگ» اسرائیل قلمداد کرد. رژیم صهیونیستی نیز این تهدیدات را جدی گرفته و یکی از مسئولان ستاد مشترک ارتش این رژیم گفته است که ایران بی شک پاسخ خواهد داد، هر چند که مدتی از این حمله گذشته باشد.
بنا بر این گزارش، آمریکا و اردن در تلاشند گذرگاههای در مرزهای «امان» و اراضی اشغالی ایجاد کنند تا بتوانند تروریستها را به موشک انداز و سلاح سنگین مجهز کنند و اقداماتی انجام دهند که ۱۲ هزار تروریست بتوانند منطقه مستقلی را در جنوب سوریه ایجاد کنند که مرکز آن درعا باشد.
شاید وزارت دفاع روسیه نیز در همین اثنا اعلام کند که به اتاق عملیات آمریکا در سوریه ابلاغ کرده که در صورت حمله نیروهای ایرانی به نیروهای آمریکایی، مسکو نخواهد توانست پوششی برای این نیروها فراهم کند.
شاید هم دولت اردن با دعوت از تهران برای برگزاری نشستهایی در سطح کارشناسان و کمیتههای امنیتی مرزی، تلاش میکند که پیامدهای پاسخ ایران را کنترل کند.
در موازات تلاشهای اردن به بهانه کنترل مرزهای خود با سوریه، شاید این کشور بر تلاشهای اسرائیل برای ایجاد یک منطقه مستقل در جنوب سوریه حساب باز کرده باشد. شاید اسرائیل نیز بر روی این منطقه حساب باز کرده تا بتواند وارد جنگ نیابتی شود تا بتواند به گسترش ادعایی نفوذ ایران در سوریه مقابله کند. ولی نیروهای مردمی حاضر در جنوب سوریه شاید از رهگذر مواضع خود در ارتفاعات «ماکر و العدس»، منطقه «کناکر»، شهرهای «ازرع و الصنمین» در شمال درعا و مناطق «البعث و خان ارنبه» در قنیطره قادر با مقابله با اسرائیل باشند.
المیادین در پایان نوشت که به احتمال قوی، محاسبات اسرائیل در این منطقه بستگی به متغیر آمریکایی دارد که بر اساس آن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از کشورهای عرب حاشیه خلیج (فارس) بخواهد که هزینه این اقدام را بپردازند و نیروهای خود را بر جنگ علیه سوریه گسیل کنند. اما احتمالا کشورهای عربی جرأت نخواهند کرد نیروهای خود را برای جنگ در سوریه اعزام کنند. کما اینکه احتمال ندارد ترکیه حضور این نیروها را در مرزهای خود بپذیرد. ولی حساب باز کردن اسرائیل بر جنوب سوریه شاید به ترامپ این امکان را بدهد که همچنان به باجخواهی مالی از اعراب ادامه دهد.