آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۰۵۳۷
دیواندری در نشست خبری مطرح کرد

فروش اموال مازاد و خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری/ یورو سهم زیادی در معاملات کشور دارد/ استفاده از تجارب اروپایی‌ها برای حل مشکل معوقات بانکی

رئیس پزوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: ششمین دوره همایش تجاری و بانکی ایران-اروپا علاوه بر حوزه‌های تجاری، اقتصادی و بانکی در مسائلی همچون ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ علی دیواندری در نشست خبری چهارم اردیبهشت درباره همایش تجاری و بانکی ایران-اروپا، گفت: ششمین همایش تجاری و بانکی ایران-اروپا، هشتم و نهم اردیبهشت در محل هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار خواهد شد. در فضای گشایش‌های نسبی پس از تحریم نظام بانکی ایران، با توجه به اقدامات بانک‌های داخلی در زمینه مبارزه با پولشویی و وضع قوانین مبارزه با تأمین مالی تروریسم موارد تطبیقی نظام بانکی با ساختار بانک‌های جهانی به ویژه اروپایی به چشم می‌خورد و این موضوع زمینه را برای همکاری بیشتر با اروپا میسر می‌کند. در فضای بعد از برجام، حجم ال‌سی‌ها به مراتب افزایش یافته است گرچه همچنان مشکلاتی در برقراری ارتباط با بانک‌های اروپایی پابرجاست.

 

وی در ادامه درباره حضور مدیران شرکت‌های اروپایی در این نشست افزود: در این همایش مدیران شرکت‌های اروپایی علاوه بر حضور در پنل‌های پیش‌بینی شده، در فضای عمومی جلسه نیز حاضر خواهند شد و از تجارب نظام بانکی کشورهای اروپایی سخن به میان خواهند آورد.

 

دیواندری

 

دیواندری درباره مواجه شبکه بانکی کشور با پدیده‌ای به نام معوقات بانکی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهمی که ایران با آن رو به رو است موضوع معوقات بانکی است. باید از الگو و تجارب اروپایی‌ها برای مقابله با این موضوع، در این همایش استفاده کنیم. سیاست اقتصادی دولت بر آن است تا شبکه بانکی کشور را در مسیر فروش اموال و دارایی‌های مازاد خود قرار دهد و این گونه علاوه بر احیای بحران‌های مالی شبکه بانکی، بنگاه‌داری بانک‌ها را فعلا محدود و در دراز مدت بانک‌ها را از بنگاه‌داری خارج کند.

 

دیواندری تأکید کرد: اروپا یکی از شرکای بزرگ ایران در حوزه‌های مختلف بانکی و اقتصادی است. ششمین دوره همایش علاوه بر حوزه‌های تجاری، اقتصادی و بانکی در مسائلی همچون پتروشیمی و نفت نیز پوشش لازم را خواهد داد. اروپایی‌ها خود را نسبت به گشایش‌های برجامی پایبند نشان داده‌اند با وجود اینکه برخی کشورها تلاش کرده‌اند ایران از منافع این توافق بهره‌مند نشود.

 

دیواندری

 

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در پایان درباره استفاده از یورو به جای دلار در نظام اقتصادی کشور نیز گفت: بعد از برجام یورو سهم زیادی در معاملات کشور داشته و کمتر می‌توانیم از دلار استفاده کنیم. به لحاظ فرهنگی اسکناس دلار به صورت عادی در سطح جامعه مطرح بوده است در حالی که معاملات بزرگ کشور غالباً با دلار صورت نمی‌گیرد و متناسب با سیاست‌های کشور باید این تغییر صورت بگیرد. در مواردی نیز متقاضیان ارز در کشور مقصد نیازی به ارز دلار ندارند و ارزهای جایگزین می‌توانند فشار تقاضای دلار را از کشور کاهش داده و بازار را به تعادل برسانند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار