کد خبر:۶۸۰۹۶۳
ریابکوف:

مسکو در مساله هسته‌ای ایران به هیچ توافقی جز برجام متعهد نیست

معاون وزیر خارجه روسیه تأکید کرد، مسکو در مساله هسته‌ای ایران، به هیچ توافقی جز برجام متعهد نخواهد بود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با «اینترفکس» تأکید کرد، مسکو به هیچ عنوان خود را ملزم به اجرای هرگونه توافق جداگانه درباره برنامه هسته‌ای ایران نمی‌داند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین نیز امروز تصریح کرد، روسیه هیچ جایگزینی را برای توافق هسته‌ای ایران قابل قبول نمی‌داند و برای حفظ توافق فعلی تلاش خواهد کرد.

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه این مصاحبه گفت، «مسکو در تلاش‌ها برای آغاز فصلی جدید در توافقات درباره برنامه هسته‌ای ایران خطراتی جدی می‌بیند».

وی افزود: «روسیه نتایج مذاکرات میان سران آمریکا و فرانسه در رابطه با توافق هسته‌ای ایران را به دقت بررسی خواهد کرد».

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه روز سه‌شنبه در کاخ سفید با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کرده و سران دو کشور در این نشست درباره برجام نیز گفت‌وگو کردند.

بنا بر این گزارش، ماکرون گفته بود که قصد دارد روی یک توافق جدید با تهران در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور کار کند که شامل چهار مورد می‌شود: متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران تا سال ۲۰۲۵ میلادی، ممنوعیت طولانی‌تر هرگونه فعالیت هسته‌ای، توقف برنامه موشکی بالستیک ایران و فراهم کردن شرای ثبات سیاسی در منطقه.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه همچنین تصریح کرد: «رویکرد روسیه در قبال توافق هسته‌ای ایران غیرقابل تغییر باقی می‌ماند».

در حالیکه ضرب‌الاجل ۱۲ می (۲۲ اردیبهشت) برای تعیین سرنوشت برجام درحال نزدیک شدن است، برخی رسانه‌ها از توافق کشور‌های اروپایی با آمریکا به منظور ترغیب «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به باقی ماندن در برجام خبر داد.
«زوددویچه سایتونگ» نوشت: آمریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس درباره شرایطی که طبق آن واشنگتن به حفظ برجام متعهد شود، موافقت کردند.

بر اساس این گزارش، طبق توافقات، طرف‌های اروپایی و آمریکا تصمیم گرفتند ایران را به واسطه دنبال کردن برنامه موشکی و همچنین سیاست‌هایی که در منطقه دنبال می‌کند، با تحریم‌های جدید تهدید کنند، اما در عین حال خود برجام تغییری نکند.
این توافق در آستانه ضر‌ب‌الاجل ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشت ماه) دولت ترامپ صورت گرفته است. در صورتیکه ترامپ در تاریخ مذکور، تعلیق تحریم‌های ایران را برای ۱۲۰ روز دیگر تمدید نکند، امکان خروج واشنگتن از برجام و در نهایت از بین رفتن این توافق هسته‌ای وجود دارد.
«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه نیز به منظور ترغیب ترامپ برای باقی ماندن در برجام به آمریکا سفر کرده است و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز روز جمعه قصد دارد با سفر به آمریکا رئیس‌جمهور این کشور را به ادامه حضور در توافق هسته‌ای با ایران ترغیب کند.
حتی بسیاری از نمایندگان جمهوری‌خواه کنگره آمریکا علیرغم آنکه از حامیان توافق هسته‌ای با ایران نیستند، تأکید دارند که خروج واشنگتن از برجام می‌تواند منافع کشورشان را در معرض خطر قرار دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار