
همه آنچه در انجمنهای علمی دانشگاه علم وصنعت میگذرد/ از برگزاری انتخابات تا همایشهای تخصصی
وی افزود: شیوه عضویت در شورای مرکزی این انجمنها بدین صورت است که در موعد مشخص دانشجویانی که مایل به عضویت در شورای مرکزی این انجمنهای علمی هستند، در خواست کاندیداتوری خود را با پر کردن فرمهای مشخص به معاونت فرهنگی دانشگاه اعلام میدارند. سپس صلاحیت افراد بر اساس آیین نامه مصوب وزارت علوم مورد بررسی قرار میگیرد که از جمله برجستهترین ملاکهای این تایید صلاحیت، برتری علمی این افراد و عدم سوء سابقه اخلاقی ایشان میباشد. پس از اعلام اسامی تایید شدگان، این افراد مهلت چند روزه برای تبلیغات و اعلام برنامههای خود دارند که پس از آن در تاریخهای معین انتخابات به صورت سراسری و در دانشکدههای مختلف برگزار میگردد که به واسطه آن ۷ نفر از داوطلبان که بیشترین تعداد رای را کسب کرده باشند، به عنوان اعضای شورای مرکزی هر کدام از انجمنهای علمی مذکور انتخاب و طی حکمی به مسئولین دانشکدهها و دانشگاه معرفی میگردند.
سعادت جو در خصوص زمان انتخابات در انجمن گفت: زمان برگزاری انتخابات انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاه علم وصنعت به طور معمول اوایل خرداد ماه هر سال است و انجمنهای شکل گرفته از آن تاریخ برای مدت یک سال فعالیت خود را آغاز مینمایند.
وی در ادامه اظهار کرد: تعداد افراد مایل به عضویت در شورای مرکزی انجمنهای علمی در هر دوره انتخابات معمولا حدود ۲۵۰ الی ۳۰۰ نفر است که از این بین و بر اساس انتخابات صورت گرفته، برای هر انجمن ۷ عضو و در مجموع ۱۰۵ عضو انتخاب میشود. شایان ذکر است که معمولا انتخابات انجمنهای علمی جزو پرشورترین انتخاباتهای دانشگاه از نقطه نظر تعداد شرکت کنندگان در رای گیری میباشد و سالانه حدود ۲۰۰۰ الی ۲۵۰۰ نفر از دانشجویان در این انتخابات شرکت میکنند.
سعادت جو عنوان کرد: انجمنهای علمی فعالیتهای مختلفی دارندکه از جمله مهمترین بخشهای آن میتوان به بخش پژوهشی شامل تالیف نشریات، کتب و مقالات مختلف، بخش آموزشی شامل برگزاری کلاس، کارگاه، سمینار و بازدیدهای علمی و آموزشی و نیز بخش ترویجی شامل برگزاری سمینارها، نمایشگاهها و مسابقات علمی در سطوح مختلف اشاره کرد. همچنین این انجمن ها، در مناسبتهای مختلف از جمله روز معلم و استاد، روز دانشجو، روز مهندس و مناسبتهای علمی به برگزاری مراسمات علمی و پرنشاط با حضور پرشور خیل عظیمی از دانشجویان و اساتید دانشگاه میپردازند.
وی در خصوص اهم فعالیتهای پیش روی انجمنهای علمی در دانشگاه تصریح کرد: در این رابطه میتوان به برگزاری کلاسها و سمینارهای آموزشی در زمینههای مختلف و رشتههای مختلف علمی اشاره کرد.
وی با اشاره به برخی فعالیتهای شاخص و ارزشمند مجموعه انجمن های علمی افزود: مجموعه انجمن های علمی این دانشگاه، خوشبختانه جزو فعال ترین مجموعه های دانشجویی نه تنها در دانشگاه، بلکه در سطح کشور محسوب می شوند و همواره فعالیت های مختلفی از سوی ایشان در حال برگزاری است. اما صرفا جهت معرفی برخی از فعالیت های این انجمن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد مسابقه ملی برنامه نویسی انجمن علمی کامپیوتر یکی از فعالیتهای این انجمن است که هر ساله تعداد بسیار زیادی از مخاطبان این رشته در این مسابقه به رقابت می پرداند. همچنین در راستای آشنایی بیشتر دانش آموزان، تعداد زیادی از این افراد از مدارس مختلف نیز در این مسابقه و کلاس های آموزشی مربوط به آن شرکت می کنند.
انجمن علمی عمران نیز ضمن برگزاری دوره های مختلف و متنوع، با برگزاری سمینار آشنایی با زلزله پیرامون زلزله کرمانشاه که با حضور پرشور دانشجویان و اساتید دانشگاه ها و همچنین مدیران سطوح مختلف سازمان های دولتی برگزار شد، به آسیب شناسی این اتفاق ناگوار و ارائه راهکارهای مناسب جهت جلوگیری از تکرار این حوادث پرداخت.
انجمن علمی راه آهن نیز علاوه بر برگزاری دوره های آموزشی گوناگون در سال گذشته پنجمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن را در این دانشگاه برگزار نمود که در این کنفرانس ضمن ارائه مقالات مختلف علمی در این زمینه، چهره های شاخص بین المللی در این زمینه از کشورهای سراسر جهان حضور به هم رسانیده بودند.
همچنین انجمن علمی مواد و متالورژی نیز ضمن توسعه فعالیت ها و برنامه های خود به مسابقات ملی ریخته گری پرداخت و تیم های مختلفی از سراسر کشور با تکیه بر توان ملی و بر اساس علم روز دنیا در این مسابقه به رقابت پرداختند.
سعادتجو در پایان خاطرنشان کرد:من از طرف مجموعه مدیریت دانشگاه از فعالیت پرشور و داوطلبانه دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در انجمن های علمی این دانشگاه کمال تشکر را دارم و از خداوند منان رشد و بالندگی هر چه بیشتر همه این عزیزان را خواستارم.