به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ظهر چهارم اردیبهشت خبری مبنی بر غرق شدن دو کودک سه و هفت ساله در رودخانه چم بشیر کرمانشاه و فوت یکی از آنها منتشر شد که پس از انتشار این خبر اما و اگرها و تناقضها در رابطه با ان آغاز شد؛ جسد این کودک با گذشت چند روز و تلاش غواصان هنوز پیدا نشده است.
دادستان کرمانشاه با اشاره به تشکیل تیمی برای بررسی ابعاد این حادثه اظهار داشت: ضروری است حصار یا نردهکشی اطراف این رودخانه وجود داشته باشد یا حداقل علائم هشدار دهنده در محل نصب شود که شاهد این حوادث ناگوار نباشیم.
محمدحسین صادقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه عنوان کرد: دستگاه قضایی بدون اقماض، مسامحه و چشمپوشی با عواملی که در این زمینه کوتاهی کرده یا به وظایف قانونی خود عمل نکردهاند بهطور قطع برخورد جدی خواهد کرد.
در روز حادثه هلالاحمر و آتشنشانی هر کدام از یک طرف ادعا کردند که آنها پسربچه هفت ساله را نجات دادهاند و تیمهای برای یافتن دختربچه سه ساله به منطقه اعزام کردند و از سوی دیگر نیز مناقشه شهرداری کرمانشاه و آب منطقهای برای معرفی مقصر بالا گرفت.
رودخانه چم بشیر از سراب طاقبستان در شمال شرقی شهر کرمانشاه سرچشمه میگیرد و در نهایت به قرهسو منتهی میشود که ساماندهی این رودخانه از چندین سال پیش آغاز شده اما نیمهکاره رها شده است و مراقبت از وضعیت آن میان شهرداری و آب منطقهای سرگردان است.
در این رابطه شهردار منطقه هفت کرمانشاه با ابراز تاسف از رخ دادن این اتفاق ناگوار گفت: ساماندهی این رودخانه از چندین سال پیش در دست اجراست که انجام اقدامات حفاظتی در رودخانه جز موارد طرح ساماندهی بوده و این وظیفه بر عهده شرکت آب منطقهای است.
اما انتشار گفتوگویی منتسب به یکی از اعضای شورای شهر کرمانشاه بر ابهامات این موضوع افزود زیرا طیب حیدری گفت است که ایمنسازی حاشیه معابر و انهار واقع در محدوده شهر از وظایف شهرداری است و اظهار نظر اخیر شهرداری مبنی بر عدم تقصیر این نهاد و انداختن مسئولیت ایمنسازی و نردهکشی به غیر منجمله امور آب، پاک کردن صورت مسئله است.
وی عنوان کرد: در سالهای اخیر اداره امور آب به عملیات عمرانی کانالکشی و مناسبسازی حاشیه رودخانه چمبشیر از مبدا آن یعنی طاقبستان تا رودخانه قرهسو اقدام کرده و پس از آن پروژه را به شهرداری تحویل قطعی کرده است که شهرداری کرمانشاه نیز نسبت به ایمنسازی و نردهگذاری نیمی از مسیر اقدام کرده و نیم دیگر متأسفانه به حال خود رها شده است.
اما داستان نجات کودک نخست و عملیات یافتن جسد کودک دوم نیز از دیگر ابهامات این واقعه است زیرا براساس گزارش هلال احمر، به دنبال سقوط دو کودک در کانال آب شهرک حکمتآباد کرمانشاه یک تیم واکنش سریع با یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودرو نجات کارافتر به محل اعزام و پس از دسترسی به موقعیت اعلام شده، عملیات را برای نجات دادن دو کودک سه ساله و هفت ساله آغاز کردند.
نیروهای امدادی توانستند پسر بچه هفت ساله را زنده از کانال نجات دهند اما یک دختربچه سه ساله بر اثر شدت جریان آب غرق شده و تلاشها برای پیدا کردن آن بینتیجه مانده است و هماکنون تیمهای تخصصی نجات در سیلاب در حال جستجو برای یافتن دختر بچه مفقودی هستند.
مدیرعامل آتش نشانی کرمانشاه نیز با اشاره به جزئیات غرق شدن دو کودک در رودخانه چم بشیر اظهار داشت: در پی اعلام خبر غرق شدن دو بچه در رودخانه چم بشیر در مسیر چهارراه رودکی و تعاون، ماموران آتشنشانی بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند که دختر بچه سه ساله در این رودخانه غرق شده و عملیات جستجو برای یافتن جسد این دختر بچه ادامه دارد.
غلامرضا رضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه یکی از بچهها از خطر غرق نجات یافته است، افزود: دو تیم آتشنشانی به محل حادثه اعزام شدهاند و یکی از تیمها به وسیله قایق عملیات جستجو در رودخانه قرهسو را پیگیری میکند و تیم دیگر در حاشیه رودخانه به دنبال یافتن جسد کودک سه ساله است.
روابط عمومی دادسرای کرمانشاه در رابطه با وضعیت رسیدگی به این موضوع گفت: پرونده غرق شدن دختربچه سه ساله در رودخانه چمبشیر در دستور کار قرار دارد و کارشناسانی از ادارات مربوطه در حال بررسی موضوع هستند که مقصران حادثه مشخص شوند.
مهدی قناد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با بیان اینکه شهرداری کرمانشاه زیربار مسئولیت این حادثه نمیرود، عنوان کرد: اداره آب منطقهای نیز ادعا میکند که این اتفاق در حیطه وظیفه آنها نبوده اما کارشناسان در حال رسیدگی به پرونده هستند.
به گزارش تسنیم گروههای امدادی با وجود بارش باران همچنان در رودخانه قرهسو که امتداد رودخانه چم بشیر است برای یافتن جسد این کودک در تلاش هستند و مشخص شدن مقصر یا مقصران این حادثه و رفع خطر در کوتاهترین زمان ممکن زمینه را برای تکرار حادثه از بین میبرد.