معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: اگر حوزه سیاسی در دانشگاهها گرم است، به خاطر فعالیت تشکلهای سیاسی است. انجمنهای ورزشی هم میتوانند موتور محرک فعالیتهای ورزشی شوند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در دومین روز از دهمین اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور درباره موضوع اهمیت تربیت بدنی در دانشگاهها و شیوههای جلب مشارکت دانشجویان در ورزش همگانی با معاونان فرهنگی و دانشجویی کشور به بحث و تبادل نظر به بحث و تبادل نظر پرداخت.
محمدرضا فراهانی بیان کرد: در بحث ورزش با سه مساله مهم مواجه هستیم، مساله آموزش در راس قرار دارد. دانشجو باید در دانشگاه آموزش ببیند اگر از قبل هم آموزش دیده باشد باید در دانشگاه تقویت شود. موضوع بعدی ساختارهایی است که افراد را سازمان میدهند؛ در موضوعات فرهنگی، کانونهای فرهنگی فعالیت میکنند و در مقوله سیاست، تشکلهای سیاسی فعال هستند. اما در امر ورزش در این زمینه نقص داشتهایم در حالی که انجمنهای ورزشی میتوانند بسیار تاثیر گذار باشند. همانطور که کانونها و تشکلها کار فرهنگی و سیاسی میکنند، باید انجمنها و تیمهای ورزشی را فعال کنیم تا در دانشگاه فعالیت ورزشی کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مطرح کرد: موضوع سوم بحث انگیزشی است. فعالیت فرهنگی بدون جشنواره یک تصویر و با جشنواره تصویری دیگر در دانشگاه دارد. به همین دلیل علاوه بر المپیاد ورزشهای قهرمانی، المپیاد ورزشهای همگانی را نیز راه اندازی کردیم تا دامنه مشارکت دانشجویان در ورزش توسعه یابد.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد زمینه برای انجام ورزشهای همگانی در دانشگاه، اظهار داشت: تصور ما این است که به اندازه زمینهای که ایجاد شده، مشارکتی از سوی دانشجویان در دانشگاهها صورت نگرفته و اتفاق جدی که انتظار داشتیم در کف دانشگاه نیافتاده است. در دو المپیاد مبالغ زیادی هزینه میکنیم و انتظار داریم که حدود یک سوم دانشجویان در مسابقات همگانی شرکت کنند، اما چنین اتفاقی نمیافتد.
فراهانی خاطر نشان کرد: اینکه در دانشگاهها ساختار و منابع کافی نداریم برای همه ما روشن است. اما مساله ما در حال حاضر علت عدم استقبال دانشجویان از ورزشهای همگانی است که همکاران نیز در صحبتهای خود به آن اشاره کردند که پتانسیل آن در بین دانشجویان وجود دارد، اما هنوز بالفعل نشده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به طرح این سوال که چرا هزینه میکنیم، ولی در دانشگاه اتفاق قابل توجهی نمیافتد، گفت: به اعتقاد من هر جا شما وقت گذاشتید، برنامهریزی کردید و خلاقیت به خرج دادید، موفق بودیم. در حوزه ورزش به نظر میرسد کار را به مدیر تربیت بدنی سپردهاید و برنامهریزی هدفمند و پیگیری مشخص و دقیقی نداشتهاید.
وی افزود: مدیر باید نظارت عالیه داشته باشد، هدف گذاری کند مشارکت کارکنان را بگیرد و وقت بگذارد. پس حدس من این است که تربت بدنیهای دانشگاهها برای خودشان کار میکنند و هر کس دنبال علاقه خودش میرود. در حالی که جلب مشارکت دانشجویان در ورزشهای همگانی نیاز به طرح و برنامه ریزی و جلسات هدفمند دارد.
فراهانی در ادامه با اشاره به اینکه ورزش در اقتصاد درمان نیز موثر است، تصریح کرد: دانشجویان امروز، فردا کادر درمان خواهند بود و قرار است ساعتها در زمینه درمان، در اتاقهای عمل و در بالین بیمار کار کنند، اگر سلامت نباشند از یک طرف حقوق میگیرند از طرف دیگر وقت خود را در مرخصی استعلاجی میگذرانند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: از این رو ورزش کردن در اقتصاد درمان هم موثر است. ورزش امید به زندگی را افزایش و در نتیجه هزینههای بهداشت و درمان را کاهش میدهد چرا که این هزینهها به سالهای عمر مفید افراد تقسیم میشود. ورزش هم برای افراد معمولی و هم برای کادر درمان بسیار مهم است. خود ما امروز قربانی ورزش نکردن در دوران دانشجویی هستیم.
وی گفت: در بین مدیران تربیت بدنی دانشگاهها سرمایههای انسانی بسیاری خوبی داریم که میتوانیم از حضور آنها بهرهمند شویم. تا الان مشکل اصلی غفلت از توجه به موضوع ورزش بوده از امروز تصمیم بگیرید که برای این مساله مهم وقت بگذارید و از پتانسیلهای موجود بیشتر استفاده کنید. المپیادها را برای این راه نیانداختهایم که نیروی گلخانهای تربیت کنیم که فقط برای دانشگاه مقام بیاورند، هدف افزایش مشارکت دانشجویان در امر ورزش است.