آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۲۴۴۴
نماینده ایران در نشست بازنگری ان‌پی‌تی:

همه کشورها به تعهداتشان مقابل ایران در چارچوب ان‌پی‌تی عمل کنند

نماینده ایران درنشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده ان پی تی تاکید کرد که مواد و دانش هسته‌ای برای استفاده‌های صلح آمیز از انرژی هسته‌ای یکی از اهداف بنیادین معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در ادامه نشست دومین کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای که در ژنو در حال برگزاری است، رضا نجفی نماینده ایران امروز (چهارشنبه) در سخنرانی ذیل عنوان 'دستور کار استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای'، تاکید کرد: حق توسعه انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز و مشارکت کامل در تبادل تجهیزات، مواد و دانش هسته‌ای برای استفاده‌های صلح آمیز از انرژی هسته‌ای یکی از اهداف بنیادین معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است.

نجفی افزود: ماده ۴ معاهده 'ان پی تی ' برای تضمین اجرایی شدن این حق، اعضا را متعهد نموده است که همه کشور‌ها چنین تبادلاتی را تسهیل نمایند. از این رو همه کشور‌های عضو دارای فناوری پیشرفته هسته‌ای باید به طور کامل به تعهداتشان ذیل ماده چهار معاهده عمل نمایند.

نماینده کشورمان ضمن انتقاد ازبرخی کشور‌ها در سوء استفاده از آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظام نظارتی آژانس بر فعالیت‌های هسته‌ای کشورها، تاکید کرد همانطور که در ماده ۴ معاهده تصریح شده است، هیچ یک از مفاد معاهده نباید به گونه‌ای تفسیر شود که کشور‌های عضو را از حق غیر قابل انکارشان محروم کند. همچنین نظام پادمان‌های آژانس نباید به گونه‌ای اعمال شوند که مانع بهره مندی کامل کشور‌ها از حقوقشان بر اساس معاهده شود.

نماینده جمهوری اسلامی ایران از اینکه برخی کشور‌های عضو تلاش می‌کنند بر پایه اهداف سیاسی محدودیت‌های خودسرانه‌ای را علیه دیگر اعضا اعمال کنند، به شدت ابراز نگرانی کرد.

نجفی همچنین در این نشست اعلام کرد که کشور‌های عضو در چهارچوب کنفرانس‌های بازنگری NPT توافق کرده‌اند که در همه فعالیت‌هایی که برای توسعه انرژی صلح آمیز هسته‌ای صورت می‌گیرد اولویت باید به کشور‌های غیر هسته‌ای عضو NPT داده شود، اما در عمل شاهد این هستیم که کشور‌هایی که خارج از معاهده هستند و به تولید سلاح هسته‌ای پرداخته‌اند در همکاری‌های هسته‌ای در اولویت قرار می‌گیرند.

نماینده ایران در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت ایمنی در استفاده از فناوری هسته‌ای اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایمنی هسته‌ای را بسیار جدی گرفته و در این زمینه گام‌های مهمی برای ارتقای ایمنی در تاسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود برداشته است.

به گزارش ایرنا، کنفرانس بازنگری 'ان پی تی' هر پنج سال یکبار برای بررسی پیشرفت اهداف معاهده بویژه خلع سلاح هسته‌ای برگزار می‌شود. این نشست کمیته مقدماتی برای آماده سازی مباحث برای دهمین کنفرانس بازنگری ان پی تی است که قرار است در سال ۲۰۲۰ برگزار شود.

تا کنون چندین کنفرانس بازنگری به دلیل پایبند نبودن کشور‌های هسته‌ای به ماده ۶ معاهده و فقدان پیشرفت در خلع سلاح هسته‌ای به شکست انجامیده است.

کشور‌های هسته‌ای برای انحراف افکار عمومی از خطر زرادخانه‌های تسلیحات هسته‌ای تلاش می‌کنند تا با ایجاد بحران‌های ساختگی و بزرگنمایی موضوعات مختلف از تمرکز جامعه جهانی بر خطر عظیمی که تسلیحات هسته‌ای این کشور‌ها برای جامعه بشریت ایجاد کرده است منحرف کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار