سیزدهمین دوره جشنواره ملی خلاقیتهای علمی و پژوهشی لکوکاپ شریف با هدف ایجاد بستری مناسب برای شناسایی استعدادهای فرزندان این مرز و بوم به پایان رسید.
خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی- شرکتهای دانش بنیان که این روزها تعدادشان از انگشتهای دست بسیار بیشتر شده است، اهدافی نظیر ترغیب هیئت علمی دانشگاهها و واحدهای پژوهشی برای فعالیتهای بیشتر در رفع نیاز جامعه، امکان افزایش درآمد اعضا و دانشگاه، تجاریسازی یافتههای پژوهشی و ... را دنبال میکنند.
یکی از این شرکتهای دانشبنیان گروه لکو متشکل از جوانان علاقهمند به صورت هسته تحقیقاتی است که در سال ۱۳۸۶ در دانشگاه صنعتی شریف پایهگذاری و بعد از ۵ سالکار تحقیقاتی و مقدماتی در نهایت با هدف طراحی و تولید تجهیزات پژوهش دانشآموزی با برند لکو در سال ۱۳۹۱ ثبت شد.
این گروه دانشبنیان هماکنون با ۱۲ دفتر منطقهای و بیش از ۲۰۰ نمایندگی در داخل شهرهای کشور فعالیت میکند و طبق برنامهریزیها تا پایان امسال تعداد شهرهای تحت پوشش خدمات گروه لکو به بیش از ۸۵۰ شهر داخل کشور خواهد رسید.
نمایشگاههای علمی پژوهشی، کارگاه و کار سوق در زمینههای مختلف پژوهش دانشآموزی، دورههای آموزشی به صورت ترمیک، دورههای آمادهسازی جشنواره جابربنحیان و خوارزمی، اردوهای علمی پژوهشی، جشنواره ملی خلاقیتهای علمی پژوهشی لکوکاپ دانشگاه شریف و جشنواره جهانی لکوکاپ از جمله سرفصلهای فعالیتهای لکو هستند.
در این فرآیند دانشآموزان میتوانند هرکدام نسبت به علاقه و توانایی خود، یکی از رشتههای لکوروبو (رباتیک)، لکوکیدز (مهندسی خلاقیت)، لکوکب (آزمایشگاه شیمی)، لکوکمیکار (ماشین سوخت شیمیایی)، لکوکیو (مزرعه فکر)، لکو فلای (هوافضا)، لکوپل (سازههای ماکارونی)، لوکارآفرینی (کارآفرینی) و ... را انتخاب کنند و به فعالیت بپردازند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و درجریان قرار گرفتن رشتهها و رقابتها با عباس شاکری سیدآبادی دبیر اجرایی مسابقات ملی خلاقیتهای علمی پژوهشی گفتوگو کردیم؛ به گفته او گروه دانشبنیان لکو به منظور تکمیل چرخه آموزش دورهها، هرساله اقدام به برگزاری "جشنواره ملی خلاقیتهای علمی پژوهشی لکوکاپ شریف" میکند، درواقع سعی در ایجاد بستر مناسب رشد استعدادهای دانشآموزان و بهرهمندی آنان از فرصت به نمایش گذاشتن خلاقیتهای علمی پژوهشی خود دارد و درنهایت تیمهای برتر هر دوره به جشنواره جهانی لکوکاپ اعزام میشوند. این جشنواره تاکنون با برگزاری دوازده دوره قدم موثری در ایجاد بستری مناسب برای شناسایی استعدادهای فرزندان این مرز و بوم برداشته است.
شاکری درگفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه عصر جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه اختتامیه جشنواره ملی خلاقیتهای علمی و پژوهشی لکوکاپ شریف برگزار شد، گفت: جشنواره لکوکاپ شریف هرساله اول آبان ماه مراحل مدرسهاس، شهری و استانیاش آغاز و اختتامیه نهایی آن اردیبهشتماه سال بعد در دانشگاه صنعتی شریف به صورت متمرکز برگزار میشود.
وی ادامه داد: امسال ۵۰ هزار دانشآموز در مراحل ابتدایی شرکت کردند که درنهایت ۳ هزار نفر به مرحله نهایی رسیدند.
دبیر اجرایی مسابقات ملی خلاقیتهای علمی پژوهشی درباره هدف برگزاری این جشنواره اظهار داشت: در دانشگاه صنعتی شریف معتقد هستیم که اگر بخواهیم به یک دانشگاه نسل سوم و حتی نسل چهارم ورود پیدا کنیم (دانشگاههایی که از آموزش و پژوهش فراتر رفته و به حوزه فنآوری وارد شدهاند) نیازمند ایجاد یکسری استانداردهای لازم در دانشآموزان ورودی دانشگاه هستیم.
شاکری عنوان کرد: دانشگاه صنعتی شریف برای ایجاد چنین استانداردهایی، جشنوارههایی شبیه به لکوکاپ را برنامهریزی و برگزار میکند، درحقیقت هدف اصلی برگزاری جشنواره ارتقای سطح توانمندی دانشآموزان برای ورود به حوزههای فنآوری است.
وی با بیان اینکه اختراع زمانی که برای کشور تبدیل به ثروت و تجاریسازی شود، مفید است، گفت: این جشنواره با حضور بیش از ۳۰۰۰ دانش آموز از ۱۱۷ شهر کشور و در قالب ۱۰ لیگ مسابقاتی و ۲۲ لیگ کارگاهی برگزار شد. در لیگ مسابقاتی به تیمهای اول تا سوم جایزه نقدی، مجوز و کمک هزینه اعزام به خارج از کشور برای لکوکاپ جهانی و تندیس قهرمانی دانشگاه و ... (در ۵ لیگ به نفرات اول حدود ۳ میلیون تومان (مجموع جایزه نقدی و کمک هزینه)، نفرات دوم ۲ میلیون تومان) اعطا شد.
دبیر اجرایی مسابقات ملی خلاقیتهای علمی پژوهشی درباره حمایت از تیمهای برگزیده بیان کرد: برگزیدگان سهمیهای برای ورود به دانشگاه شریف کسب نمیکنند و آنها هم مطابق سایر دانشاموزان از طریق کنکور به دانشگاه راه پیدا میکنند، اما حمایت دانشگاه بیشتر جنبه بسترسازی برای دانشآموزان است.
شاکری با اشاره به میزان استقبال دانشآموزان از این رقابتها اظهار داشت: در مرحله اولیه دوره گذشته تنها ۳۰ هزار دانشآموز شرکت کردند، اما در این دوره تعداد به ۵۰ هزار دانشآموز رسید که در دورههای آموزش مدارس و شهری منتخب سراسر کشور حاضر شدند.
وی تاکید کرد: در دوره گذشته ۲۰۰۰ نفر به مرحله نهایی رسیدند، اما در این دوره برای ۳۰۰۰ نفر مجوز ثبتنام صادر شد که بتوانند در دوره نهایی شرکت کنند.
گفتنی است، این جشنواره تحت نظر دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری و با حمایت آموزشوپرورش، سازمان بسیج دانشآموز، سازمان بسیج علمی پژوهشی سپاه پاسداران، شهرداری و ... با حضور بیش از ۳ هزار دانشآموز منتخب از میان ۴۱ هزار دانشآموز حاضر در دورههای ترمیک گروه لکو برگزار شده است.