کد خبر:۶۸۱۹۸۴
لحظاتی دلنشین همراه با دانشجویان،

"رادیو جکوز" رادیواینترنتی در دل دانشگاه شریف/ همه مشکلات دانشجویی که با زبان طنز بیان می‌شوند

موسس رادیو جکوز، با اشاره به راه‌اندازی و فعالیت این رادیو با همت دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف درباره محوریت و نحوه کار خود برای جذب مخاطبان دانشجویی و عام توضیح داد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی- صبح‌ها هنگامی که از خواب بلند می‌شد اول سراغ صدا می‌رفت، صدایی گرم و دلنشین که بعد از یک سلام و صبح بخیر پرانرژی شروع به صحبت می‌کرد و درباره هرآنچه نیاز داشت اطلاعات می‌داد از داستان‌های صبحگاهی گرفته تا اخبار مهم روزانه. او حتی در ماشین و مسیر خانه به سرکار هم تنهایش نمی‌گذاشت و قدم به قدم همراهیش می‌کرد.

هرچند که همراهی او روزانه تکرار می‌شود، اما هیچگاه صحبت‌ها و داستان‌هایش تکراری نیستند و هر روز مطالب و سخنان شیرین و تازه‌ای به گوشش می‌خورد، آری؛ رادیو و برنامه‌های رادیویی دیربازی است که علاقه‌مندان زیادی را اینگونه به خود جذب کرده است، صبح‌ها که معمولا اکثریت افراد از خواب ناز به سختی بلند شده‌اند و درگیر رفتن به کار و مدرسه و دانشگاه هستند، رادیو همدمی پرانرژی و روحیه‌بخش است.

با ظهور و شکوفایی تکنولوژی‌های جدید، رادیو همچنان در دل‌ها جای خود را دارد و دست‌اندرکاران و تهیه‌کنندگان برنامه‌های رادیویی به پاس این استقبال، خود را با دنیای مدرن وفق می‌دهند، آنچنان که با انواع جدیدی از رادیو‌ها به شکل اینترنتی یا پادکستی مواجه هستیم.

در اقدامی جالب عشق به رادیو و برنامه‌سازی برای آن باعث شد که دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف رادیویی دانشجویی را راه‌اندازی کنند و اینگونه موضوعات و مطالب حوزه خود را به صورت پادکست در اختیار هم‌کلاسی‌ها و هم‌نسل‌های خود قرار دهند از این رو تصمیم گرفتیم تا با موسس این رادیو صحبت کوتاهی را داشته باشیم.

مهدی جعفری موسس رادیو جکوز دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: طی یکسال و نیم گذشته بعد از تهیه و انتشار چند نسخه از برنامه‌های رادیو جکوز به دلایل برخی مشکلات ادامه کار را رها کردیم و در آن زمان اطلاعی از میزان استقبال مخاطبان به رادیوی تولیدی خود نداشتیم.

وی ادامه داد: استقبال مخاطبان از رادیو جکوز و اطلاع از این موقعیت دلیلی برای ادامه مجدد راه و تولید برنامه‌های تازه شد لذا ۶ ماه قبل تصمیم گرفتیم رادیو جکوز را با محوریت یک تیم کامل ادامه دهیم.

جعفری اظهار داشت: برای شروع کار در ابتدا فراخوان همکاری دانشجویی را به تمام دانشگاه‌ها فرستادیم و به وسیله آن تیمی ۳۰ نفره از نویسندگان، گویندگان، تدوین‌گران را تشکیل دادیم. از آنجا که نسخه‌های اولیه رادیو جکوز غیرحرفه‌ای تهیه و تولید شده بودند برای سری جدید، دوره‌های مختلف کارگردانی و گویندگی را گذراندیم.

وی با بیان اینکه در طی ۶ ماه اخیر ماهانه ۲ تا ۳ پادکست منتشر شده است (البته در ایام نوروز هر روز یک ویژه برنامه ارائه شد)، گفت: هر نسخه رادیو جکوز به صورت پادکست در کانال پیام‌رسان دانشگاه قرار داده می‌شود و از آنجا که پخش آنلاین برنامه‌ها به تجهیزات و امکانات بیشتری نیاز دارد و در کار دانشجویی نمی‌گنجد؛ هنوز موفق نشدیم برنامه رادیو جکوز را به صورت آنلاین برای مخاطبان پخش کنیم.

موسس رادیو جکوز بیان کرد: محوریت کلی رادیو جکوز، طنز است. نسخه‌های ابتدایی رادیو موضوعات دانشجویی را تنها با محوریت طنز پیش می‌بردیم، اما در سری جدید تصمیم گرفتیم برای جذب مخاطبان عام‌تر، موضوعات اجتماعی را نیز دنبال کنیم البته درصد زیادی از کار ما طنز است و هرچند در برخی موارد به موضوعات غم‌انگیز مثل زلزله زدگان یا کودکان کار می‌پردازیم، اما محوریت طنز را همواره داریم.

وی در پاسخ به چرایی انتخاب نام "جکوز" برای رادیو اعلام کرد: جکوز نام مکان و فضایی در دانشگاه شریف است که دانشجویان در آنجا استراحت می‌کنند، رادیو هم با توجه به اینکه زیرمجموعه کانال مجازی جکوز راه‌اندازی شد به همین نام منتشر کردیم.

جعفری درباره میزان حمایت دانشگاه صنعتی شریف از این کار دانشجویی عنوان کرد: ما از حمایت دانشگاه بهره‌مند نمی‌شویم و با یک تیم دانشجویی و بصورت خود جوش و تحت حمایت باشگاه شریف (وابسته به بخش خصوصی) به فعالیت می‌پردازیم.

وی ادامه داد: دانشگاه شریف رادیویی با نام "رادیو شریف" دارد و با توجه به آن احتمالا دانشگاه نیاز به رادیویی دیگر را احساس نمی‌کند تا از آن حمایت کند البته رادیو جکوز از ابتدای فعالیت، هدف خود را به گونه‌ای تنظیم کرد که به حمایت دانشگاه نیازی نداشته باشد.

جعفری اظهار داشت: سعی کردیم فعالیت خود را با حمایت بخش خصوصی پیش ببریم و از طریق باشگاه شریف توانستیم اسپانسر جذب کنیم. تاکنون اسپانسر قدری از هزینه‌های جاری ما را تامین کرده است و اکنون در وضعیت خوبی قرار داریم، حتی جذب تبلیغات هم داشته‌ایم.

وی با اشاره به آنکه اعلام فراخوان‌ها و تهیه و انتشار برنامه‌های بیشتری در رادیو جکوز را در اهداف کاری خود دارند، گفت: ما در تیم رادیو مسیر روشنی برای آینده این کار می‌بینیم و امید به پیشرفت، انگیزه فعالیت ما را  بیش از پیش می‌کند.

وی ادامه داد: یکی از بحران‌های پیش روی کار ما فیلتر یا مسدود شدن کانال پیام‌رسان تلگرام است که پادکست‌های ما در آنجا بسیار دیده و شنیده می‌شوند لذا درحال فکر و انتقال کار به پیام‌رسانی دیگر هستیم تا بتوانیم فعالیت و تولید برنامه برای مخاطبان خود را ادامه دهیم.

موسس رادیو جکوز با اشاره به بازخورد استادان و مسئولان دانشگاه نسبت به فعالیت خود بیان کرد: برخی از استادان هنگام مواجهه با ما پیشنهاد‌هایی را ارائه می‌کنند، همچنین به دلیل ارتباط با بعضی از مسئولان دانشگاه، آن‌ها نظر مساعدی را نسبت به رادیو جکوز داشتند و حتی موضوعات خاصی را برای تولید برنامه به ما اعلام کرده‌اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار