استقبال مردم در استفاده از محصولات پروبیوتیک رو به گسترش است و با توجه به کاری که رسانهها انجام دادهاند اطلاع رسانی خوبی در خصوص مزایای استفاده از محصولات پروبیوتیک انجام شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مصطفی قانعی؛ دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی در ششمین سمپوزیوم بین المللی فدراسیون انجمنهای آسیایی باکتریهای اسید لاکتیک و چهارمین همایش بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در خصوص استانداردسازی پروبیوتیکها گفت: در حال حاضر ما فاصله علمی زیادی با کل دنیا داریم و در ایران یک عقب ماندگی نسبی داریم و بازهم نسبت به اینکه دیر شروع کردهایم پیشرفت خوبی داشتهایم و نمیتوانیم بگویم در این مدت کم بد عمل کردهایم.
وی در ادامه در خصوص آگاه سازی عمومی استفاده از محصولات پروبیوتیک گفت: در حال حاضر شرایط به طوری شده که که باید آگاه سازی عمومی بیشتر کار کنیم و استانداردها را وسط بیاوریم همچنین در بحث پروبیوتیکها این ادعا مفید است و حرفی در آن نیست و ادعاهای اینچنینی در خصوص درمان اسم و ... میشود نیاز به کاربالینی و تحقیقی دارد و برای این کار شرکتها باید هزینه کنند تا بتوانند با مطالعات بالینی اثبات کنند.
قانعی تصریح کرد: علت استقبال جهانی از محصولات پروبیوتیک این است که طی ۵۰ سال اخیر همراه با تغییراتی که در جهان رخ داده مانند تغییرات آب و هوایی تغییراتی نیز در داخل بدن افراد رخ داده است. هر انسان زنده حدود یک کیلوگرم باکتری را با خود حمل میکند. این باکتریها سیستم ایمنی بدن را تنظیم میکنند و این باکتریها برای بدن مفید هستند.
در حال حاضر بازار جهانی پروبیوتیکها حدود ۳۲ میلیارد دلار است که تا سال ۱۴۰۴ به ۷۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.