گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛ شاید بهترین تعبیر برای انتخابات لبنان عنوان « زلزله سیاسی» است. پس از برگزاری انتخابات مجلس روز یکشنبه در لبنان، نتایج حیرتآوری برای برخی ناظران خارجی در پی داشت. طبق نتایج اعلام شده می توان پیش بینی کرد حزب الله و متحدانش اکثریت کرسی های مجلس نمایندگان لبنان را کسب کنند.
هم پیمانان حزب الله و جنبش امل که از سوی طایفه های سنی و مسیحی حمایت شدند، نیز توانستند در این انتخابات پیروز شوند و در نتیجه، می توان گفت که این گروه، قدرت زیادی را در این انتخابات داشت.دومین قدرتی که دراین انتخابات تثبیت شد، حزب نیروهای لبنانی است که توانست تعداد زیادی از کرسی های مسیحیان را در 14 حوزه به دست آورد که می توان گفت حدود 15 کرسی مجلس نمایندگان را شامل می شود.
جریان آزاد ملی لبنان نیز این کرسی ها را با نیروهای لبنانی و المرده و الکتائب سهیم شد و درنتیجه، کرسی های مسیحیان برخلاف شیعیان که کرسی ها به دو گره اختصاص یافتند، در میان چند گروه توزیع شد.
گزارشها حاکی از آن است که حزب المستقبل به رهبری سعد الحریری، به نتیجه ای نرسید و کرسی هایی که درمجلس قبلی دردست آن بود، دیگر در دست وی نخواهد بود و با دیگر گروه های سنی تقسیم خواهد شد.سعدالحریری در اعترافی سخت در حالی که دیگر سران حزب متبوعش را تهدید به بازخواست کرد گفت این جریان تنها به 21 کرسی در انتخابات دست یافته در حالی که در مجلس پیشین 33 کرسی از مجموع 128 کرسی مجلس را دارا بود.
سیدحسن نصرالله در اولین واکنش به نتایج انتخابات با سید حسن نصرالله تاکید کرد: ساختار مجلس نمایندگان ضامن حمایت از ترکیب ارتش، مردم و مقاومت است، بر اساس نتایج انتخابات می گوییم که اهدافمان که از انتخابات مجلس لبنان می خواستیم تحقق یافته است، پیروزی سیاسی عظیمی برای مقاومت رخ داد.
دبیرکل حزب الله لبنان تصریح کرد: تلاش زیادی علیه مقاومت از طریق ایجاد تردید درباره رهبری آن انجام شده بود و هدف توطئه گران در این انتخابات، نفوذ به میان شیعیان بود، توطئه برخی برای پیروزی نامزدشان در محیط مقاومت در بعلبک الهرمل و جنوب با شکست مواجه شد.
بر اساس گزارش «لبنان دیبایت» نتایج اولیه حاکی از توزیع کرسیها میان احزاب مختلف به شرح زیر است:
حزب الله و امل و متحدان : 36 کرسی/ حزبالله: 13 کرسی و جنبش امل 16 کرسی و کرسیهای باقیمانده به دیگر متحدان تعلق یافت
حزب قومی-اجتماعی سوریه: 3 کرسی
حزب المرده: 2 کرسی
جریان ملی آزاد و متحدان: 27 کرسی
جریان المستقبل: 18 کرسی
القواتالبنانیه: 15 کرسی
حزب «الاشتراکی التقدمی»: 8 کرسی
جریان «العزم»: 4 کرسی
حزب «الکتائب»: 3 کرسی
«المجتمع المدنی» یک کرسی
احزاب مستقل: 16 کرسی
پس از انتشار اخبار پیروزی حزبالله لبنان و متحدانش کاربران فضای مجازی ایرانی به سرعت به این مساله با خوشحالی واکنش نشان دادند. یکی از کاربران با انتشار این هبر و خوشحالی از نتیجه آن نوشت:
کاربر دیگری با اشاره به سخن شیطنتآمیز وزیر کشور لبنان که مدعی شده بود اگر کاندیدای حزبالله لبنان رای بیاورد این کشور را تبدیل به حسینیه خواهد کرد و شباهت این سخن بار برخی جریانهای غربی در ایران نوشت:
رضا حاتمیوفا در کنایه به سران جنبش سبز هم نوشت:
کاربر دیگری با انتقاد از صداوسیما و مقایسه آن با تک شبکه المنار در لبنان گفت:
ابوهدی هم از پیگیری ویژه نتایج انتخابات توسط رژیم صهیونیستی خبر داد و گفت:
مرتضی جلیلی با کنایه به جریانی در ایران که برای بستن با کدخدا آماده بود نوشت:
محمدعلی الفتپور در علت شکست جریان المستقبل در انتخابات اخیر نوشت و خطاب به جریان اصولگرا گفت:
کاربر دیگری خطاب به جریانی که آقازادگی را محور خود قرار داده و اخیرا جشن عمامهگذاری گرفته بود نوشت: