کد خبر:۶۸۳۶۲۳
امینی در گفتگو با دانشجو:

سامانه "کاروژه" در بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی شد/ هماهنگی با ۳۰ شرکت دانش‌بنیان برای برگزاری دوره‌های کارآموزی

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف از راه اندازی سامانه "کاروژه" با هدف ساماندهی دوره‌های کارآموزی دانشجویی در بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف خبر داد.

علی امینی مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: با توجه به اهمیت دوره‌های کارآموزی در دانشگاه‌های فنی و صنعتی این دوره‌ها در دانشگاه صنعتی شریف در قالب سامانه کاروژه ساماندهی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه طرح کاروژه با همکاری مرکز رویش که متشکل از ادوار بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف هستند اجرا می‌شود، افزود: این طرح امسال ویژه دانشجویان مهندسی شیمی، مهندسی برق و مهندسی مواد اجرا می‌شود.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه در مرحله پیش ثبت نام طرح کاروژه ۶۰ نفر ثبت نام کردند و ظرفیت هر سه رشته پر شده است، افزود: دانشجویان متقاضی پس از انجام مصاحبه، ارائه رزومه و نوع علاقمندی به شرکت‌ها معرفی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه طرح کاروژه در ۳۰ شرکت دانش بنیان و کارخانه صنعتی برگزار می‌شود گفت: امیدواریم که با اجرای موفق این طرح در سال نخست بتوانیم آن را در سال آینده به سایر رشته‌ها گسترش دهیم.

امینی با بیان اینکه کلیت دوره کارآموزی قانون خوبی است که پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده، اما از آن به خوبی استفاده نمی‌شود، افزود: حوزه علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با هدف استفاده مطلوب از دوره‌های کارآموزی طرحی را با عنوان "کاروژه" که تلفیقی از کارآموزی و پروژه است طراحی و به مرحله اجرا رسانده است.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دانشجو باید دوره کارآموزی را با این هدف که کار یاد بگیرد طی مدت ۲۴۰ ساعت در یک واحد صنعتی مرتبط با رشته تحصیلی خود بگذراند، افزود: دوره کارآموزی در معدل دانشجو محاسبه نمی‌شود، اما با توجه به اینکه در پایان دوره سطح توانمندی دانشجو با گزینه‌هایی مانند ضعیف، متوسط، خوب و عالی سنجیده می‌شود این ارزیابی به عنوان رزومه در آینده شغلی او موثر است.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه کارآموزی از سه ضلع دانشجو، دانشگاه و واحد صنعتی پذیرنده تشکیل می‌شود، گفت: دوره کارآموزی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و گذراندن آن برای دانشجو اجباری است، اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که در حال حاضر سه ضلع کارآموزی از روال کارآموزی ناراضی هستند.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه رایزنی‌هایی با شرکت‌های دانش بنیان و کارخانه‌های صنعتی جهت ایجاد ظرفیت برای برگزاری دوره‌های کارآموزی در قالب طرح کاروژه انجام شده است، گفت: تاکنون دانشجویانی که در قالب دوره کارآموزی به شرکت‌ها و کارخانه‌های صنعتی معرفی می‌شده‌اند در نهایت کار خاصی انجام نمی‌داده‌اند به گونه‌ای که یا به کارآموز اجازه نمی‌دادند که به بخش‌های مختلف کارخانه مراجعه کند و یا حتی او را به کار‌هایی مانند جارو کردن مشغول می‌کردند. با این وجود ما در قالب طرح کاروژه به طور دقیق کار‌هایی را که دانشجو باید انجام دهد مشخص کرده‌ایم.

امینی تصریح کرد: شرکت‌هایی که دانشجویان می‌توانند در قالب طرح کاروژه دوره کارآموزی خود را طی کنند هم نیازمندی‌های خود را اعلام کرده‌اند و هم این آمادگی را دارند که تخصص مورد نیز را به دانشجویان آموزش دهند و این هم به نفع دانشجو و شرکت است.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه طرح کاروژه با رعایت آیین نامه کارآموزی اجرا می‌شود، اضافه کرد: رشد و پیشرفت دانشجویان در دوره‌های کارآموزی و در قالب طرح کاروژه برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل بر نحوه عملکرد دانشجویان و شرکت‌ها نظارت می‌کنیم و این کار از طریق ادوار بسیج دانشجویی که عنوان آن‌ها همیار تخصصی است پیگیری می‌شود.

امینی با بیان اینکه رشد و پیشرفت دانشجو در این طرح بر اساس شاخص‌هایی مانند میزان یادگیری، میزان وقت، بازخورد شرکت از عملکرد دانشجو و دیگر شاخص‌ها ارزیابی می‌شود، اضافه کرد: در پایان هر دوره جایزه‌ای هر چند ناچیز نیز به کارآموزان برتر هر دانشکده تعلق می‌گیرد.

وی به استقبال و همکاری معاونت فرهنگی و دانشکده‌ها از اجرای طرح کاروژه اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که دانشگاه هم منتظر اجرای چنین طرحی بوده، چون از نظر آن‌ها نیز دوره‌های کارآموزی با شیوه فعلی کاری از پیش نمی‌برند و صرفا یک رفع تکلیف هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار