مطالبه گری ۱/
بیرون از محیط دانشگاه فشارهایی وجود دارد تا دانشگاه سیاسی شود!/ دولت از خوابگاهسازی حمایت نمیکند
گپ و گفتی با صادق گودرزی رییس دانشگاه محقق اردبیلی داشتیم تا درباره این دانشگاه بیشتر بدانیم و از فعالیتهای دانشگاه محقق و رابطه بین دانشجو و دانشگاه مطلع شویم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، متاسفانه در چند سال اخیر مطالبه گری در سطح دانشگاه های کشور کمرنگ شده است که این مساله هم علت های مختلفی دارد، از یک سو بعضی از دانشگاه ها محیط دانشگاه را سیاسی کرده و اجازه عرض اندام به دانشجو نمی هند و در دیگر سو دانشگاه هایی هستند که به دلیل جو امنیتی حاکم در دانشگاه، دانشجو جرات حرف زدن ندارد چه رسد به اینکه مطالبهگری کند.
یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری که در همه دیدارهای دانشجویی روی آن تاکید کرده اند، مطالبه گری بوده لذا تاکید معظم له بر این امر یک تکلیف سنگینی را متوجه دانشجو و تشکلات دانشجویی می کند.
در همین رابطه گپ و گفتی با گودرز صادقی، رییس دانشگاه محقق اردبیلی داشتیم تا درباره این دانشگاه بیشتر بدانیم و از فعالیتهای دانشگاه محقق و رابطه بین دانشجو و دانشگاه مطلع شویم.
دانشجو: درمورد برنامه های دانشگاه محقق اردبیلی در سال جاری توضیح دهید
صادقی: مانند هرساله برنامههای روتین دانشگاه را دنبال میکنیم، اما تنوع در اجرای برنامهها وجود خواهد داشت.
تقدیر از معلم و استاد پیشکوست در روز معلم، بزرگداشت سوم خرداد با عنوان «خرمشهر دیروز، امروز. فردا» و تجلیل از حماسه آفرینان جنگ تحمیلی و بزرگداشت چهلمین سال تاسیس دانشگاه محقق اردبیلی از جمله برنامههای این دانشگاه در سال جاری است که برنامههای بسیار متنوعی اجرا خواهد شد.
اجرای برنامههای فرهنگی اولویت اصلی دانشگاه است، زیرا هدف اسلام و دانشگاه فرهنگ سازی و اجرای مکارم اخلاق است و علوم و تکنولوژی وسیلهای برای رسیدن به نهایت فرهنگ و انسان سازی است.
دانشجو: دانشگاه محقق اردبیل در برگزاری راهیان نور موفق به کسب مقام شده در این زمینه بیشتر توضیح دهید
صادقی: در سال ۹۴ موفق شدیم در اجرای اردوهای راهیان نور مقام نخست را کسب کنیم، در سال ۹۵ مقام دوم را توانستیم به دست آوریم که نشان دهنده این است اولویت ما رسیدگی به کارهای فرهنگی است.
همه ساله به مناسبت بزرگداشت ایام الله دهه فجر از نام آوران و پیشکسوتان دانشگاهی قدردانی میشود که تعداد افراد تقدیر شونده در سال جاری افزایش خواهد داشت.
در این دانشگاه ارتباط خوبی با دانشجویان صورت گرفته و در ۴ سال گذشته هیچگونه تحصن و تجمع اعتراضی از سوی دانشجویان در این دانشگاه شکل نگرفت و علیرغم تمام مشکلاتی که وجود دارد، اما با دانشجویان تعامل خوبی داریم.
دانشجو: دانشجویان در اداره امور دانشگاه چقدر مشارکت دارند؟
صادقی: تعداد زیادی از دانشجویان مقطع دکتری به صورت نیمه وقت در دانشگاه محقق مشغول به کار هستند؛ بیش از ۵۰ نفر از دانشجویان دکتری این دانشگاه مشغول انجام کارهای اداری در دانشگاه هستند و حقوق دریافت میکنند.
دانشگاه محقق به عنوان یک دانشگاه دانشجو محور فعالیت میکند، زیرا دانشجویان در اداره امور دانشگاه مشارکت جدی دارند و ما نیز پا به پای دانشجویان در برنامههای دانشگاه و حتی سلف غذاخوری حضور داریم و از همان غذا میخوریم و اگر نیاز به اعتراضی باشد خودمان اولین اعتراض را اعلام میکنیم.
تشکلهای دانشجویی از گرایش چپ و راست هردو حامی مدیریت دانشگاه بودند، توانستیم در کنار حفظ هویت سیاسی خودمان، دانشگاه را محل سیاسی کاری و سیاسی بازی تشکلها قرار ندهیم.
دانشجو: رابطه دانشجویان این دانشگاه با نهادهای انقلابی چگونه است؟
صادقی: از بیرون محیط دانشگاه همیشه فشارهایی وجود دارد و دخالتهای نابجایی نیز صورت میگیرد تا دانشگاه سیاسی شود، اما تاکنون تسلیم این فشارها نشدیم.
اگر نتوانیم در داخل یک مجموعه و داخل یک نظام همدیگر را تحمل کنیم پس در اصل همه شعارهای ما یک حرف بی پایه و اساس خواهد بود.
توانستیم در دانشگاه محقق اردبیلی یک همدلی خوبی ایجاد کنیم؛ مدعیان بیایند و ببینند که این دانشگاه به خودی خود یک مدل است و وحدت حوزه و دانشگاه به خوبی شکل گرفته است.
دانشجویان این دانشگاه رابطه بسیار خوبی با نهادهای انقلابی از جمله سپاه دارند که نمونه یک رابطه خوب مثال زدنی است و افتخار ما این است که در دانشگاهی فعالیت میکنیم و کارهایی انجام میدهیم که بزرگترین دانشگاههای کشور از انجام آن عاجزند.
دانشجو: دانشگاه محقق اردبیلی چه تعداد دانشجو و عضو هیات علمی دارد؟
صادقی: رابطه خوبی با دیگر کشورها در قفقاز و آسیای میانه داریم و خودمان عضو هیات مدیره اتحادیههای بین المللی هستیم و در این استان محروم گاهی دهها نفر از مهمانان خارجی در برنامههای حضور دارند و ما نیز رابطه خوبی با آنان برقرار کردیم.
شاید تنها دانشگاهی باشیم که دفتر حمایت از حقوق زنان را تشکیل دادیم و محور دانشگاه محقق اردبیلی برنامههای فرهنگی و اسلامی سازی است که از نظر سیاسی محلی برای سرکوب عقاید دیگران نیست و موردی نداشتیم کخ کسی بخاطر بیان عقیده احضار شود.
همه مشکلات انضباطی و تخلفات را خودمان حل کردیم و نگذاشتیم به محیط بیرون دانشگاه راه پیدا کند؛ دانشگاه محقق اردبیلی حدود ۱۲ هزار دانشجو دارد که ۶۰ درصد این تعداد را بانوان به خود اختصاص دادهاند و حدود ۶۰۰ دانشجوی دکتری و ۳ هزار دانشجویی کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.
در طی سالهای گذشته ۱۲۰ نفر عضو هیات علمی استخدام کردیم و نسبت استاد به دانشجو اصلاح شده و از یک به ۳۷ به نسب یک به ۲۴ رسیده است و آموزشها استانداردتر شده است و در حقیقت روی کیفیت بیشتر کار شده است.
با تعداد زیادی از دانشگاه بین المللی تفاهم نامه همکاری امضا کردیم؛ در حال حاضر قصد نداریم دانشگاههای جدیدی به این لیست اضافه کنیم، زیرا گاهی تفاهم نامه امضا میشود، اما برون دادی نخواهد داشت و تصمیم ما بر این است با همین تعداد که عمدتا نیز در منطق هستند همکاریها را جدیتر دنبال کنیم.
در طول چند سال گذشته همایشهای مشترکی در اردبیل و قبرس برگزار شده و در آنکارا نیز همایشهای مشترکی داشتهایم، مسابقات ورزشی دوستانه مشترکی در ترکیه و اردبیل صورت گرفته و در تابستان پیش رو در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان نیز مسابقات دوستانه شطرنج برگزار خواهد شد.
دانشجو: ارتباطات این دانشگاه با دانشگاه های بین المللی را چطور ارزیابی می کنید؟
صادقی: دو اتحادیه منطقهای شکل گرفته است که یکی اتحادیه دانشگاههای قفقاز است که ما در این اتحادیه عضو هستیم و رییس دانشگاه تبریز نایب رییس این اتحادیه است و از طرفی اتحادیه دانشگاههای آسیای میانه شکل گرفته که مرکزیت آن در قرقیزستان است و نایب رییس آن اتحادیه را دانشگاه محقق اردبیلی بر عهده دارد.
با دانشگاه گرجستان قراردادهایی نیز داشتیم و بخاطر همین تفاهم نامهها و همکاریهایی که بوده از طرف وزارت علوم به عنوان مسئول منطقهای ارتباط علمی ایران و گرجستان انتخاب شدیم.
هیاتهایی از طرفین با یکدیگر ملاقات داشتهاند و همکاران ما به نمایندگی از وزارت علوم دانشگاههای آنها را ارزشیابی کرده و نتیجه را به وزارت خانه منعکس کردهاند، یکسری همکاریها و فعالیتهای اجتماعی با علویان ترکیه و مسائل آذربایجان داریم و در زمره فعالیتهای فرهنگی قرار میگیرد.
عمده فعالیتهای فوق برنامه دانشجویان در غالب کانونها و انجمنها صورت میگیرد و یکی از کراهایی که در دانشگاه انجام دادیم این است که مقالاتی که دانشجویان با کمک اساتید مینویسند را مشمول دریافت پاداش میکنیم.
در سال ۱۰۱۶ نسبت به سال ۲۰۱۵ افزایش ۲۱ درصدی مقالات آی اس آی را داشتهایم که باید گفت: در این مورد جهش عظیمی انجام شده است.
خوابگاه برای دانشگاه محقق اردبیلی یک مشکل جدی است و در زمانی که خوابگاه باید ساخته می شد، متاسفانه به تعداد کافی ساخته نشد و و دانشگاهی مانند دانشگاه میتواند به بیشتر دانشجویان متقاضی خود خوابگاه بدهد، اما ما در استان اردبیل بسیار امکانات محدودی داریم و دولت از خوابگاه سازی حمایت نمیکند و تمایل دارد ساخت خوابگاهها را به بخش خصوصی واگذار کند.
دانشجو: وضعیت پذیرش دانشجویان در خوابگاه های دولتی دانشگاه چگونه است؟
صادقی: با بیان اینکه دولت دانشگاه را تشویق میکند تا خیرین استفاده کند، بیان داشت: خیرین نیز در کشور ما بیشتر به سمت مدرسه سازی تمایل دارند در صورتی که بیشتر مدارس دیگر مانند قدیم نیست و رشد منفی جمعیت باعث شده مدارس خالی باشد و خیرین تمایلی به ساخت خوابگاه برای دانشجویان ندارند.
تعداد زیادی از آپارتمانها که به عنوان خانه سازمانی اساتید داشتیم را تبدیل به خوابگاه دانشجویی کردیم و تجهیز آنان بخشی از خوابگاه مورد نیاز دانشجویان را تامین کردیم و تعدادی دیگری از این آپارتمانها را به خوابگاه دانشجویی تبدیل میکنیم و در مهر ماه سال جاری حتی یه دانشجوی دختر بدون خوابگاه دولتی نخواهیم داشت.
دختر و پسر برای ما فرقی ندارد و هردوی آنان مانند فرزندان ما هستند، اما دختران به دلیل اینکه آسیب پذیرتر هستند لذا هرطوری شده برای آنان امکانات ایجاد میکنیم؛ از مهر ماه هیچ دانشجوی دختر بدون خوابگاه نخواهیم داشت و آن تعدادی از دانشجویان که هم اکنون نمیتوانیم به آنان خوابگاه بدهیم تا آن زمان در داخل دانشگاه اسکان خواهیم داد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.