به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، همهی روزهایی که گذشت و همهی حرف هایی که زده شد را باید مرور کرد. از گوشزدهای رهبری که مکرر می فرمودند «من به مذاکره با آمریکا خوشبین نیستم»، «گفتیم به طرف مقابل اعتماد نکنید»، «به لبخند او فریب نخورید»، «به وعدهی نقد که می دهد اعتماد نکنید»و «چون وقتی خرش از پل گذشت، برمی گردد و به ریش شما می خندد»
جنبش دانشجویی در این سالها همواره سعی داشته است با تبیین نقاط ضعف برجام، از برجام یک تجربهی تاریخی برای مردم بسازد. تجربه ای که می تواند تا سالهای بسیار دور مهری بر بدعهدی و دشمنی ظالمان جهانی بزند.
اما سیاست مداران ما نه تنها کوچیک ترین اعتنایی به این گوشزدها و تجربه های تاریخی نداشتند، بلکه در همان ایام رئیس جمهور در ارتباط با تاکیدات رهبری گفت: خوشبینی و بدبینی در دنیای سیاست معنایی ندارد؛ باید واقع بین باشیم.
حال نتیجه واقع بینیِ ژنرالهایی که همهی هویت مردم و ملت را به برجام گره زده بودند و کلید حل همهی مشکلات، از آب خوردن تا سرمایه گذاری خارجی را وابسته برجام می دانستند را همه دیدند. از تصویبِ بیست دقیقه ای برجام تا تمدیدِ تحریم هایی که روح برجام را نقض می کرد و آقایان مدام توجیح می کردند که چنین نیست و چنان نمی شود تا همین چند روز گذشته که به خاطر ساده لوحی دولت دوازدهم، دنیا به تصمیم رئیس جمهور آمریکا چشم دوخته بود که تکلیف ایران در یک معاهده بین المللی را چطور مشخص می کند!
اسف بارتر این که بعد از خروج ایالات متحده از برجام هنوز دولت مردان از سر استیصال به صورت مکرر در ذهن خودشان خیال ادامهی برجام با کشورهای اروپایی را می پرورانند. اظهارات رئیس جمهور شاهدی بر این مدعاست که گفته است: یک بد عهد از برجام خارج شد، ما برجام را با ۵ کشور باقی مانده ادامه خواهیم داد. مسئولیت بین المللی نقض برجام متوجه آمریکا بوده، شورای امنیت به استناد منشور و برای حفظ صلح جهانی در موضوع ورود خواهد کرد.
اما واقعیت این است که با عنایت به حق وتوی آمریکا این ادعا لطیفهای بیش نیست و دولت هنوز در تفکرات خوشبینانهی خود قرار دارد. هم چنین سایر اعضا و دولت های دیگر الزاماً آمریکا را در نقض و نابودی برجام همراهی خواهند کرد.
خروج از برجام برای آمریکا هیچ هزینه ای ندارد و به طور کامل در راستای تامین منافع ملی آمریکاست. چرا که اگر این طور نبود، نه مشاور ترامپ چند روز پیش بر برجام نمی تاخت و نه خودش به برجام خاتمه می داد.
اما هزینهی رسیدن به این نقطه از تاریخ چه بود؟ هزینه رسیدن دولت مردان به این که نمی شود به آمریکا اعتماد کرد و غرب، غرب است و اروپا هم همان آمریکاست، اینکه آمریکا دشمنی صادق است، چه بود؟ نابودی صنعت هسته ای کشور و معطل ماندن مردم به مدت پنج سال برای آمدن منجی از خارج از مرزها. در نهایت هم چنان با خوشبینی دولت مواجه هستیم و این یعنی بازهم بی اعتنا به تجربه های تلخ تاریخی و راهبردهای رهبری که همین امروز در دیدار با فرهنگیان کشور فرمودند: بدون اخذ تضمین های کافی از سه کشور اروپایی، تداوم برجام با آنها منطقی نیست.
شاید باز هم باید هزینه داد تا به درک این سخن از حضرت امام برسیم که فرمودند: پشتیبانِ ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد.
امیدواریم این بار بفهمند با مذاکره نمیشود مشکلات کشور را حل کرد
محمد یزدانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد در واکنش به خروج آمریکا از برجام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: مقام معظم رهبری از ابتدا مخالف مذاکرات بودند و این را اعلام کردند. وقتی نیروی داخلی هم توان و هم انگیزه کافی را دارند چه نیازی به مذاکره بود؟ پس اصولا ما نیازی به چنین مذاکراتی نداشتیم و به نظر می رسد پشت این مذاکرات منافع شخصی تاثیر داشته است.
یزدانی خاطرنشان کرد: همچنین رهبر انقلاب گفتند اگر مذاکره هم کردید مراقب مکر دشمن باشید، مراقب قول هایشان باشید. اما متاسفانه این را نیز توجه نکردند و باعث دفن صنعت هسته ای شدند. این ها هزینه های زیادی برای کشور داشته است. اگر این هزینه ها داده نمی شد خیلی می توانستیم پیشرفت های بیشتری داشته باشیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بجنورد گفت: یکی دیگراز نکاتی که رهبر انقلاب تذکر دادند عجله نکردن بود. اما عجله هم کردند. متاسفانه فراموش شد آمریکا شیطان بزرگ است. امام خمینی گفتند، رهبری نیز تاکید کردند اما گوش ندادند. خودشان را نیز مایل به توافق به هر نحوی نشان دادند و از خود اظهار ضعف بروز دادند و این نتیجه اش شد. پنج سال از عمر مردم که هدر رفت را چه کسی پاسخ خواهد داد؟
وی افزود: رهبر انقلاب چندین سال است راه حل مشکلات اقتصادی کشور را در درون معرفی کردند اما دولت توجه نکرد. رفتند مذاکره کردند و نتیجه اش را دیدند. البته نتیجه نیز مشخص بود. وقتی به عنوان مثال در تیم هسته ای جاسوس پیدا می شود توقع نتیجه ی دیگری بود؟
یزدانی در پایان گفت: باز هم مشخص شد حق با کیست. رهبری ابتدا گفتند می روید و عبرت می گیرید و برمی گردید. حال امیدواریم این بار دیگر عبرت بگیرند و بفهمند با مذاکره نمی شود مشکلات کشور را حل کرد.
در عین حال باید دانست با دیپلماسی فعال و قدرتمند می شود ازاین مسئله نیز به نفع منافع ملی استفاده کرد. درصورتی که دولت جمهوری اسلامی ایران بتواند با ایستادگی و تبیین بدعهدی آمریکا و دیگر کشوران به ظاهر موافق ادامه برجام، از خود کشوری با عزت و خوش عهد به دنیا معرفی کرده و در سیاست های کلان روش اسلام ناب محمدی را پیاده سازی کند، قطعا از خروج آمریکا از برجام سود ببرد.
همچنین باید با این اتفاق دولت توجه بیشتری به ظرفیت های درونی کند. یقینا در این شرایط جنگ اقتصادی، استفاده از توان داخلی و رشد دادن آن، گامی مهم برای به زانو درآوردن دشمن است. امروز با ایجاد وحدت و ضمن حفظ عزت ملی توسط دولت که با تصمیمی مقتدرانه در مقابل آمریکا و دولت های اروپایی میسر می شود، می توان از شرایط اقتصادی ضعیف رهایی جست و به دنیا نشان داد نه تنها اتکا به داخل می تواند کشور را از مشکلات برهاند بلکه توان تبدیل شدن به یک الگوی ویژه را نیز دارد. الگویی که توان پیشرفت را بدون استعمار دیگر کشورها فراهم می کند.