آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۴۳۷۲
دبیر مسابقات مناظره هرمزگان:

علمی بودن مناظرات ملاک امتیازدادن داوران است/ گفتگو درون خانواده از ۲ ساعت به ۲۰ دقیقه رسیده است!

دبیر اجرایی مسابقات مناظره در استان هرمزگان گفت: مناظرات دانشجویی استان هرمزگان در سطح بالایی برگزار می‌شود و سطح علمی این بحث‌ها ملاک امتیاز دادن هیات داوران است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هفتمین دوره مسابقه ملی مناظرات دانشجویان ایران مرحله‌ استانی در جهاد دانشگاهی واحد هرمزگان شروع شد و تا پایان هفته نیز به کار خود ادامه خواهد داد.

مرتضی نعمت اللهی، دبیر اجرایی این مسابقات  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: در هفتمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی ۱۲۸ دانشجوی دانشگاه‌های استان در قالب ۳۲ تیم به رقابت باهم خواهند پرداخت.

مرتضی نعمت‌اللهی با اشاره به مناظره فرصتی برای یادگیری به‌عنوان شعار مسابقات اظهار کرد: رویدادی مثل مناظره بهترین فرصت برای دانشجویان است که خودشان را محک بزنند و ببینند اهل گفتگو کردن هستند یا خیر.

وی عنوان کرد: در این دوره از مسابقات ۳۲ تیم از سطح دانشگاه‌های سطح شهر بندرعباس شرکت کردند که دانشگاه علوم پزشکی با ۶ تیم، دانشگاه هرمزگان با ۷ تیم، دانشگاه مذاهب اسلامی با ۵ تیم، پیام نور ۶ تیم، آزاد ۱ تیم، صنعتی امیرکبیر ۲ تیم، آموزشگاه فنی فاطمیه با ۲ تیم و جامع علمی کاربردی  با ۳ تیم در این مسابقات شرکت کرده اند

دبیر اجرایی مسابقات تصریح کرد: ۱۲ نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های سطح شهر بندرعباس داوری این مسابقات را بر عهده‌ دارند.

وی اضافه کرد: مسابقات مناظرات دانشجویی در ۴ مرحله دانشگاهی، استانی، منطقه‌ای و کشوری برگزار خواهد شد که استان هرمزگان ۲ سهمیه در مرحله‌ی منطقه‌ای خواهد داشت.

نعمت اللهی در توضیح فعالیت نوع این مسابقات ادامه داد: مسابقات به این صورت است که هر تیمی ۳۲ دقیقه زمان دارد تا از گزاره خود دفاع کند. هر تیم ۱۶ دقیقه وقت دارد که در ۴ تایم ۶ دقیقه‌ای دو تا سه دقیقه دفاع از گزاره و ۴ دقیقه جمع بندی می‌شود تا از گزاره خودشان دفاع کنند.

وی افزود: هر مسابقه ۳ داور دارد که با امتیاز‌هایی که به گروه‌ها می‌دهند نفرات برتر مشخص می‌شوند مجموع این امتیازات ۶۰۰ است.

این مقام مسئول در ادامه گفت: هر مسابقه یک قوانینی دارد که همه تیم‌های شرکت کننده پیش از آغاز مسابقات در کارگاه آموزشی شرکت کرده اند و مرام نامه مسابقات را امضا کرده اند یکی از مفاد این مرام نامه این است که هر امتیازی که داور به آن‌ها می‌دهد حق اعتراض ندارند، زیرا اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها داوری آن را برعهده دارند و معمولا بدون حب و بغض انجام شده و علمی بودن بحث‌ها شرط اساسی امتیازات را تشکیل می‌دهند.

وی در ادامه افزود: این مسابقات تا پایان هفته ادامه پیدا می‌کنند و دو تیم برگزیده به مرحله منطقه‌ای اعزام می‌شوند.
 
علمی بودن مناظرات ملاک امتیازدادن داوران است/گفتگو درون خانواده از ۲ ساعت به ۲۰ دقیقه رسیده است
 دبیر علمی هفتمین دوره مسابقه مناظرات دانشجویی نیز گفت: دانشجویان و دانش‌آموختگان جامعه این فرصت را دارند و وقت زیادی را باهم سپری می‌کنند، اگر این افراد همت کنند و در یک نظام و سامانه ملی امکان طرح موضوع و گفتگو را پیدا کنند، شاید بتوانند الگویی را فراهم کنند که بقیه اقشار جامعه نیز بتوانند تن به گفتگو و تبادل‌نظر بدهند و درنهایت به تعامل و تفاهم برسند.

وی افزود: امروزه این ضرورت را بیشتر احساس می‌کنیم که جامعه ما نیاز به گفتگو در همه سطوح دارد، اما متأسفانه گریز از گفتگو آسیب‌های جبران‌ناپذیری به لایه‌های مختلف اجتماعی ما می‌زند.

محمد دلپسند، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی هرمزگان عنوان کرد: بسیاری از معضلات جامعه به عدم گفتگو در بین مردم بر می‌گردد و این فرهنگ عدم گفتگو روز به روز در حال افزایش است.

دلپسند ادامه داد: بر طبق برخی پژوهش‌ها در طی چند سال گذشته میزان گفتگو درون خانوادگی و بین اعضای خانواده از متوسط روزانه ۲ ساعت به روزانه ۲۰ دقیقه کاهش پیدا کرده است و این به معنای این است که حتی در خانواده به‌عنوان کوچک‌ترین نهاد اجتماعی در جامعه کمیت گفتگو (و نه حتی کیفیت) ریزش پیداکرده و به مقدار ۲۰ دقیقه در روز رسیده است.

وی اضافه کرد: در چنین وضعیتی نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که در سطح جامعه بین گروه‌های فکری و سیاسی، گفت‌وگوی مفید، مؤثر و کارساز صورت بگیرد و بتواند پس از طرح مشکلات، موجب تفاهم شود؛ نتیجه آن‌هم تشدید تعارضات اجتماعی است که همه آن را مشاهده می‌کنیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی هرمزگان اظهار کرد: دانشجویان و دانش‌آموختگان جامعه این فرصت را دارند و وقت زیادی را باهم سپری می‌کنند، اگر این افراد همت کنند و در یک نظام و سامانه ملی امکان طرح موضوع و گفتگو را پیدا کنند شاید بتوانند الگویی را فراهم کنند که بقیه اقشار جامعه نیز بتوانند تن به گفتگو و تبادل‌نظر بدهند و درنهایت به تعامل و تفاهم برسند.

وی ابراز کرد: امیدوارم دانشجویان که با عزم و اراده و انگیزه شایان توجهی در این مسابقات شرکت می‌کنند، رقم‌ساز و الگوساز یک گفت‌وگوی ملی باشید و همه باهم بتوانیم چراغی روشن کنیم تا سایر اقشار اجتماعی و گروه‌های فکری جامعه نیز بتوانند بر اساس این الگو ورود به گفتگو کنند و منجر به‌موجب تقویت انسجام ملی شوند.

دبیر علمی مسابقه مناظرات دانشجویی در ادامه بیان کرد: این مسابقات برای دانشجویانی که شرکت کرده و حضور پیدا می‌کنند  می‌تواند یک دوره آمادگی برای حضور در فضایی باشد که قابلیت‌های خود را کشف کرده و پرورش دهند تا در آینده بدون ترس و واهمه و با قدرت و اعتمادبه‌نفس توان بیان داشته‌ها و اندوخته‌های علمی خودشان را داشته باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این مسابقات بتواند چنین کارکردی در سطح دانشجویی و دانش‌آموختگی داشته باشد، رسالت خود را انجام داده وعلاوه بر این‌که برای یک گفتگو ملی الگو و مدل‌سازی کرده، یک مهارت را هم به مهارت‌های دانش‌آموختگان عزیز اضافه می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار