کد خبر:۶۸۴۶۸۳
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

رشته مامایی باید از دانشکده پرستاری به دانشکده پزشکی ملحق شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رشته مامایی ذیل دانشکده پرستاری فعالیت می‌کند و در نظر است تا رشته مامایی به دلیل ارتباط نزدیک با زنان و زایمان به دانشکده پزشکی ملحق شود.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمدرضا دارابی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز گذشته در مراسم روز جهانی ماما که در مجتمع سپید برگزار شد، اظهار داشت: مامایی علمی مبتنی بر آموزش، بهداشت، پیشگیری و حوادث حول زایمان و بعد از زایمان است، در کشور ما به اشتباه این علم به زمان زایمان و بعد از آن منحصر شده، در صورتی که علم مامایی از زمان تولد بشر تا پایان عمر همراه انسان است. 

دارابی افزود: آموزش‌های دوران ازدواج، دوران بارداری، مراقبت‌های بارداری، شناخت عوارض دوران بارداری، مراقبت‌های حین زایمان و تولد و حتی بعد از زایمان بر عهده یک ماما بوده و از این جهت علم گسترده‌ای است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دلیل کم‌رنگ شدن علم مامایی در جامعه به بانوان برمی‌گردد، گفت: نگرانی‌هایی که زنان نسبت به زایمان دارند، سبب می‌شود که به ظن خود با سزارین آسیب‌ها را کمتر کنند و فرهنگ حاکم بر مردم و تغیر سبک زندگی مسئله زایمان طبیعی را در جامعه ما تحت الشعاع قرار داده است.  

وی با اشاره به اینکه خون‌ریزی در سزارین ۴ برابر زایمان طبیعی است، بیان کرد: فرهنگ غلطی که سزارین بهتر از زایمان طبیعی است، در جامعه رایج شده در صورتی که سزارین عوارض جراحی، عوارض بعد از عمل و خون‌ریزی‌های بعد از سزارین را دارد، باید فرهنگ جامعه عوض شود و به‌سمت زایمان طبیعی برود.

دارابی یادآور شد: یکی از مسائلی که جامعه ما به‌سمت سزارین می‌رود، این است که حتما باید زایمان توسط متخصص زنان انجام شود، در صورتی که در زایمان طبیعی ماما‌ها تجربه بیشتری نسبتا به جراحان زنان دارند و نام‌گذاری روز ماما برای این است که اهمیت مامایی برای مردم مشخص شود و مسئولین به این اهمیت واقف باشند و نیز قدردانی از زحمات ماما‌ها باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان تصریح کرد: رشته مامایی ذیل دانشکده پرستاری فعالیت می‌کند، هرچند در نظر است تا رشته مامایی به دلیل ارتباط نزدیک با زنان و زایمان به دانشکده پزشکی ملحق شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار