محمدآخوندی دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: یکی از اندیشکدههای معروف آمریکا، در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» - رئیسجمهور سابق آمریکا- پروژه «نرمال سازی ایران» را پیشنهاد کرد. براساس این پروژه آمریکا میبایست سلسله اقداماتی را درخصوص ایران اجرا کند.
محمدآخوندی بیان کرد: اولین مورد آن بحث هستهای و از بین بردن دستاوردها و پیشرفت هستهای ما بود به طوری که مقامات آمریکایی با اجرای برجام تاکید کردند که واشنگتن توانست بدون شلیک حتی یک گلوله برنامه هستهای ایران را از بین ببرد. محدودکردن و توقف فعالیتهای موشکی، قطع حمایت ایران از محور مقاومت، پذیرفتن اینکه ایران نباید قدرت منطقهای باشد، پذیرفتن شروط غرب در مسئله حقوق بشر و در نهایت به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه مطرح کرد: در حقیقت برجام نه به عنوان عاملی برای لغو تحریمها، بلکه نقشه راهی برای خنثی سازی ایران است. به همین دلیل است که تاکنون تقریباً و تحقیقاً هیچ دستاوردی برای ایران نداشته است. با این وجود، روزنامههای اصلاح طلب همچنان تاکید دارند که باید یک طرفه امتیاز بدهیم تا تنشها رفع شود!
وی گفت: نیویورک تایمز مینویسد که اروپاییها روی سه اصلاحیه کلیدی با هم توافق کردهاند که عبارتند از الزام مذاکره مجدد بر سر محدودیتهای انجام آزمایش موشکی در ایران، تضمین دسترسی بدون محدودیت بازرسان به تاسیسات نظامی ایران و تمدید تاریخ انقضای محدودیتهای تعیین شده در توافق هستهای پس از سال ۲۰۳۰ که مانع از سرگیری تولید سوخت هستهای توسط ایران میشود.
آخوندی درادامه گفت: نشریه نیویورک تایمز نوشته که دیپلماتهای اروپایی گفتهاند هدف حصول توافقی در خصوص موشکها و بازرسیها بود، اما نه در چارچوب توافق هستهای. آنها استدلال کردهاند که نوشتن مجدد این شروط منجر به شکست راهی خواهد شد که آنها نه تنها با ایران بلکه با چین و روسیه آغاز کردهاند. به گفته آنها، شکست توافق نیز به ایران اجازه خواهد داد برنامه هستهایاش را باز گرداند.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه تصریح کرد: همان طور که مستحضر هستید در ابتدای تفاهم برجام توسط تیم مذاکره کننده هستهای و موافقان برجام صریحا بیان شد که با اجراییشدن برجام تمام تحریمها برداشته میشود و در واقع برجام سایه جنگ را از سر کشور دور میکند، اما عملا شاهد بودیم که برجام نه تنها سایه جنگ از سر کشور دور نکرد بلکه بعد از آن تهدیدات منطقهای علیه ما بیشتر از پیش شد وتحریمهای زیادی علیه ما به تصویب رسید، اما باز هم با این اوصاف عدهای دم از مذاکرات جدید موسوم به مذاکرات موشکی میزنند.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه خاطر نشان کرد: مذاکره بر سر موشکها یعنی نابودی توان دفاعی کشور، همان طور که صنعت هستهای کشور در برجام منزوی ومحدود شد قطعا برنامه آمریکا واروپا در درجه اول محدود سازی توان موشکی ایران است و در ادامه قصد دارند تا همانند برجام با بهانههایی امتیازات بیشتری از سمت ما بگیرند.
وی در خاتمه افزود: درواقع با نگرشی که عدهای چه از روی آگاهی و بعضا ناآگاهانه در کشور دارند باید تمام توانمندیها و دستاوردهایمان را دودستی تقدیم غرب کنیم یا با دستان خودمان نابود کنیم و بعد به دستان غربیها خیره شویم که این مورد پذیرش نیست.