به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم حاجیدولو، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز بیان داشت: در دنیا حوزههایی که در حال نوآوری، خلاقیت و رشد سریع هستند، حوزههای فناوری اطلاعات هستند، بر خلاف بسیاری از رشتههای دیگر که جنبههای پیشرفت و نوآوری آنها به کندی انجام میشود. اما در کشور ما و در استان خوزستان، این روند حرکت جهانی که در دنیا وجود دارد، کمتر احساس میشود که نشاندهنده عقب افتادگی این صنعت در کشور و استان است.
وی افزود: اینکه خوزستان در سایر حوزههای صنعتی بسیار قوی است، حوزههای فناوری ICT را تحت تاثیر قرار داده است و فعالیتی که در سطح جهانی ایجاد شده در خوزستان کمتر دیده میشود. این امر نشان میدهد که دانشگاهها و مراکز رشد فناوری باید فعالیت بسیار بیشتری داشته باشند تا بتوانند خود را به سطحی که در دنیا وجود دارد و انتظار میرود، برسانند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: درست است که فعالیت صنایع نفت و گاز و پتروشمی خوب است اما صنعت IT میتواند به تمام این صنایع کمک کند و با استفاده از ظرفیتهای فناوری اطلاعات این صنایع را بروز کند که ما این امر را هنوز ندیدهایم و این ضعف است.
حاجیدولو بیان کرد: در برنامه دانشگاه است که رشته فناوری اطلاعات و رشتههای مربوط به کامپیوتر تقویت و بیشتر شوند و هم در مرکز رشد فناوری، از این شرکتها حمایت و توجه بیشتری شود تا این فاصله و عقبافتادگی را جبران کنند.
وی با بیان اینکه بخش مهمی از مرکز نوآوری و خلاقیت دانشگاه مربوط به حوزه ICT است، گفت: ما در حال راهاندازی مرکز دیگری به نام مرکز شایستگیهای حرفهای دانشجویان هستیم که مهارتهای حرفهای که اغلب مهارتهای نرمافزاری هستند را آموزش میدهد. این کار با همکاری ادارهکل آموزش فنی و حرفهای انجام میشود که دانشجویان در طول چهار سال تحصیل این دورههای آموزشی را بگذرانند. البته فارغالتحصیلان دانشگاه نیز میتوانند در دورههای این مرکز شرکت کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: در طول تحصیل، دانشگاه موظف نیست برخی مباحث مانند نرمافزارها را آموزش دهد و برخی دانشجویان به صورت خودجوش این موضوعات را فرا میگیرند. اکنون از برنامههای وزارت است که مراکز شایستگیهای حرفهای در دانشگاهها ایجاد شود تا اینگونه مهارتها را به صورت روتین به دانشجویان آموزش دهد.
حاجیدولو درخصوص همکاری این دانشگاه با سایر سازمانها در حوزه ICT، عنوان کرد: مرکز آپا که مرکز اطلاعرسانی، پشتیبانی و امداد رایانهای است در زمینه امنیت، سال گذشته در دانشگاه راهاندازی شد که هنوز به اوج فعالیت خود نرسیده است و انتظار داریم که فعالیت بیشتری داشته باشد. همچنین دو قرارداد پژوهشی اعضای هیات علمی گروه کامپیوتر دانشگاه فعال است.
وی با اشاره به نمایشگاه الکامپ خوزستان تصریح کرد: درست است که این نمایشگاه کمی خلوت است اما دلیل نمیشود مسیری که استان و کشور در حال طی کردن آن است، راه صحیحی نباشد و باید با برنامهریزی و هماهنگی کاری کنیم که دانشآموزان و دانشجویان بیشتری برای بازدید بیایند و نمایشگاه جنب و جوش بیشتری بگیرد.