کد خبر:۶۸۵۹۸۸
رئیس دانشگاه تبریز:

دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی لایدن در جایگاه برترین‌های دنیا قرار گرفت

رئیس دانشگاه تبریز گفت: دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی لایدن در سال ۲۰۱۷ در رتبه ۶۰۷ دنیا را کسب کرده بود که امسال با ۳۵ پله رشد در جایگاه ۵۷۲ جهان گرفته است.
دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی لایدن با ۳۵ پله رشد در جایگاه برترین‌های جهان گرفته است
 
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورمحمدی رئیس دانشگاه تبریزگفت: در رتبه‌بندی لایدن در سال ۲۰۱۸ تعداد ۲۳ دانشگاه از ایران در جمع ۹۳۸ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته که دانشگاه تبریز رتبه ۵۷۲  دنیا را به‌دست آورده است.

محمدرضا پورمحمدی تصریح کرد: دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی لایدن در سال ۲۰۱۷ در  رتبه ۶۰۷ دنیا را کسب کرده بود که امسال با ۳۵ پله رشد در جایگاه ۵۷۲ جهان گرفته است.

رئیس دانشگاه تبریز خاطر نشان کرد: رتبه‌بندی لایدن یکی از رتبه‌بندی‌های جهانی معتبر کاملاً عینی است که همه ساله بر اساس اطلاعات سه سالۀ دانشگاه‌ها مستخرج از پایگاه وبگاه علوم (web of Science) دانشگاه‌های معتبر جهان را بر اساس دو شاخص تأثیر و مشارکت و شاخص‌های متنوع هر کدام از آن‌ها را رتبه‌بندی می‌کند.

وی  گفت: لایدن یکی از نظام‌های معتبر ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاه‌های دنیا را بر اساس شاخص‌های معتبر علم سنجی در ۹ شاخص و بر اساس داده‌های ماخوذ از پایگاه (web of Science)  رتبه‌بندی می‌کند، بر این اساس دانشگاه تبریز رتبه ۵۷۲ دنیا، ۱۹۴ آسیا، پنجم دانشگاه‌های جامع و نهم کل دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را کسب کرده است.

پورمحمدی با اشاره به رتبه‌های دانشگاه در حوزه‌های موضوعی از نظر شاخص تاثیر جهانی، افزود: در حوزه ریاضی و علوم رایانه رتبه ۲۷۲، علوم فیزیکی و مهندسی رتبه ۲۷۳، علوم حیاتی و زمین رتبه ۴۹۳ و علوم زیست پزشکی و سلامت رتبه  ۸۸۱ جهان را کسب کرده است.

رئیس دانشگاه تبریزبا اشاره به رتبه‌های دانشگاه در آسیا در حوزه‌های موضوعی از نظر شاخص تاثیر اضافه کرد: در حوزه موضوعی ریاضی و علوم رایانه رتبه ۱۲۱، علوم حیاتی و زمین رتبه ۱۲۹، علوم فیزیکی و مهندسی رتبه ۱۳۴ و زیست پزشکی و علوم سلامت رتبه ۲۸۸ آسیا را کسب کرده است.

وی گفت: دانشگاه تبریز این موفقیت را بر اساس انتشار ۲ هزار و یک (۲۰۰۱) مدرک در بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ به‌دست آورده است.

پورمحمدی  مطرح کرد: کل استنادات دریافتی در این دوره ۷ هزار و ۹۹۹ مورد ارزیابی شده  و میانگین استناد دریافتی هر مقاله چهار مورد محاسبه شده و بر این اساس (۴/۰ درصد) از مقالات انتشار یافته توسط محققان دانشگاه تبریز جزو انتشارات یک درصد برتر، (۹/۲ درصد) جزو انتشارات پنج درصد برتر، (۸/۶ درصد) جزو مجلات ۱۰ درصد برتر و (۹/۴۴ درصد) جزو انتشارات ۵۰ درصد برتر حوزه‌های مختلف علمی ارزیابی شده است.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به جایگاه این دانشگاه از نظر تولید آثار مشارکتی با محققان داخلی و خارجی افزود: ۵/۶۴ درصد از آثار تولیدی توسط محققان دانشگاه تبریز حاصل مشارکت با محققان خود دانشگاه تبریز، ۹/۲۴ درصد با محققان بین‌المللی، یک درصد با صنعت، ۱/۱۳ درصد با محققانی از فواصل نزدیک (با فاصله کمتر از ۱۰۰ کیلومتر) و ۴/۱۴ درصد حاصل مشارکت با محققانی از فواصل دور (با فاصله بیش از ۵ هزار کیلومتر با دانشگاه تبریز) بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۸، دانشگاه‌های دنیا در ۹ شاخص در قالب دو معیار کلی مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی در لایدن مورد رتبه‌بندی قرار گرفتند، یادآور شد: در معیار مرجعیت علمی (تاثیر علمی) از شاخص‌هایی، چون مقالات یک درصد برتر، مقالات پنج درصد برتر، مقالات ۱۰ درصد برتر و مقالات ۵۰ درصد برتر بهره گرفته شده و در معیار دیپلماسی علمی نیز از شاخص‌هایی، چون همکاری علمی، همکاری بین‌المللی، همکاری صنعتی، همکاری علمی با فاصله جغرافیایی کمتر از ۱۰۰ کیلومتر و همکاری علمی با فاصله جغرافیایی بیشتر از ۵ هزار کیلومتر استفاده شده است.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: ایران همچون سال‌های گذشته در بین کشور‌های اسلامی رتبه نخست به لحاظ تعداد دانشگاه برتر در این رتبه‌بندی را در اختیار خود دارد.

وی درخاتمه بیان کرد: در سال ۲۰۱۸ دانشگاه‌های تهران، امیرکبیر، پزشکی تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد، شیراز، تبریز، پزشکی شهید بهشتی، علوم تحقیقات تهران، شهید بهشتی، صنعتی خواجه نصیر، اصفهان، گیلان، کاشان، پزشکی اصفهان، پزشکی شیراز، پرشکی تبریز، پزشکی مشهد، بوعلی سینا و شهید باهنر کرمان در این لیست رتبه‌بندی حضور دارند   

دانشگاه تبریز از لحاظ قدمت به عنوان دومین دانشگاه کشور در حال حاضر با داشتن ۸۰۰ نفر هیات علمی و بیش از ۲۴ هزار دانشجو دانشجو یکی از جمله یکی دانشگاه برتر و جامع کشور به حساب می‌آید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار