پس از مشخص شدن تکلیف کرسیهای پارلمان جدید لبنان، اولین جلسه این نهاد امروز (چهارشنبه) آغاز شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام انتخابات لبنان بر اساس نظام تناسبی در ۶ ماه می ۲۰۱۸ (۱۶ اردیبهشت ۹۷) برگزار و تکلیف ۱۲۸ کرسی پارلمان این کشور معلوم شد؛ پارلمان جدید امروز (چهارشنبه/۲۳ می) اولین جلسه خود را آغاز کرد.
ریاست جلسه امروز پارلمان را «میشل المر» (۸۶ ساله) مسنترین نماینده بر عهده دارد. دو نماینده از کم سنترین نمایندگان یعنی «سامی فتفت» (۲۹ ساله) و «طونی فرنجیه» (۳۱ ساله) به عنوان معاونان میشل المر در این جلسه هستند.
«سعد الحریری» نخستوزیر لبنان، طبق تشریفات، پیش از شروع جلسه به منزل میشل المر رفت و او را تا پارلمان همراهی کرد.
قرار است در جلسه امروز رئیس پارلمان جدید انتخاب شود و گمانهزنیهای رسانههای مختلف لبنان حالی از آن است که نبیه بری با آرای بالا، بار دیگر این پست را نصیب خود خواهد کرد؛ نبیه بری تنها کاندید امروز برای ریاست پارلمان است و نمایندگان بین نوشتن نام وی یا رأی سفید مختار هستند.
بر اساس قوانین لبنان، ریاست پارلمان را باید یک «شیعه مذهب» بر عهده بگیرد. رئیسجمهور این کشور باید یک مسیحی مارونی و نخستوزیر باید یک سنی مذهب باشد.
جلسه امروز با سخنرانی میشل المر آغاز شد و وی در ابتدا از نبیه بری به خاطر اینکه ۲۶ سال ریاست پارلمان را به دوش داشته، قدردانی کرد و افزود: بری بر وحدت لبنان و همزیستی اصرار دارد و مانع از فتنه و تفرقه شده است.
وی ادامه داد: باید در راستای نجات لبنان از بحرانها تلاش کنیم و زندگی کریمانه و امنیت و ثبات را برای لبنانیها محقق کنیم.
پس از سخنرانی المر، نمایندگان آرای خود برای انتخاب رئیس پارلمان را به صندوق انداختند و نام هر نمایندهای که رأی خود را به صندوق انداخت، قرائت شد.
انتخاب نبیه بری به ریاست پارلمان برای ششمین بار نبیه بری ۸۰ ساله امروز برای بار ششم به صورت متوالی و با ۹۸ رأی به عنوان رئیس پارلمان لبنان انتخاب شد.
او از سال ۱۹۹۲ یعنی ۲۶ سال است که این پست را در اختیار دارد و دادن لقب «سرسلسله رؤسای پارلمان» به وی صحیح به نظر میرسد.
نبیه بری کیست؟ نبیه بریِ شیعه مذهب، متولد ۲۸ ژانویه ۱۹۳۸ در سیرالئون است و ریاست جنبش امل (حرکة أفواج المقاومة اللبنانیة) را نیز بر عهده دارد. او صریحاللهجه است و حتی در جلسههای عمومی پارلمان و در برابر رسانهها از گفتن عقیده و نظرش دریغ ندارد. بری در سال ۱۹۷۰ به جنبش امل که توسط «امام موسی صدر» تاسیس شده بود، پیوست و ۲ سال پس از ربایش امام موسی صدر یعنی در سال ۱۹۸۰ ریاست این جنبش را بر عهده گرفت.
زمانی که نبیه بری متولد شد خانواده وی از جنوب لبنان به سیرالئون مهاجرت کرده بودند و در تجارت الماس فعال بودند. او تحصیلات ابتدایی خود را در لبنان گذراند و در سال ۱۹۶۳ موفق به دریافت مدرک حقوق از دانشگاه لبنان شد.
وی پدر ۹ فرزند است و به گفته خودش، هیچ کدام از اعضای خانواده اش در فکر به ارث بردن کارهای سیاسی او یا به تعبیر دیگر وارد شدن به سیاست را ندارند.
اولین سخنرانی نبیه بری در پارلمان جدید نبیه بری برای ایراد اولین سخنرانی خود در پارلمان جدید پشت تریبون رفت و در ابتدا از همه نمایندگان قدردانی کرد.
وی افزود: برگزاری موفق انتخابات، بهترین هدیه به ملت لبنان بود و در راستای حفظ این دستاورد تلاش خواهیم کرد. بری از ملت لبنان برای مشارکت در انتخابات قدردانی کرد.
رئیس پارلمان لبنان ادامه داد: انتخاب دوباره من ، مسئولیتم را به مراتب سنگینتر کرده تا حافظ پارلمان و لبنان باشم.
وی همچنین بر حمایت از فلسطینیها و حق آن در بازگشت به سرزمین خود و ایجاد دولت مستقل با مرکزیت قدس تأکید کرد. بری همچنین ابراز امیدواری کرد جامعه بینالمللی به رژیم صهیونیستی اجازه ندهد تهدیدکننده صلح بینالملل باشد.
«ایلی الفرزلی» معاون رئیس پارلمان شد
پس از پایان سخنرانی نبیه بری، روند رأیگیری برای انتخاب معاون رئیس پارلمان آغاز شد و نمایندگان آرای خود را به صندوق انداختند.
«ایلی الفرزلی» نزدیک به جریان ۸ مارس با ۸۰ رأی به عنوان معاون نبیه بری انتخاب شد. رقیب اصلی الفرزلی یعنی «انیس نصار» ۳۲ رأی کسب کرد.
ایلی الفرزلیِ مسیحی مذهب، در سال ۱۹۹۲ به عنوان نماینده پارلمان لبنان انتخاب شد و تا ۲۰۰۴ منصب معاون رئیس پارلمان را بر عهده داشت. وی در دولت «عمر کرامی» و تا زمانی که این دولت در سال ۲۰۰۵ استعفا داد، وزیر اطلاعرسانی بود.
نبیه بری در گفتگو با روزنامه «الجمهوریه» ابراز امیدواری کرده بود ایلی الفرزلی به عنوان معاونش انتخاب شود و درباره دلیل آن گفته بود: وی باتجربه است و میتواند در روند فعالسازی پارلمان موثر واقع شود.