رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به اینکه ۱۰۰ مدرسه غیردولتی تخلف از قانون دارند، نحوه نظارت بر مداس غیردولتی در فصل ثبتنام را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مجتبی زینیوند درباره شهریه مدارس غیردولتی اظهار کرد: براساس ماده ۱۵ قانون تأسیس مدارس غیردولتی، آموزش و پرورش مکلف به تعیین و تدوین الگوی شهریه است و الگوی شهریه براساس ۷ سرفصل تعیین میشود. متناسب با هزینه تمام شده، برنامههای آموزشی و پرورشی، فضا و تجهیزات و سایر موارد میزان هزینه مدارس محاسبه و نرخ شهریه هر دانش آموز تعیین میشود. مهمترین ویژگی الگوی شهریه امسال تفکیک خدمات، برنامهها، فعالیتها و شفاف سازی هزینههاست.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفت: شهریه مصوب که خانوادهها ملزم به پرداخت آن هستند شامل برنامه درسی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است یعنی زمانی که دانش آموز از ساعت ۷:۳۰ صبح تا ۱۴:۳۰ در مدرسه حضور دارد و برای تک تک مدارس میزان شهریه مصوب تعیین شده است.
زینی وند ادامه داد: برخی هزینهها در مدارس غیردولتی مربوط به فعالیتهای اختیاری است و امسال شهریه مصوب را از هزینه فعالیتهای اختیاری تفکیک کردیم. فعالیتهای اختیاری شامل برنامههای تابستانی، فوق برنامههای خارج از برنامه درسی و خدمات جانبی مانند ایاب و ذهاب است و در این رابطه اعلام کردهایم مدارس میتوانند تا ۱۰ درصد شهریه ثابت را بابت فعالیتهای تابستانی دریافت کنند.
وی تأکید کرد: برنامههای تابستانی باید شامل مهارت آموزی، برنامههای تربیتی و پرورشی و تقویت بنیه علمی باشد و تدریس بخشی از کتاب درسی سال آینده ممنوع است. همچنین امسال کیفیت بخشی به میزان ۱۵ درصد در شهریه مدارس تأثیر دارد.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی بیان کرد: خانوادهها برای اطلاع از میزان شهریه هر مدرسه غیردولتی باید به سامانه http://mosharekatha.ir مراجعه کنند. همچنین سامانه مالی طراحی شده است که در آن هر دانش آموز یک بارکد دارد و قرارداد خانوادهها و مدرسه باید حتما به صورت الکترونیک باشد و در سامانه قابل مشاهده است.
زینیوند درباره نحوه نظارت بر مدارس غیردولتی در فصل ثبت نام گفت: یکی از سامانههای فعال در سازمان مدارس غیردولتی سامانه ثبت شکایات مردمی است و فرآیند را به گونهای برنامه ریزی کردیم که تمام برنامههای مدارس در طول سال رصد و نمره گذاری میشود چرا که سال بعد الگوی شهریه برمبنای عملکرد آموزشی و پرورشی مدارس مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: در کل استانهای کشور ناظر میدانی داریم و در هر استان متناسب با تعداد مدارس غیردولتی یک تا سه ناظر مستقر هستند و گزارش روزانه آنها در اختیار مسئولان سازمان مدارس غیردولتی برای پیگیری قرار میگیرد. همچنین در شهر تهران از اسفندماه در مناطق یک تا ۶ ناظر مقیم مستقر است و از ۱۳ هزار و ۴۴۷ بازدیدی که در ماههای اخیر از مدارس غیردولتی انجام شد ۳۶ مورد عدم رعایت قانون داشتند که به آنها تذکر داده ش. همچنین در شهر تهران به صورت روزانه از تمام مناطق و مدارس غیردولتی بازدید میکنیم که برای این کار از نیروهای بازنشسته بهره میگیریم
رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفت: مدارسی که در بحث شهریه گزارش تخلف داشته باشند درصورت تأیید تخلف تا پایان فصل ثبتنام ناظر مقیم در آنها مستقر خواهد شد. همچنین خانوادهها برای اعلام تخلف مدارس در بحث دریافت هزینههای اضافه به ناظران مدارس غیردولتی در مناطق آموزش و پرورش مراجعه کنند. هم اکنون کمتر از ۱۰۰ مدرسه غیردولتی تخلف از قانون دارند و اجازه نمیدهیم این تعداد چهره موسسانی که به آموزش و پرورش کمک میکنند تخریب کنند.